Sidor

söndag 30 september 2012

Skördefest, fotoutmaning och underbart fredagsmys!

Sista dagen på september månad, ja faktiskt är det så. Vill inte riktigt erkänna att jag längtar till oktober, hade gärna haft kvar september ännu lite längre. Den här helgen har det varit Skördefest på Öland och den har sanneligen gått i höstens tecken. Igår tog barnen och jag en sväng över bron för att studera årets fest. När vi satte oss i bilen sken solen härligt och vi tänkte att det skulle bli en fin dag på Öland. Vi hann väl inte mer än att knappt komma över till ön förrän det började regna. Först mest lite smådroppar och vi sa till varandra att lite regn gör ju inget. Efter en stund fullkomligt vräkte det ner och jag funderade på vad vi hade gett oss in på och pessimisten tog överhanden. MEN....väl framme så var det sol igen....bra för det blir ju så mycket roligare då. Vi såg en underbar löktavla, vandrade i en majslaburint, som vi för övrigt nästan inte hittade ut i. Vi såg en miljontals olika pumpor på vår färd i bilen och på platser som vi stannade på. På några ställen fanns pumporna med som inslag i läckra engagemang. Barnen övertalade mig om att vi skulle köpa lite marknadsgodis....åtminstone liiiite bara. Kan säga att deras mamma inte var svårövertalad, även om nu jag själv inte äter godis, men det var ju iaf lördag! Här kommer några bilder från vår utflykt.......
 
 
 
En av många pumpagubbar
 
 
 
 
Till den här löktavlan som är 3 m hög och 7,5 m lång och väger 700 kg så gick det åt 6000 lökar.
Gul, röd, purjo och silverlök. Ser ni de söta kossorna?
 
 
 
Vandringen i majslaburinten tog en stund. Kommentar från sonen; "Vi går ju bara i cirklar!"
 
 
 
Här är det en tjej som tagit en egen väg.
 
 
 
 
 
 
 
 
Och så dessa underbart fina pumpor! Givetvis fick några följa med oss hem.
 
 
 
 
 
När vi var på väg hemåt så stötte vi på dessa figurer längs vägen. Tre coola pumpagubbar som körde Ironman. Sorry killar men loppet kördes i augusti!

 
 
 
 

Idag är det åter dags för "Fotoutmaningen - Vänner" emellan. Dagens tema UNDERIFRÅN har gjort att man har sett världen från en annan synvinkel, lite spännande . Mina två första saker jag fotat är i verkligheten enormt stora och de kommer här....
 
 
Ser ni vad det ska föreställa? om inte så kommer här fler ledtrådar....
 
 
 
 
En väderkvarn så klart!
 
Här kommer något annat stort och nu menar jag verkligen stoooort och högt!
 
 
 
 
 
 
 
Här är vårt vattentorn som finns nära där jag bor. Som en stor svamp står den där så ståtligt och sträcker sig mot himlen. När man står nedanför så känner man sig väldigt liten. Den är så stor så den syns tydligt när man befinner sig på Ölandssidan och är på väg hem.
 
 
Nu kommer något betydligt mycket mindre, en blomma från grannens trädgård. Dessa står precis vid tomtgränsen, endast stenmuren skiljer våra tomter åt. Idag la jag mig ner vid muren och tittade rakt upp mot blommorna. Det hela såg säkert väldigt lustigt ut, undrar nu i efterhand om grannarna såg mig. Ja, man får väl se hur de reagerar när vi möts nästa gång.....hmmm.
 
 
 
Vill ni se andra som fotat på detta tema, gå in på edithochjag.blogspot.se och mammamedambitioner.blogspot.se. Där hittar ni fler goa bilder!
 
 
Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och min avkopplade stund som jag hade planerat förra helgen gick upp i rök. MEN...skam den som ger sig......fredags kväll hände det! Dottern och jag satte oss framför tv:n med varsin balja hett vatten för en stunds härlig fotbad. Vi hällde i några matskedar av badsaltet som magiskt bubblade och färgade vattnet blått. Sedan var det bara att sänka ner fötterna i baljorna, tja det tog en stund för det var verkligen kokhett! Snart satt vi där och lutade oss sakta tillbaka i soffan och bara njöt. Dessförinnan hade jag lagt en ansiktsmask i ansiktet som jag skulle vila med i 20 minuter. Jag satt där troligtvis 40 minuter eftersom det var så underbart härligt och skönt avkopplande. Kanske var det oxå därför som jag kände en  stickande känsla i ansiktet när jag sedan sköljde bort "glegget". Efter 10 minuter började  det kännas ok igen och kinderna var mjuka som hos en barnrumpa..mmmm. Behöver nog inte övertyga er om att fortsättningen fick mig att känna mig som en ny människa. Ja, man fick faktiskt lite massage på ryggen oxå av dottern, lovely!
 
