Sidor

söndag 4 november 2012

Underbar handbollshelg och mitt fina födelsedagsbarn!

Vilken underbar helg vi har haft, jag och dottern! Vi har varit på träningsläger. Inte alls långt härifrån så själva restiden dit avklarade vi snabbt. Det är dotterns första läger inom den här sporten och jag kan säga att det kommer att bli betydligt fler. Ett glatt gäng på 13 tjejer från vårt lag tillsammans med mig och en av mina träningskollegor har umgåtts med andra goa människor som oxå utövar världens roligaste sport handboll! Morgonen inleddes med inkvartering i det rum som vi skulle sova i. Sedan var det att springa in i en av hallarna lagvis med tompa och ståt under publikens jubel. Detta tyckte tjejerna var så coolt! Jag hade upplyst killen som hördes i högtalarna om att min dotter fyllde år dagen till ära och detta talade han om så att alla hörde det. Hon fick gå fram och visa sig och sedan hurrade hela sporthallen för henne. Jag såg att hon då log med hela ansiktet. Sedan väntade ett antal olika träningspass, lunch, domarregler, kost och hälsa. I går kväll efter kvällsmaten fick vi gå en spökrunda utomhus. Sedan var det allt möjligt som också hör läger till, film, kiosk, kuddkrig, spela lite mer handboll, "hänga gubbe" på tavlan, frågesport innan det faktiskt var dags att sova. En tjej var lite ledsen vid läggdags men det löste sig till slut. Slutet gott alla glada. En innehållsrik lördag till ända. I dag spelades det enbart matcher och tjejerna kämpade så himla bra. En lärorik och oerhört socialt utvecklande helg.
 
 
Nu tar vi det lugnt här hemma och slappar i soffan, dottern och jag. Pappa och son är iväg på hockeymatch. Det är sonen som spelar och jag hade väldigt gärna varit där och tittat på, ibland krockar det och det är så klart synd men that´s life! Igår fyllde ju som sagt dottern 9 år. Att åka på läger på sin födelsedag är ett beslut som hon själv fattat. Detta innebär dock också att vi får skjuta lite på  kalaset. Vi kom hem nyss och det är tråkigt om inte hela familjen är hemma. Jag förstår att hon egentligen hade velat ha det här och nu men jag får väl försöka hitta på nåt skoj för att man inte ska få "onda ögat". Att fråga henne om hon har lust att hjälpa till med hela tvätten som hon och storebror kom hem med från Lanzarote natten till lördag är nog inte aktuellt, eller vad tror ni? Då känns nog mys framför tv:n med en film mer lockande. Min underbart fina dotter! En tjej med skinn på näsan som inte är rädd för att säga det hon tycker. En tjej som nästan aldrig ger upp. Det finns så mycket vilja i den här lilla kroppen som jag ibland önskar att jag själv hade. Mycket av det hon gör, säger och tänker delar vi också. Jag kan stundtals se mig själv som barn (och vuxen) i henne. Jag är så himla stolt över denna fantastiskt fina 9 åring som jag älskar enorm mycket, ända bort till månen och tillbaka!!!
 
 
 
 
 
 
Hemkommen med fin solbränna och de små flätorna i håret. Nu sitter de där de sitter och vi får väl se hur länge de stannar kvar. Bra tycker mamman att inget hår hänger i ansiktet sedan är det ju riktigt snyggt oxå!




I fredags var sambon och jag och såg den nya bondfilmen innan barnen kom hem. Spännande action som det ska vara när det gäller 007.  Vi var även en stund vid kyrkogården och satte ljus och tänkte lite extra på våra kära som vi inte längre har i vår närhet. En magisk känsla och samtidigt så klart ledsamt att se alla dessa ljus brinna överallt. I våra hjärtan brinner alltid ljusen även om de inte syns! Jag saknar er alla nåt enormt och kommer aldrig att sluta älska er!!!


Nu måste jag ta tag i tvätten och sedan väntar dottern otåligt på mig. Hoppas att er helg varit bra på alla sätt och vis. Önskar er alla den bästa söndagen! I morgon är det som vanligt igen. Jobb, skola, träning.....och allt det där ni vet!

Kramelikram Veronica

8 kommentarer:

  1. Sådana flätor hade vår dotter också efter resan till Turkiet!:) Söt hon är den nyblivna 9-åringen!:)
    Kan tänka mig att det är en del att tvätta nu. Känns som att vår tvättmaskin har gått hela helgen, men nu är det bara lite i botten på tvättkorgarna.
    Har aldrig spelat handboll själv, men jag tycker att det blir roligare och roligare att se dottern spela.
    Ha nu en mysig kväll med dottern!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som ni haft en toppenhelg med träningsläger! Kommer ihåg känslan att sova massa tjejer tillsammans, tissel tassel och lite spännande var det allt;)
    Det är så roligt när barnen håller på med idrott; här är det ju fotboll och hockey som gäller:)

    Fina flätor, fin tjej och fint kort!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  3. Låter som barnan haft det jätte härligt på Lanzarote.
    Hon är så lik dig.
    Ville bara titta förbi och säga hej var ett tag sen nu.
    Kram kram Louise

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig helg ni fick. Tänk att hela sporthallen fanns med och grattade. Det kommer hon alltid att bära med sig.
    Jag hade hoppats att ni skulle komma till Lunda spelen i mellandagarna. Tycker som du att det hade varit roligt att ses. Vi får uppdatera varandra om vi ger oss ut på cuper landet över. Hur var det med Partillecup är dottern för liten.
    Ha en fin vecka.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  5. Åh va fin hon är i håret! Sådana flätor ville jag alltid ha när jag var liten men jag fick det aldrig så jag är lite avis :) Kram!

    SvaraRadera
  6. Så gullig 9-åring du har!! Hon låter som en klok tjej som säger vad hon tycker och skinn på näsan är bra att ha.
    Kul att din dotter uppskattade att bli uppmärksammad. Inte alla som gör det, hihi
    Mina ungdomar var på dans i fredags och då var det en grabb i kompisgänget som fyllde 18. Bandet på scenen blev informerad och födelsedagsbarnet fick komma upp på scenen. Sångaren i bandet ställde några frågor och sedan sjöng alla "Ja må han leva".
    Jättejobbigt!! tyckte Jonas, som den nyblivne 18-åringen heter :)

    Jag gillar Bondfilmerna så den nya ska jag absolut se :)
    Kram fina du!

    SvaraRadera
  7. Hej Veronica
    Låter som en jättemysig helg... det var ett tag sedan jag var på läger :) Du har verkligen en fin dotter och hoppas att de härliga flätorna får sitta kvar ett tag, jätteläckert! Va skoj att få bli firad så offentligt, det kommer hon leva länge av :) Hoppas att ni får till ett kanonkalas för henne.... Ha det så fint i veckan!!! Kramizar Susanne

    SvaraRadera
  8. Mysigt det låter och så fin hon är!!!
    Tack fina du för din kommentar ;)
    kram kram Malin

    SvaraRadera