Sidor

fredag 2 november 2012

När man är ensam hemma.....

Att vara helt ensam hemma en hel vecka förmedlar olika känslor. Det är skönt, tyst, lugnt och väldigt rogivande men samtidigt kan det vara både tråkigt och ensamt att inte ha någon att prata med om hur dagen har varit och hur vi planerar inför nästa. Jag har upplevt alla dessa känslor under den här veckan. I tisdagskväll kom ju min fina vän hem till mig och vi satt och pratade om ditten och datten. Då fylldes mina känslor  med glädje och harmoni. Vi åt fantastiska ostar och drack gott vin. Skrattade ihop och planerade inför en resa som vi snart kommer att göra. En dagsutflykt där vi kommer att vara hel slutkörda när vi kommer hem. Vad vi ska göra ska jag berätta om när vi har varit där.

Igår efter jobbet var jag på stan en sväng. Vad säger jag, en sväng? Snarare en "en lååång tid". Jag hade bokat tid hos frisören. Ett välbehövligt besök, både för kropp hår och själ. Den här gången blev det lite mer klippt. Jag har varit sugen nu ett tag på att låta saxen få jobba lite mer men varit alldeles för velig. Slutligen hamnade längden strax under axeln och med mörkare färg och lite slingor så blev jag väldigt nöjd. Längden har jag haft förrut och minns att jag gillade det då oxå. Efteråt var jag så nöjd att jag gav min frisör "dagens ros" muntligt. Väl ute ägnade jag mig åt att fixa med några presenter till dottern som fyller år den 3 november. Det är inte svårt att handla till henne eftersom hon har en gedigen önskelista. Svårigheten är istället att välja ut något av alltihop. Här ligger nu några paket och bara väntar på födelsedagsbarnet. Själv längtar jag oxå enormt mycket efter henne och hennes storebror. I kväll sent sent är min väntan över, för då kommer de hem igen efter en härlig höstlovsvecka på Lanzarote. Idag kommer även min käre hälft hem och familjen är åter samlad. Tja, eller samlad och samlad, redan på lördag åker dottern och jag iväg. Hon har valt att fira sin födelsedag på ett träningsläger med världens roligaste sport, så det blir handboll för hela slanten i helgen. Jag har ordnat så att en tårta kommer att finnas på plats under lägret. Paketerna får öppnas i ilfart tidigt på morgonen innan vi ger oss av. Son och sambo blir kvar hemma med andra aktiviteter. Simsalabim, där försvann den samlade familjen som i ett trollslag!


Sist så måste jag bara få delge er den härliga kommentaren från ett litet barn som kom på besök i går. Det ringde på ytterdörren och när jag öppnade så stod han där med syrran och gjorde Bus eller Godis, lite lagom läskigt utklädd. Jag frågade vad det var för bus och berättade att jag kanske skulle välja det. Lillkillen tittade på mig och sa..nä, jag har inget bra bus. Det är nog bäst att du tar godis! Jag skrattade gott och gick och hämtade några dumlekolor.

Nu fredag...en underbar uppfinning! Hoppas att ni får en fin novemberdag allihop! Om ni inte har nåt särskilt för er så gå ut i naturen och titta på alla vackra färger. Mina björnbärsblad lockade mig att ta fram kameran och det kaxigt röda smultronbladet som kämpade för sin existens bland alla de andra gröna.
Kramelikram Veronica
4 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder du bjuder på! Tack för de fina tipsen om vad man kan göra med platta pärlor!

  SvaraRadera
 2. Så du har också en dotter som fyller år i november!;) Vår fyller den 24:e och hon har också en rätt lång lista. Jag var på stan i onsdags och köpte presenter till henne.
  Och du, hon ska också tillbringa sin födelsedag med handboll, fast med två matcher.
  Jag behöver få ensamtid emellanåt för att må bra, men jag skulle nog också tycka att en hel vecka ensam var långt.
  Ha en skön helg! Och lycka till på lägret! Hoppas dottern får en bra födelsedag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ensamtid är guld värt och att få längta efter varandra är en viktig del av vardagen tycker jag. Det får en att tänka till lite. Vart drar ni på handbolls läger? Lillebror är i Skövde på cup och jag längtar jätte mycket efter honom. Det är första gången han åker i väg så här i flera dagar. Han bytte ju lag för ett tag sedan så det är väldigt modigt av honom att våga åka. I dag har de spelat två matcher, vinst båda. Jag har inte vågat ringa honom men har uppdaterat mig på nätet. Ha en härlig handbolls helg Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder du visar !! Ja de blir fart och fläkt ser jag !! Ingen lugn och ro !! Ha en fin söndag !! Kram Lotta

  SvaraRadera