Sidor

onsdag 26 december 2012

Slappardag med mys!

Annandagen, en riktigt slappardag...vad härligt. Fast min morgon började faktiskt mycket seriöst måste jag säga. Vaknade kl.8 och var tvungen att gå upp och snyta mig. Min förkylning gör mig fullkomligt tokig...jag vill bli av med den NUUU! Efter att ha snytit mig i en timme (ja, det kändes som om jag stod där så länge, även om nu sanningen är en annan) så bestämde jag mig för att stanna kvar uppe. Medan resten av familjen låg kvar i sina sängar så tog jag tag i stryktvätten och sappade mellan tvkanalerna. När vi sedan allihop åt frukost så var det riktigt skönt att se att strykhögen hade sjunkit till nästan ingenting. Efter att ha städat dotterns rum grundligt och plockat med saker som tomten kommit med till diverse olika familjemedlemmar så pausar jag nu  och tänker så göra resten av dagen. Strax ska jag fortsätta med min och dotterns mysaktiviteter. Vi spelar spel och nu tittar vi på långfilmen Lady och Lufsen. Sonen fick hockeybiljetter i julklapp så han och fadern åkte iväg för några timmar sedan. Det blir deras mysaktivitet idag och säkert lika härlig som våran.
 
Här har två dagar försvunnit med rasande fart. Julafton firade vi med farmor, farfar och kusinerna med sina föräldrar. Det var traditionsenliga Kalle Anka, god julmat som det som vanligt fanns alldeles för mycket av, tomten som kom efter att barnen (ja iaf de minsta) säkert hade undrat och ställt frågan 50 ggr...hahaha..med andra ord precis som det ska vara. Juldagen firades med mormor, morfar, fler kusiner och min bror och fru. Ännu mer julmat för mig som inte äter lutfisk, för det är det som vi brukar ha på bordet den 25:e dec. Där växer jag nog aldrig till mig, för den fisken är inte min favvo. Tomten (eller tomtarna) dök upp även den här dagen. Även här fanns småkusiner som frågade flera gånger när tomten skulle komma. Det blir lite som julafton två dagar i rad.
 
Jag lovade ju att visa vår gran. Vi har en i plast sedan flera år tillbaka pga allergi. Jag önskar inget hellre än att vi kunnat ha en riktig men hellre en sån här än ingen alls. Den är lite snarlik en riktig för den barrar som alla andra...hahaha. I år snöade jag in på vitt och silver. Jag knöt några röda rosetter oxå för att få till det där juliga.
 
 
Snöstjärnor
 
 
Ännu mer snöstjärnor, lite glittriga
 
 
Silverägg
 
Kärlek i granen..jag gillar verkligen hjärtan
 
Istappar
 
 
.......och så en aning julrött 
 
 
 
Här i detta rummet sitter jag gärna med en bok, värmer mig vid brasan eller ser något tv-program. Ett härligt rum att sitta i antingen själv eller med några vänner. Ett extrarum som vi byggde när vi kände att vi ville ha en plats att gå till när barnen och deras kompisar lägger beslag på vardagsrummet och spelar Wii, tittar på DVD eller när man kanske vill se ett annat tv-program.
 
Jag höll ju på att glömma en sak....jo, vi ställde ut gröt på julafton och precis som vanligt så kom Vätten på natten när vi sov och smaskade i sig hela härligheten. Undrar om det är kanelen som är hemligheten bakom framgången?
 
Vår lilla julnissa som serverar gröt och tänder lyktan
 
 
 
 
Nu är popcornen färdiga och jag ska återgå
till filmen med min lilla sötgos.
 
God fortsättning på er alla underbara.
Kramelikram Veronica
 


 

5 kommentarer:

 1. Här har vi haft två slappardagar och det har varit så skönt!
  Idag har sonen och jag sett på bandy på tv, men dottern har varit hos kompis och nyss ringde hon och sa att de skulle komma hit och sova över.
  Så tråkigt väder vi har dock, plusgrader och regn!:( Imorgon skulle dock solen visa sig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt med slappardagarna efter jul! Jag njuter nästan mer av dem än av själva julafton. Idag blev det en kort sväng på mellandags REA:an med en av sönerna. När vi kom hem tände vi en brasa och jag och de två yngsta slog oss ner vid ett par filmer. Mys på hög nivå!!
  God fortsättning!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Ja julen varar, om inte fram till påsk, så åtminstone flera dagar :)
  Trist att du ska vara förkyld. Bra gjort att ta tag i strykhögen i alla fall. Det är ju tungt även då man är pigg ;)
  Men åh vilket fint rum! Tro jag det att du myser och mår där!
  Kram och krya på dig min vän!

  SvaraRadera
 4. Ja det blir mycket firande när man delar upp set så, vi gör Samma sak och det blir mååånga paket! Mellandagarna är de skönaste, bara att ta det lugnt hemma och vila upp sig inför 2013! Ha en fin torsdag! Kram Sara

  SvaraRadera
 5. God fortsättning Veronica och tack för din julhälsning:)

  Kram Tesa

  SvaraRadera