Sidor

fredag 3 augusti 2012

Teater, kvällsmat på bryggan och goa grejer!

Så var det fredag igen......och idag har dottern och jag haft fredagsmys nästan hela dagen! Vi började förmiddagen med att baka en omgång kakor och till lunch åt vi resterna av kvällsmaten som vi gjorde igår. Den fantastiskt smakrika och underbara måltid som jag strax ska visa bilder på. Ibland är det bara så gutt att det finns rester kvar!!! Sedan fick jag en såndär spontan idé igen som jag så ofta får. Frågade dottern och hon hade lust att gå på teater...som började om.......hmmm... 45 minuter inne på stan!!! Jo då, hon sken upp som en sol, jag ringde och kunde boka 2 biljetter. Snabba ryck och sedan 30 minuter senare (15 minuter innan start) hade vi parkerat och hämtade ut biljetterna. Köpte popcorn och fick bra platser i solen. Det vi såg var Pelle Svanslös, otroligt rolig med bra aktörer. Varje sommar brukar jag ta med mig barnen på någon barnföreställning.Efteråt gick vi en runda på stan. Vi hamnade i leksaksaffären och i en bokhandel. Sedan var det tänkt att vi skulle åka hem och äta kvällsmat. men då fick jag en sån där knasig idé igen som dottern nappade på. Vi köpte 2 menyer onyttig mat och åkte till en brygga där vi satt och njöt av maten i solens härliga sken medan vi kollade bilar som passerade på Ölandsbron och spanade in de som kom och tog sig ett kvällsdopp. Det var så synd att vi själva inte hade med oss några badkläder.

Fantastisk utsikt!



Behaglig värme i vattnet

Årets barnteater på mysiga Bastionen....mycket sevärd!

Söta kattparet Maja Gräddnos och Pelle Svanslös

Måns och hans "hjälpredor" Bill och Bull


Nu har snart fredag övergått till lördag och jag sitter här i soffan och kollar på OS. När jag tänker på hur den här dagen blev så kan jag inte annat att instämma med farbror Melker i Saltkråkan......."Denna dagen ett liv!" Hoppas att er dag oxå varit underbar!

Sist men absolut inte minst...här kommer gårdagens kvällsmat

......med recept om så önskas....








Jag har döpt min maträtt till Lasagne-i-kantarell..(låter nästan lite italiensk när man läser ihop orden.) Jag hittade receptet på en blogg som hade hittat det någon annanstans. Egentligen heter det Canelloni men jag döpte om det och snart förstår ni varför.


Här kommer mitt lite omgjorda recept.....

1 hackad gul lök
200gr förvällda kantareller
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
en skvätt konjak
timjan

salt/peppar

3 dl riven västerbottenost
lasagneplattor


Hacka löken och fräs den med lite smör. Tillsätt svampen och stek den tillsammans med löken. Tillsätt  cremefraiche, timjan, salt och peppar och en liten skvätt konjak. Lägg lasagneplattor i botten så det täcker en ugnsform och lägg över svampröran. Varva plattor med röran. Vispa upp grädden och blanda med osten som sedan hälls över alltihop. Gratinera i ugnen i 20 minuter på 200 grader. Jag minns inte hur många plattor jag använde. Receptet räcker till 3 personer-4 personer om man inte är superhungrig. (tyckte jag) Svampröran tog slut ganska snabbt så om man vill göra större portion så hade jag nog rekommenderat att göra en dubbel sats.

*när man gör canelloni så lägger man röran på en lasagneplatta och rullar ihop den.


Väldigt mumsigt blev det till slut!


Ha det bäst alla goa och fina!
Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

  1. Halloj!
    Har svarat på dina frågor hos mig. Vilken dag ni haft. Härligt!
    Hade glömt Melkers uttryck, det måste jag skriva upp. Kantarellreceptet ska jag prova i morgon. Vi fick med en stor papperskass med kantisar hem igår. Brödburken var också kul.
    wow sprang du en mil. Jag ska röntga mitt knä på tisdag och hoppas de hittar felet så jag snart, snart kan springa igen.
    Ha en fin helg. Kramis

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig dag ni hade och ofta är det spontana bäst!:)
    Här blev det igår en spontan inbjudan till svärföräldrarna att vara med oss och grilla, jätte trevligt och det var en underbar kväll. Bra avslutning på semestern också.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar dag ni hade tillsammans! Gillar det där uttrycket "Denna dagen ett liv!" :)

    Vilken underbar utsikt ni hade till middagen! Den där bron hoppas jag kunna se "live" nån gång. Jag har aldrig varit till Öland men det står på önskelistan :)

    Ha en fin lördag fina du!

    SvaraRadera
  4. Gu´ vilken läcker rätt ! Den skulle man gärna vilja smaka. Nu skulle du ju haft solvarma tomater till ( hihi Förlåt !!)Men jag lovar... här ligger en bok till dig och när vi träffas framöver ska jag lägga till solvarma små tomater.
    Så mysig dag ni hade. Det är sådana man minns.
    Ha det gott. Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Så härligt att kunna dra iväg på en teaterföreställning med så kort varsel! Vi ses i fotoutmaningen i morgon och du, tack snälla för dina goa kommentarer.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Måste bara säga att det är väldans sällan man tycker en "hamburgermeny" är vacker. Men jag tycker du har fångat din strålande:)
    Min känsla säger att ni tog er kvällsmåltid på Svinö eller i dess närhet???
    kram Eva

    SvaraRadera