 
Nu är söndagen snart till ända och imorgon är det arbetsdag igen.....första dagen i oktober. Vad månne den bjuda på då? Tja, den som lever får se! Hoppas att er helg varit lika underhållande som min. Vad har ni hittat på?
 
Ha det gott och bästa måndagen till er!
Kramelikram Veronica

11 kommentarer:

  1. Härlig helg du haft!! Själv har jag jobbat och sedan tillbringat både lördag em/kväll och hela dagen idag i sporthallen och kollat på innebandymatcher. Inte mycket som blivit gjort hemma alltså denna helg, men det finns ju kvar till en annan dag ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vattentornet i Kalmar har man ju hört talas om åtskilliga gånger!;) Och även sett många olika projekt om.
    Mysigt med höstmarknad och att det redan är oktober imorgon har jag faktiskt förträngt!:)
    Har i helgen beställt boken du tipsade om, ska bli spännande att läsa den.
    Ha en bra vecka!:)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag har inte alls haft lika mycket trevligheter som dig i helgen. Jag har jobbat :)
    Vad roligt med en skördefest och den där löktavlan... det var mig en redig tavla.
    Lyllos dig som har nära till Öland. Jag hoppas komma dit nån gång :)
    Önskar dig en fin vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Sv: Det ska jag absolut göra! Vore så kul att träffas. Detsamma till dig om du gör en norrlandsresa :)

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig helg ni verkar ha haft:) såg löktavlan och labyrinten på tv:n igår, riktigt läcker tavla!
    Tack så mycket för din rara kommentar hos mig, det värmer kolossalt!
    Lite försäljning blev det men kul att umgås en dag med min vän, sedan blev det lite shopping, Panduro hade ju 25% rabatt på allt i helgen!!
    Hoppas att du får en toppenvecka min vän, kramar Helen

    SvaraRadera
  6. Härlig utflykt , löktavlan är imponerande ..................

    Hemma spa är inte dumt det heller...............

    Ha en bra vecka nu så kanske vi ses på Lördag .........
    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  7. Kul att du kom och hälsade på. Gissar att barnen hade en rolig tur i laburinten.
    Själv står jag på samma ställe och har nog ståt där sen över tio år tillbaka nu. Men jag får all information om hur läget är och vad som är se värt från alla besökare.
    I år var det verkligen besökare. Gisses vad folk det var. När skördefesten var som bäst och mest folk så var det ännu mer. Men det här liknade i alla fall något. Nu hoppas vi det håller i sig till nästa år.
    Ha det gott så hörs vi snart igen.

    PS: Lördagen den 10/11 kommer Hannas pysselstuga ner till oss på Vuxenskolan och säljer ur sin butik.
    Går bra att komma förbi även om man inte är med på våra träffar.
    Kram kram Louise

    SvaraRadera
  8. Underbara bilder. Själv tänkte jag fota turning torso men fegade ur. Vågade inte ligga platt där till allmän beskådan. Det finns en vacker väderkvart där mina föräldrar bor. Det får nog bli ett besök där. Lök tavlan var ju också helt bedårande. Det är säkert du med förresten, efter behandlingen......
    Kramis Kristina
    Ps tre vinster av tre möjliga och killarna går vidare till steg tre.

    SvaraRadera
  9. Hej igen Vännen

    Vill bara göra ett tillägg när det gäller att Hannas pysselstuga kommer ner med sin butik.
    Det går jätte bra att förbeställa hos henne i webbutiken. Hittar man det inte i butiken ring henne mycket möjligt att hon ha det i affären. Ett tips är att hon snart få in sina nya magnolia stämplar. Tiderna som allmänheten får komma upp till oss är följande 11-17. Så har du tid och lust är du välkomen. Sprid detta gärna vidare till dom som du vet inte går med oss och scrappa för alla är välkomna mellan dessa tider.

    Kram vännen. Louise

    SvaraRadera
  10. Vilka otroligt fina bilder du tagit underifrån! Häftigt att stå under så stora saker och fånga det på bild underifrån!

    Och häftiga bilder från skördefesten. Har aldrig varit på det, passar verkligen hösten till!

    Igår, söndag var jag på träningsevent hela dagen, och somnade så fort barnen somnat, så blev inget inlägg för mig om fotoutmaningen då, så det fick bli idag istället!:-)

    Hoppas du haft en fin måndag och ha en fortsatt bra vecka!!

    SvaraRadera
  11. Vilken suuuuuuuperhärlig utflykt!! Härliga foton, så underbart att strosa omkring och uppleva allt detta:) Låte kanon med spa-kväll också, det borde jag också unna mig någon gång...

    Kraaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera