Sidor

söndag 2 september 2012

Scrap, förvaring och en fotoutmaning!

Söndagen håller så sakta på att försvinna och snart är det ny vecka igen. Här har det  varit en dag med lugn och ro. Sonen och sambon har tillbringat hela helgen med träningsläger i ishallen. Med glada leenden har  sonen kommit hem och berättat hur han har kört på isen med dem som är 3 år äldre. Äntligen har det blivit ordning i min kalender över familjens olika veckoaktiviteter...puhh..nu kan man börja planera. Handbollen, hockeyn och muskinstrumenten. I fredags var dottern och jag och hämtade ut en fiol i passande storlek. Skönt att man kan hyra, fiol är ju inte direkt känt för att vara ett billigt instrument. Sötgos har höga planer på vad hon vill med sitt musicerande....."Jag ska bli lika duktig som Alexander Rybak" (norrmannen som vann melodifestivalen). Skulle ni se henne på tv om några år så notera att ni kunde läsa det här först. Nåja, vi får väl se hur det blir med det....men det är bra att ha siktet framåt och uppåt. Hela den här veckan har jag varit hemma från jobbet pga ryggen. Nu har jag mest känning på högra sidan och lite ner mot benet när jag rör mig i vissa lägen. Just nu tänker jag att jag  kan gå tillbaka till jobbet i morgon, om än i ett lugnare tempo (och det ska komma från mig som är yrvädret själv) Jag ska till en sjukgymnast och se om han kan hjälpa mig. Jag längtar så efter att få börja träna igen. Jag saknar mina löprundor och jag som hade tänkt att köpa mig ett kort på gymmet för lite spinning odyl. När man inte är helt 100 % så är det ju underbart med goa vänner.  Igår var jag iväg på en härlig scrapträff. Det var både gamla och nya ansikten. Hoppas att jag kan vara med på flera. Nu börjar tiden när många helger blir uppbokade.....några är så redan. Iaf så hade jag väldigt trevligt. Dagen inbringade många skratt och mycket inspiration. Fina vännen Lena hade gjort iordning ett kit till oss alla. Jätteroligt och en kul grej! En utmaning som skulle bli ett kort. Efter att vi hade placerat korten utomhus och efter att de välte ett antal gånger och vi gjorde tappra försök att försöka att hålla dem på plats, så kunde jag till slut fånga några av dem på bild. Kameraproblemet är för tillfället löst (Jippi!!) då jag får låna sambons kamera i väntan på att jag ska köpa mig en ny (den andra gick ju sönder)
 
 
 
 
Ibland har man lite tur......Lena hade en låda med spännande textstämplar som jag fick låna. VAAAD många stämplar och gissa vem som blev glad! Tack vännen!!
 
Idag har jag och  dottern varit en stund i pysselvrån. Jag har inte hunnit ta några bilder på vad vi gjorde men det kommer i veckan. Sedan åkte vi bort till IKEA och inhandlade lite saker till det rummet. Avslöjar inte mer just nu men det är vitt och svart och mycket av det köpta är välbehövlig förvaring av typen som ni kan se på bilden. Jag tror iaf att det kommer att bli mycket bra när jag är färdig.


 
 
Idag är det även Fotoutmaning vänner emellan. Den här gången var det verkligen en riktig klurig uppgift. Temat är "Sommarens sista". Hur sjutton kan man veta vad som är sommarens sista då? På väg hem från scrapträffen så åkte jag förbi ängar med massor av halmbalar. För inte så länge sedan stod halmen där på åkrarna och vajade i vinden men nu är bokstavligt talat ALLT borta. I stora fina runda bollar ligger de nu där och väntar på att bonden ska hämta hem dem. Kanske var detta de sista balarna jag såg för den här sommaren? Ett är då säkert, när sädeslagen är skördade så är sommaren slut!!!!
 

 
 
 
 
Tror faktiskt oxå att detta är sommarens sista godsak som man hittar i min trädgård.......
 
 
 
 
 
 
 Det sägs att sommarens sista dag är sista dagen i augusti. En bild på beviset kommer därför här.........
 
 
 
 
 
Vill ni se fler bilder, kika in hos de härliga bloggerskorna Mamma med ambitioner och Edith och jag. Höstens månad inleds alltså med september. Jag är därmed ett höstbarn. Den 4 är min dag. Jag kan fortfarande minnas när jag var yngre och hörde ordet september....då visste jag att strax, strax  alldeles strax var det min dag. Nu för tiden blir jag inte lika exalterad.  Det är bara att erkänna att man börjar bli äldre...vare sig man vill eller inte. Nu ska jag ta och göra något som jag måste göra..även om jag inte vill.....jag ska krypa ner i sängen och sova ett par timmar. I morgon är det arbetsdag och höstens första handbollsträning. Jag får snällt ta det lugnt men snart snart är jag på g igen!!! Hoppas att ni alla haft en underbar söndag allihop....första söndagen den här hösten....
 
Tjingeling alla fina och bästa måndagen till er!


 
Kramelikram Veronica

7 kommentarer:

  1. Ja framåt och uppåt på siktet, det är bra! Rätt inställning av din tös :)

    Så skönt att du är bättre i ryggen. Ta det nu lungt så det inte blir värre igen. Löprundorna är kvar.

    Vi har inte haft träningsläger men väl en arbetsdag idag i ishallen där målning, städning och lite annat pyssel stod på schemat. Skönt när många ställer upp så det gick ganka smidigt.

    Ha en fin start på kommande vecka vännen!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Fina bilder från sommarens sista!

    Hoppas dina två första septemberdagar varit bra!
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera
  3. Härligt inlägg och fin tolkning av sommarens sista :)

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga bilder av sommarens sista dagar och riktigt läcker kalender du har

    kram kajsa

    Och ha en toppenfin din dag, när den infaller

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder. Varför är det så vackert med höbalar och åkrar :)
    Det var längesedan jag var på IKEA. Det får nog bli ett besök dit snart tror jag. Kramis Kristina
    Ps du är otrolig med dina kort. Kram Kristina

    SvaraRadera
  6. Härligt när barnen har sådana planer. Tänk om vi vuxna vågade ha det oftare...
    Tråkigt med din rygg, men skönt att det blivit bättre i alla fall. Börja nu långsamt, så du inte får tillbaka det. Jag ska försöka ta mig ut i löparskorna senare ikväll.
    September är också min månad, men den 14:e!!:) Ännu en sak vi har gemensamt!:)
    Härliga bilder över sommarens sista också.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Oj, vilka druvor! Imponerande storlek. Första besöket här - fin almanacka och ljuvlig header. Återkommer!

    SvaraRadera