Sidor

fredag 7 september 2012

Bedrövlig start och underbar avslutning på min fredag!

Fredagen är snart till ända och det blev en bra dag till slut. I morse kunde den nog inte starta sämre än den gjorde! 25 minuter innan jag skulle börja mitt jobb så upptäckte jag till min fasa att bilnyckeln var borta....borta...borta.....ojjjjj och neeeeeej och varför? Min nyckel sitter i vanliga fall fast på en större knippa vid en barbafigur. Jag höll knippan i min hand och figuren hängde där och vinglade...men utan bilnyckel. Som en galning for jag runt i huset och slet i allt. Jag var tvungen att ringa till jobbet och säga hur det var och sedan tog jag sambons cykel.....eftersom det var punka på min (otur nr.2). Hela arbetsdagen gick jag och funderade på var 17 min nyckel var. Eftersom jag jobbade till 16.30 så förstår ni säkert att jag grubblade en hel hel och höll ett tag på att bli tokig. Reservnyckel, kan man ju tänka då....men oturligt nog så låg den andra i bilen...inlåst. Osmart av mig men iaf. När jag kom hem så gick jag för säkert 1000 gången igenom min gårdag i huvudet. var inne i dotterns rum och sa nåt i stil med..."jag hjälpte ju dig med skolväskan eftersom du hade fiolen, tog min egna väska och gick till brevlådan. Tog ut en herrans massa post och gick till dörren och låste upp". Sedan hade dottern stenkoll på resten som vi hade gjort. Av en ren händelse så dyker mina ögon ner i hennes skolväska och...jo, mycket riktigt vad ligger där om inte min bilnyckel!!! Lyckotjut!!!! Den hade helt enkelt glidit ner där när jag tryckte all post mot magen för att inte tappa den. Att sedan nyckeln åkt med till skolan och tillbringat en hel dag där i en öppen skolväska, utan att trilla ut är ju helt oroligt...och jättebra! Slutet gott allting gott. Jag, dottern och hennes kompis tog bilen till stan och kunde hinna med bion som vi planerat att se och som jag redan hade betalat. MODIG såg vi, en fin film som handlar om att våga och fatta egna beslut. I slutet av filmen så grät vi alla tre. Ja, man kan faktiskt gråta även på en barnfilm om regissören använder rätt ingredienser. Kan rekommendera den. Spännande och rolig. (kanske lite läskig för yngre barn) För övrigt så är det en ganska blandad kompott när jag väljer att gå på bio. Det är allt ifrån Sällskapsresan till James Bond. Det är lika kul att se en film med stor spänning som att få skratta hejdlöst åt en komisk rulle eller att insupa lite romantik i ex. en film som Pretty Woman. En stor påse popcorn sedan är det bara att slå sig ner och njuta av en stunds avkoppling i sällskap med familjen eller någon härlig vän. Ska fråga en av mina fina vänner om hon har lust att gå och se den nya Hamilton (vi såg ju den förra tillsammans )Vad gillar ni för filmer?

I onsdags var jag hos sjukgymnasten. Han visade mig ett träningsprogram på ryggövningar som jag ska följa. Jag kom dit i mina arbetskläder och var inte direkt inställd på att göra ett träningspass på studs. Men det gick bra, jag la mig där på britsen och gjorde den ena övningen efter den andra. Trots att det gjorde ont så skulle jag kämpa och göra "så gott jag kunde". Min löpning får jag vänta lite med men att cykla och promenera och göra mitt program ska hjälpa mig att bli bättre i ryggen. På förra personalkonferensen på jobbet så delade chefen ut våra sommarpresenter så här i efterskott. Alla fick en kartong med följande innehåll: En pilatesboll, en matta att ligga på, ett "gummiband", en "mojäng" som man ska pressa ihop för att jobba med armmusklerna. Nu kan jag börja använda redskapen så smått och göra sjukgymnastens rekommenderade program på mattan. En bra och hälsosam paket tycker jag.
 
 
I veckan har storebror varit på  utflykt/lägerskola med klassen. Han har paddlat kanot, sovit i tält, fiskat och umgåtts med sina vänner och lärare. Detta är tredje gången de sover över någonstans...härliga utflykter allihop. Lillasyster undrar så klart när det blir hennes tur att få göra nåt sånt. Det är inte alltid lätt att vara yngst. Just nu tror jag dock att hon har glömt bort det. Inne i hennes rum ligger hon och kompisen och tisslar och tasslar om det mesta och att de borde sova nu, det finns nog inte ens på deras karta. Nu hoppas jag att ni får en helt fantastisk helg med mycket mys, glädje och något gott. Själv har jag bestämt mig för att  det är precis så som jag önskar att min helg ska bli! Och ifall man blir deppig så kan man ju alltid ta en penna.........


