Sidor

onsdag 7 november 2012

Regnig november och gott knäckebrödrecept!

Ibland gillar jag när det regnar, det kan vara riktigt mysigt! Ibland hatar jag när det regnar, allt blir så fruktansvärt blött! Ibland önskar jag att det ska börja regna, gräsmattan behöver vatten! Ibland hoppas jag bara att det ska sluta, det håller på att bli översvämning! Ja, så där kan man ju hålla på hur länge som helst. Tänk att regn kan skapa så många olika känslor. Man må tycka vad man vill men just nu är det ialla fall regniga tider. November är en månad som verkligen kan överraska en. Man kan vakna till ett herrans regnväder och känna sig döblöt genom att bara titta ut genom fönstret. Man kan även vakna till en solig och underbar dag och riktigt känna livet i sig. I morse var det en sån där dag som jag kände mig frusen direkt. Jag började mitt jobb tidigt och vindrutetorkarna gick på max hela vägen. Jag kände mig deppig för vi skulle ju iväg till skogen med barnen. Någon där uppe måste hört mina böner för hur eller hur så slutade det och när vi traskade iväg så kom solen fram och det blev en helt underbar förmiddag bland träd, stenar och mossa. Den spontana teatern i skogen där vi träffade på både räv, råtta och igelkott blev helt magiskt! 14 helkoncentrerade 2åringar som var helfokuserade och så nyfikna.....wow!!! Tänk vad lite fint väder kan bidra med!
 
 
Vad gäller foton så kan man ha turen att fånga det våta och DET kan faktiskt vara riktigt roligt!
 
 
 
 
 
 
Ikväll på handbollsträningen var det fotografering. Matchstället på, lagmaskoten på golvet, glada miner och sedan gällde det att få till ett bra "fejkskott" på det enskilda fotot. Jo då, alla tjejerna glänste på plan. Till helgen är det matchledigt men nästkommande laddar vi för att möta två nya lag. Dessa har vi inte mött tidigare så det ska bli spännande. Nu slappar jag framför tv:n och tycker att det känns helt ok. I morgon får jag stämma möte med min polare tvättmaskinen, för snart svämmar det över i korgen. Långa arbetsdagar och andra kvällsaktiviteter pockar på uppmärksamheten och går ibland före. Torsdagen prioriterar jag "rena" kläder men det är i morgon det och ännu har inte onsdagen den 7 november passerat. En kopp te och en smaskig knäckis tror jag skulle sitta gott! Ja, så får det bli....
 
 
 
Om ni skulle vara sugna på receptet så kommer det här.....
 
2 dl maizena
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
1 tsk salt
 
Blanda alltihop.
 
Tillsätt 1/2 dl rapsolja och 2-2,5 dl kokande vatten.
 
Bred ut på bakplåtspapper
Skåra
 
150 grader 1 tim
 
Stäng av värmen och låt stå kvar 15 min i ugnen
 
Nu är det bara att njuta av ett supergott och nyttigt knäckebröd!
 
 
Receptet har jag fått av svärmor, väl värt att prova.
 
 
 
God kväll på er fina vänner!
 
Kramelikram Veronica




5 kommentarer:

  1. Gokväll gumsan! Jo om regn tycker jag lite olika. Kan vara mysigt då man bara får vara hemma och skrota och inte behöver ge sig ut. Men regnar det och blåser då kan det vara drygt att bara åka till affären ;)
    Vilken tur ni hade att vädret blev bra idag. Ska man vara ute så är ju sol att föredra:)

    Min tvättmaskin har gått varm idag. Börjar jobba mina nattpass i morgon kväll och då blir det inte mycket gjort så då är det skönt att ha tomt i tvättunnan innan. Tack och lov att man har en tvättmaskin i alla fall.
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Ja du Veronica, det där regnet är på både gott och ont precis som du säger..jag tycker det är supermysigt så länge man SKA va inne, och kanske tända ljus och bara mysa..men ska man ut..nja..

    Hemmagjort knäcke är aldrig fel och det där receptet kan va värt att prova..ditt choclate chip cookies-recept gick hem här kan jag säga..glömde ju fota så det får bli nästa gång och då kommer de på bloggen!!

    Ps, du glömmer inte den "lilla uppgiften" jag gav dig *blink*..
    Behöver den snart!! :-)

    Ha en härlig torsdag!!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Grodkakor, ha, ha!:) Det ska jag komma ihåg!:) Här hamnade faktiskt alla i frysen annars blir de uppätna direkt. Grejen är bara att de tinar rätt fort...
    Dottern ska spela två matcher i handboll på söndag i Skövde och sonen ska spela DM i bandy på lördag i Vänersborg, så här är det också fullt upp.
    Jag har träff med både tvättmaskin och dammsugare i eftermiddag, tur att jag slutar kl 14!:)
    Vi har haft två rätt fina förmiddagar, men med regn på eftermiddagarna och det blir rätt kallt och ruggigt nu i november när det regnar. Då är det bäst att vara inne.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Fina bilder du fotat. Och knäckebrödet har jag också bakat förut och konstigt nog är det tomt i burken efter mycket kort tid. Tänk att nyttigt kan också vara såååå gott.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Jaaa... jag ler när jag läser ditt inlägg... Jag älskar ju när det regnar( men det finns ju gränser) Att ta en promenad med hunden när det regnar och ha min stora härliga regnhatt och regnkläder är något jag njuter av. Luften blir så härligt frisk och det gör mig gott. Men har man planerat något mys i naturen med familjen då vill man ju njuta av den varma solen istället. Regn medför ju extra smutsiga barn och det är jobbigt ibland när kläderna står av sig självt :) Jag är mer känslig mot blåsten, gillar ej att cykla då och kombinationen är katastrof...

    Dina knäckebröd ser smarriga ut :) Tror jag ska testa men byta ut maizenan mot mandelmjöl istället.

    Jättefina foton!!!! Ha en fin dag!!! Kramizar Susanne

    SvaraRadera