Sidor

söndag 9 september 2012

Lite teater och höstfägring i härligt solsken!

Ingen sovmorgon här inte....igår vaknade jag tidigt av att dottern och kompisen som sov över redan var uppe. Hur sjutton kan man vara så pigg när man inte behöver gå upp? Det är ju lördag och äntligen lite sovmorgon. Mina barn har aldrig förstått vad det ordet innebär. Det är väl det som skiljer mig och resten av familjen åt. De är alla enormt morgonpigga och somnar ganska tidigt. Själv sover jag längre än dem och det har ju säkerligen sin förklaring i att jag är en kvällsmänniska och kan vara uppe länge innan jag går och lägger mig. Så har det alltid varit med mig. På kvällen kommer jag igång och är inte sen på att starta igång olika projekt såsom pyssel, bokläsning, bakning, städning och funderar nog också mest kvällstid. Jag är alldeles för pigg och då är det svårt att lägga sig, tycker jag. MEN...om jag sätter mig och tittar på något tv-program sent på kvällen så kan man ge sig sjutton på att jag däckar nästan direkt.......visst är det konstigt. Eftersom jag nu lever med ett gäng som ofta är uppe innan tuppen så har jag "lärt" mig att gå upp tidigt. (eller om jag ska vara ärlig...jag lär mig nog aldrig) men jag övar hela tiden. Nu låter det kanske som om jag ligger och drar mig till kl 11 eller så men så är det verkligen inte.......men att få sova till 9 kunde man väl få, iaf ibland. Hur  är det med dig, är du en morgon-eller kvällsmänniska? Kanske är du både och........
 
Igår åkte kappsäcken fram. Ja, inte bara den utan lite annat oxå. Det blev att svida om för ett barnkalas. En av mina fina vänner frågade mig för ett tag sedan om jag kunde tänka mig att komma. Teaterapan i mig sa givetvis ja, så.....helt utan vetskap om att någon till skulle dyka upp så trillade jag plötsligt in till ett glatt gäng goa ungar. Jag tror att jag hade minst lika roligt som de hade. Det är verkligen så kul när man kan glädja och roa andra människor. Att någon ibland skrattar så de nästan kiknar, det bjuder jag gärna på! Tror säkert oxå att jag gjorde en och annan bilförare aningen fundersam. Men så blir det liksom, när man inte har nån häst parkerad i garaget så är man ju tvungen att ta bilen. Dagen till ära var mina Pippiskor borta...mina fina svarta kängor så jag fick jobba efter konceptet..."Man tager vad man haver" Ett par alldeles för stora svarta skor med massor av bomull i tårna fick det bli.


 
 
 
 
 

 
 

Hösten har så smått börjat titta in i trädgården.Den underbara KÄRLEKSÖRTEN vid ingången viskar kärleksfulla ord när någon passerar förbi.... 

 
 
 
 
.......och i en annan del av trädgården........
 
 
 
 
 
.........surrar en liten insekt runt och landar strax på en lila skönhet.
 
 
HÖSTASTER.....visst är den vacker!
 
 
Frukter och bär pockar på uppmärksamhet och talar om att de är färdiga att skörda, plommon och vindruvor är helt fantastiskt gott att smaska på så här in i september.  Det gäller att äta dem snabbt  för annars är huset fullt av de nedrans bananflugorna på ett litet kick! Tänk att ett sånt litet kryp kan vara så irriterande!

 
 
När man plockar plommon så sätter sig fingeravtrycken på skalet.
Inte så snyggt om man ska bjuda på dem......
 
......men så här fina blir de efter lite putsning!
 

Helgens motion har bestått av gräsklippning och  pass av min träning från sjukgymnasten. Jag ska göra 6 stycken olika övningar som ska stärka min  rygg. Solen lyser så härligt och det ser ut att bli en riktig solskensdag. Det får nog bli en promenad om en stund. Ska bara först ta hand om strykberget som växer sig större och större här hemma. Goda chanser finns annars att det konkurrerar med Mount Everest. Vad gör ni en dag som denna?


Från mig till er............
 
........massor av soliga höstkramar!
 
 Veronica


 

6 kommentarer:

 1. Är nog mest kvällsmänniska, har inte fattat njutningen med att gå upp tidigt!;)
  Vad roligt att få besök av Pippi på kalaset!:)
  Här har jag nu sett dottern spela fotbollsmatch och efter en fika hemma, sedan sett hennes andra kompisar spela match. De har flera lag i hennes årskull då de är så många. Nu dags att fixa lunch. Tanken var att hinna med en löparrunda också, men det får bli senare.
  Fint ni har det i trädgården. Våra kärleksört blommar när som helst.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Pippi... så fin!
  Som alltid är det så skoj att läsa på din blogg...och beskåda alla vackra foton du tagit. Hoppas allt är bra med dig och att du haft en skön sommar. Jag har alltid varit kvällsmänniska, men sedan Robin kom till världen så somnar jag till 80 % med honom vid sängläggandet. Så här blir det inget scrappande knappt på kvällarna eller något annat pyssel... Denna sommaren har jag varit riktigt usel på bloggandet, men vad gör det när det finns så mycket annat skojigt att göra under sommaren :)
  Hoppas vi ses snart igen. Ha det så gott!!! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 3. Kommer Pippi på onsdag?

  SvaraRadera
 4. Jag vet att du gjorde SUCCÈ !!! Duktiga du !!!! Här är det ännu en kvällsmänniska som gärna pysslar när det är tyst i huset. Min mamma var likadan. På morgonen kommer det en tass och petar på mig.....Nu ska vi opp !! Inte alltför tidigt tackochlov.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Åh, vad du är flitig i ditt bloggande, jag hinner varken blogga eller kommentera, måste till en skärpning.
  Kan säga att jag tror du gör succé bland ungar med eller utan förklädnad:)
  Älskar dina vackra fruktbilder!
  kram och ha det så gott!

  SvaraRadera
 6. Underbart med en livs levande Pippi ;-) Kram

  SvaraRadera