Sidor

söndag 25 november 2012

Tjejträff, pinsam taxiresa och ananaspajrecept!

Vilken underbar dag jag hade igår! Jo det blev mycket riktigt så som jag hade trott, fast kanske ännu bättre. Nu får jag suga på den här karamellen ett tag för det är minsann inte varje dag som sådana dagar inträffar. Först ut var årets sista pysselträff med mina goda vänner. Det blev så klart mycket juliga kort. Ute i köket bjöds det på gott fika. Gudomliga lussebullar, kakor och annat mumsigt. För vad är väl en tjejträff utan fika? Dagen till ära hade vi även bingo med finfina priser. Jag hade flax och vann två gånger! Mycket bra-att-ha-saker till pysslandet. Tack så jättemycket för att jag får vara med i det här gänget! Ni är så underbara allihop. Nu ser jag med glädje fram emot nästa träff i januari. Senare på kvällen så var det dags för nästa tjejträff. Iklädd finklänning tog jag vinet till värdinnan  och min ananaspaj som skulle vara kvällens efterätt och blev skjutsad hem till min kompis och 5 andra tjejer. Det blev en härlig kväll med många skratt och god mat som vi tillagade tillsammans. När det  var dags att åka hem så  ringde jag efter en taxi och den kom. Väl hemma så skulle jag betala med mina pengar som låg i jackfickan. Tyvärr så måste något ha trillat ut för när jag skulle betala taxichauffören så saknades det pengar. Pinsamt var bara förnamnet. Jag visste ju att jag hade haft pengar så att det skulle ha räckt till en taxi. Med pajformen i knät och med lite paj kvar så sa jag lite försiktigt..."Hm, jag kanske kan betala med lite paj?" Han skrattade och sa att det var ok ändå. Det fattades ju bara 25 kronor. Gissa om jag kände mig lättad! Nästa gång tar jag kortet med mig...eller har med en ny paj för säkerhets skull! Kanske kan jag läska Dig med lite paj. När jag gjorde min så tog jag dubbel sats, för min runda form är lite större än en sån där normalt stor pajform .(Min form får plats i en vanlig). Fyllningen blev faktiskt godare när den blev tjockare och högre. Jag missade dock att jag bara hade en burk ananas hemma men det gjorde inget för den smakade mycket ananas ändå. Här kommer iallafall receptet om du blir sugen.
 
 
 
 
ANANASPAJ
Pajdegen:
150 gr smält margarin
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk creme fraiche
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
1 burk avrunnen krossad ananas
ugn: 200gr
tid: 25 min
 
 
Idag har jag haft en relativt lugn söndag. Dottern och sonen har haft kompisar här hemma så dem har man inte behövt underhålla. Jag har tagit tag i tvättberget och nu är det inget berg längre. Det ligger bara och pyr lite på ytan. Innan kvällen är till ända ska nog allt vara avklarat. Jag har gått igen min garderob och rensat, himla skönt. I hallen står nu två påsar som antingen ska slängas eller skickas iväg till andra som behöver det. Utanför mitt fönster är det alldeles kolsvart och det började regna för ett par timmar sedan. Inte precis mitt drömväder och jag tänker sannerligen inte gå ut. Hoppas verkligen att regnet inte är här för att stanna. Nej, nu ska jag bli färdig med tvätten och sen tänker jag mig en avkopplande stund framför brasan i favvofortöljerna med en kopp te och en bit ananaspaj.
 
 
Kramar i massor till er från mig!
Veronica
 


7 kommentarer:

  1. Härlig söndag. Ananas paj låter spännande fast somrigt. Måste testas. mitt tvättberg tar jag hand om när Solsidan börjar och sedan lär jag stå där vi tv:n och stryka fram till......
    Hua mig, fast jag får skylla mig själv som väljer att stryka det mesta.
    Ha det bäst!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  2. Här har jag också försökt bli av med tvättberget i helgen, men det är inte lätt när man knappt är hemma en dag.
    Låter som att du hade en kanonlördag! Och vem skulle tacka nej till den där pajen!;)
    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken toppenlördag du hade, kanske bortsett från taxi-resan så:)
    Härligt att ha såna karameller att suga på!
    Ha en bra vecka, kram

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut med pajen! Kram

    SvaraRadera
  5. Jag tror att jag skulle kunna säga likadant till taxichauffören !!! den där pajen ser sagolik ut.Passade säkert perfekt på tjejträffen. Ha en toppenvecka !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Jag ääälskar ananas!! Så detta recept ska testas pronto! Men imorgon då! ;-) Suttit och fixat med julklappar tills nu, men ville titta in och säga hej!

    Så underbart det är med vänner, och att få vara tillsammans med goa tjejgänget, det behöver man!

    Ha en fortsatt fin vecka nu fina!
    Kramar!!

    SvaraRadera
  7. Åh, det låter som en helt underbar dag!!! och tack för receptet! Alltid roligt att prova något nytt ;)

    kram till dig ;)

    SvaraRadera