 
 
 
Rospennan har jag fått av en gullig utbytesstudent från Canada som var hos mig på jobbet under några veckor. De andra har jag handlat i en av mina favvoaffärer TGR. Köpte några extra som jag la ner i presentlådan......kan ju vara bra att ha till hands när det vankas barnkalas. Näe, nu är klockan mycket och jag är så himla trött. Linserna ur ögonen, tandborsten i munnen och sen kryper jag till kojs. Just det......TACK SÅ MYCKET för alla härliga grattishälsningar på min födelsedag......ni är bäst!!!


 
 
Tjingeling godingar!
 
Kram Veronica
 

8 kommentarer:

  1. Hej på dig , det var ingen bra start på dagen men det ordnar sig alltid det är väl skönt...........................

    Hoppas det börjar bli lite bättre i ryggen ,det är viktigt att träna på men bara det som din sjukgymnast säger..............

    Nu skall vi ha en skön helg eller hur ???????
    Här skall scrappas lite tänkte jag ....................

    Kram på dig
    //anneli

    SvaraRadera
  2. Åhhh, det lät inte som någon vidare dag men vilken tur att bilnyckeln kom till rätta igen. Hoppas att träningsprogrammet fungerar bra så du kan börja springa igen. Jag tycker att det är avkopplande att springa. När jag fick min Iphone och Runkeeper blev det ännu roligare att springa.
    Önskar dig en toppendag!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det var ju tur att dagen slutade bra i alla fall och så skönt att det går framåt med ryggen.
    Ja, jag stickar på och har nu en halv meter halsduk att värma mig med;)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Så kul det var på scrappträffen, hoppas du har blivit bättre i din rygg
    Önskar dig en skön helg.
    Kraaaaaaaam Anneli

    SvaraRadera
  5. Här var det dotterns cykel- och hemnyckel som var borta en morgon. Vi letade, men det slutade med att hon fick gå till skolan istället. Nu har hon inte långt, så det gick bra. Kruxet var bara att jag slutade senare än henne och då kom hon inte in. Ett sms till sonen som slutade innan dottern fixade dock detta. Sedan fick det bli nyckeljakt när vi kom hem och till slut hittade vi den i en väska hon hade till kompisen dagen innan. Tur du hade med din nyckel!
    Skönt att du fått hjälp med ryggen. Ta det nu lugnt och träna upp den innan du börjar springa igen. Förstår att det är frustrerande att vilja mer än vad man kan. Precis som när jag hade så ont i fogarna. Nu kan jag springa upp emot en mil utan att få ont. Längre har jag inte testat än.
    Den filmen funderar jag på att gå på med dottern. Både jag och hon har biobiljetter som vi fått. Har hört flera som sagt samma saker om den som du.
    Ha en skön helg! Jag är mindre irriterad idag, men helt har jag inte släppt det. Sonen skickade ett sms till kompisen igår och frågade varför han ljuger,, men fick inget svar....
    Kram

    SvaraRadera
  6. Men vännen vilken tur i oturen att du hittade nyckeln. Men man säger ju att allt som inte är stulet kommer tillbaka.

    Tja... jag gillar lite allt möjligt när det gäller film. Hamilton har jag absolut lust att se. Tänk om jag kunde gå med dig, det hade varit kul :)
    Jag har väldigt lätt till tårar så jag har gråtit till många filmer. OCH skrattat förstås! De enda filmer jag inte gillar så värst mycket är skräckfilmer och riktigt mycket sience fiction.

    Men vännen... sorry... jag missade din födelsedag...
    Här kommer ett extra mycket, men försenat, grattis. GRATTIS!!
    Och kramar i massor!

    SvaraRadera
  7. Alltså Veronica, du är såååå grym!! Dagens insats här är sååå omtalad och uppskattad!! Jag älskade alltihop..så roligt och din inlevelse kan inte bli bättre! Jag tror barnen blev aningen paffa att PL dök upp men jag tror det talas endel om det ikväll..

    Jag är sååå tacksam och glad att du ville ställa upp!!
    Vi hörs i veckan ang ersättning för kalaset!!

    Ha nu en toppenkväll och än en gång TACK!!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Usch vilken trist och jobbig start på dagen, vilken tur att det löste sig till det bästa!

    Hoppas att din lördag varit mysig, kram, kram!

    SvaraRadera