Sidor

måndag 29 oktober 2012

Halloweenpåsar och spännande boktips!

Efter ett nyårslöfte som jag och två kompisar hade när vi gick på gymnasiet, typ på stenåldern (1988/89) så bestämde vi att vi skulle sluta äta godis. Ja, vi åt alldeles för mycket. Det var så himla lätt att gå ner i cafeterian på rasterna eller håltimmarna och handla något. Inte för att jag rent kroppsligt hade ett behov av det. men ändå. Min ena kompis höll uppe i cirka 5 dagar, tills hennes farmor kom med en chokladkartong och då var det kört. Min andra kompis fixade väl 2 veckor, om jag minns rätt. Jag tänkte att jag skulle minsann visa dem att jag kunde hålla mig ifrån godiset. När de handlade nåt gottigt så köpte jag alltid en frukt. Det var helt ok så länge jag oxå hade något att tugga på. Efter ett tag så hade jag inget godisbehov längre. (ska väl tillägga att det gick åt en attans massa frukt innan jag hamnade där...hahaha) Efter en lång tids uppehåll så hittade jag en dag en påse hemma som min pappa hade handlat med sig hem från en resa. Innehållet var något som jag verkligen älskade...eller ska väl säga hade älskat. Jag tänkte att en kan jag väl smaka. Jag bet i den men konstaterade genast att det inte var gott, så jag gick och slängde den. Kände verkligen inget behov av den heller. Sedan dess har jag inte ätit godis. Visst, jag äter glass, ex nogger men inte är det då för att jag har ett chokladbehov utan för att det är sommar och jag är glassugen. Blir det tårta som är garnerad med godis så har jag genast två barn som är spekulanter på bitarna. Men att handla godis till andra, det gillar jag! Under dessa dagar kan man ju även skoja till det lite extra och göra egna HALLOWEENPÅSAR!!!!.
 
 
 
 
 
 
Nu hänger påsarna på linan och väntar på att bli uppätna av någon! Gillar ni godis? Vad menar vi egentligen med godis? Någon jag pratar med tycker si någon annan så. När jag menar godis så menar jag sånt som man handlar om man kort och konsist går in i en godisbutik. Ni vet en sån där med 100-tals smålådor av olika godissorter. Vad äter jag då? Snacks, typ ostbågar, jordnötsringar, popcorn, nötter...och så tuggar jag tuggummi ibland och äter massor av frukt och grönsaker. Ja, det är som godis för mig! Men som sagt....smaken är som baken och tur är väl det!
 
 
Ibland brukar jag ge er några boktips här och idag tänkte jag slå ett slag för en barnbok. Jag köpte den för ett tag sedan till mina barn. En bok som jag tänkte att de själva skulle läsa men det blev i slutändan istället en bok som jag läser för dem några kapitel innan sängdags. Den är jättespännande (tycker även jag), lite Harry Potterkänsla. Att få läsa för sina barn tycker jag är mysigt. Det blir en fin stund tillsammans innan dagens slut. Jag tänker hålla på tills den dagen kommer då de inte längre vill ha sin mamma där inne. Vi får väl se hur länge man är önskad. Självklart läser de själva oxå, för det är med viktigt. Nåväl, här kommer boken Vindens mästare av P.R Morrison. Läs den eller köp den till någon i bokslukaråldern.

 

 
Filten vilar på mina axlar och lågorna från kaminen kommer snart att värma mig. Ikväll är tv:n mitt enda sällskap och jag saknar mina tre älsklingar mycket. Det finns ingen risk för tinnitus för här är det verkligen tyst. Ganska behagligt faktiskt och jag njuter av stillheten trots min ensamhet. I morgon kommer min fina vän på besök. Sitter och funderar på vad jag ska bjuda henne på. Vad gör ni denna måndagskväll?
 
Puss och hej, leverpastej!
 
Kramelikram Veronica

8 kommentarer:

  1. Jösses, jag som älskar godis!:) Fast jag köper mest choklad. Efter helgens fruhippa blev det en del godis över och sonens kommentar när han såg den saliga blandningen där i var "det kan ju inte vara du som köpt det här för du köper ju bara choklad!"
    Idag jobbade jag till halv fem och sedan hade dottern handbollsträning klockan sex. Där emellan skulle jag äta lite och hämta henne hos en kompis. Efter träningen skulle jag köra tillbaka henne till kompisen då hon ska sova över där till imorgon. Nu sitter jag här med en kopp te och läser bloggar. Imorgon är det bara jag som ska upp, så det blir nog en tidig kväll.
    Njut av lugnet!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka spännande påsar. !! Man blir sugen . Visst kan det vara skönt med ensamheten ibland. Men inte länge !!!! Ha en trevlig dag med kompisen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Jag är en stor godisråtta!!! Önskar jag var lika ståndaktig som du;)
    Mina barn är 8 och 11 år!
    Kram, kram

    SvaraRadera
  4. Jag äter godis men är ingen stor gottegris. Familjen "mobbar" mig för jag kan köpa hem godis och sedan ligger det och blir gammalt. Ostkrokar blir dremot inte gammalt ;)
    Kram kram

    SvaraRadera
  5. Jag äter gärna godis, både choklad och allehanda lösgodis, men däremot köper jag aldrig chips eller ostbågar, det blir jag bara inte sugen på.
    Tackar för boktipset, måste läsas för att se om den skulle funka som högläsning i klassen, men mina kanske är för små.
    Just nu läser jag Zafons nya som utspelar sig i Barca och det känns som om jag redan går i de gamla gränderna.
    kram Eva

    SvaraRadera
  6. Glömde ju skriva att jag tycker dina påsar är riktigt fräcka och coola!
    kram igen

    SvaraRadera
  7. Vilka fina godispåsar!
    Och ja, jag gillar godis, alldeles för mycket. Fast helst choklad, typ...
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Mummms!
    Dina påsar skulle jag inte tacka nej till, de där långa saltlakrits stängerna är en av mina storfavoriter. Oftast räcker det med en sådan så är jag nöjd! Choklad är också gott och gärna i kombination med saltlakrits. Fazers "Salmiakki" är en riktig höjdare.
    När jag skriver det här är det tisdagskväll (eller...det har t.om. blivit onsdag ser jag), men om jag ser tillbaka på måndagen så handlade den kvällen om att barnen och de två övernattande kusinerna skulle komma till rätta i sina sängar. Sedan blev det en stund i soffan med stickningen och jag blev klar med bakstycket på "Döskalletröjan" som min 8-åring ska få :-)
    Kram Karin

    SvaraRadera