Sidor

torsdag 2 augusti 2012

Målat med vitt, löpning och bröd i burk!


Ställa väckarklockan när man har semester? Det var jag tvungen att göra. I morse blev nämligen dottern hämtad av kusiner för att följa med till Ronneby Brunn. Där väntade en heldag med bad i massor av olika simbassänger. Det var en trött tjej som slog upp ögonen men sedan var hon snabbt på benen eftersom hon visste vad som väntade. Vi intog frukosten på trappan utanför ytterdörren i solskenet och pratade lite om hennes och min dag. Hela dagen har jag varit ensam här hemma medan alla andra familjemedlemmar befunnit sig på annan ort. Sonen och sambon är ju på hockeyläger och idag har de haft ledig dag. Kan vara skönt efter 4 dagar i ishallen, sedan väntar 3 dagar till innan de kommer hem igen på söndag. Sonen har fått nya kompisar och träffat gamla som han fått kontakt med på tidigare läger. Jag är så glad för hans skull. Det är väldigt bra organiserat och trevligt enligt rapporter därifrån. Men saknar dem massor gör jag!!!!!!Idag har jag varit i målarfarten. Några av sakerna som är i pysselrummet har fått sig en genomgång med penseln. Bl.a en pryllåda som jag köpte på IKEA för jättemånga år sedan. Jag gillar den mer nu när den inte längre är omålad.







Har en liten svag känning i ena knät efter löpningen i gårkväll. Jag var ju iväg på en 1milsrunda. Närmare bestämt Kalmarmilen som jag anmälde mig till för ett tag sedan. En fin runda förbi bl.a slottet, Stadsparken, Gamla stan och längs vattnet.  Bra väder, lagom varmt. Hade dock lite otur, fick småsten i båda skorna när jag bara sprungit 3 km och var tvungen att stanna och ta av skorna och på med dem igen...hur kul var det då. Nästa år springer jag banne mig inte i gruset utan vid sidan på gräset. Resten av rundan gick på asfalt och bitvis kullersten  och det gick bra men det var en jäkla motvind de sista kilometerna......nåja, jag ska vara nöjd. Med min usla träning så kan jag vara glad att jag gick i mål på 1 tim. I september väntar ett nytt lopp och nu ska jag minsann inte ligga på latsidan vad gäller löpningen.  





 
Bröd i burk...vet ni vad det är? Jo, precis som det låter...fast ändå inte. Man tar och lägger alla ingredienserna i sitt brödrecept lite snyggt i en burk och sedan kan man ge bort den till någon som en perfekt present. Ja ni vet...istället för en blomma! Det gjorde min svägerska och jag hjälpte henne med att skriva texten på receptet på en tags. Så här blev det.......


På baksidan står det vad som finns i burken



Vad  finns det då i burken?

Jo, en himla massa godsaker........

3 dl grahamsmjöl
1 dl rågkross
1/2 dl vetemjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
torkade tranbär
torkade aprikoser
hackade valnötter


 
Tillsätt 1/2 dl sirap
5 dl fil

Längst ner i ugnen 175gr 90 min

Receptet är hittat hos tantrussinsbak



Ikväll har vi ätit något jättegott, dottern och jag. Avslöjar vad det är i morgon...kan säga att det är nåt med kantareller.......mumma! Herre jisses så himla gott! Det bästa du någonsin lagat mamma, sa hon och det är ju ett bra betyg.

Det var allt från mig för nu.....
...tills vi hörs igen......

Kraaaaaaam Veronica


4 kommentarer:

  1. Sugen jag blev på att måla våra sådana lådor vita nu!:) Fast vi har den med större lådor och då bara tre.
    Var väl inte dåligt att springa milen på en timme när du dessutom stannat och tagit ur sten i skorna!?! Jag sprang 9,8 km igår och det tog dryga timmen, är så segt för närvarande.
    Imorgon ska sonen på fotbollscup och än har vi inte packat. Var viktigare att spela lite tv-spel... Kom på att jag var tvungen att tvätta lite också, så den maskinen går just nu.
    Ha det bra!:)
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Vad snygg minibyrån blev! Tål att tänkas på till de 2 som står här hemma....

    Imponernade att du tog dig runt! OM jag nu får allt att funka kring löpningen är Kalmarmilen med i nästa års planering... tur att jag har 1 år på mig *haha* Kul med medaljen! Nåt att scrapa om kanske?!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. grrr..skrev just en lång kommentar som sedan försvinner när jag ska publisera...jag gör om et..

    Din byrå blev jättefin!! har en likadan, blir väldig sugen på att måla!!

    Vad duktigt av dig att springa milen!! Imponerande!!
    Hade jag aldrig pallat..cykel hade gått bra!!
    Vi körde ju 3 mil härifrån till Rälla ;-)


    Brödburken är en perfekt gå-bort-present! Har sett en liknade med kladdkakeingredienser..har tänkt göra men..nja en vacker dag!!

    Ha det nu jättebra!! och tack för dina goa kommentarer inne hos mig! Blir såå glad!! :-)

    Hoppas vi ses snart!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Kan vara skönt med en egen dag att fylla med vad man vill! Vad duktig du är som springer, jag ska ta tag i motionerandet nu när jag börjar jobba igen och får lite rutiner igen;)

    Hoppas att du får en trevlig fredag!
    Kram, kram

    SvaraRadera