Sidor

onsdag 1 augusti 2012

Kul på stan, inga R och scrappat kort!

Brukar det som ni planerat från början i slutändan bli nåt helt annat? Det händer mig ganska ofta, så även igår. Från början var det bestämt att dottern och jag skulle se en film tillsammans och baka gott fika. Av detta inträffade varken det ena eller det andra. Vidare så skulle jag städa och organisera i pysselrummet och fixa kort. Detta hände inte heller! Så vad gjorde vi då? Dottern sadlade om från en vanligt sprallig -03:a till att bli en världsduktig frisör. Under loppet av ca 2 timmar fixade hon ett 20tal olika frisyrer på mig...helt gratis.....och utdelade den mest underbara hår-och huvudmassage som man kan tänka sig. Som ni förstår så städar man inte gärna nåt pysselrum i det läget utan man slår sig gärna ner och bara njuter. Vad fikabaket beträffar så byttes det ut mot en god kvällsmåltid inne på O`Learys sportsbar...givetvis utomhus i härlig sol och värme. På torget där vi satt är det alltid underhållning den här årstiden med diverse olika artister. I gårkväll uppträdde Christer Sandelin. Jag som kan samtliga låtar med honom ville gärna stanna och lyssna och dottern som älskar musik var inte svårövertalad. När det kom låtar från hans förra band Style och Freestyle så var det svårt att stå stilla. Var fortfarande lite öm i handflatorna när vi några timmar senare kom hem. Så här efteråt känns det inte direkt som en större förlust att min planering inte blev av. Massage, middag på tu man hand med dottern, sol och värme och  nostalgiska musikminnen....kan det bli bättre?
På den andra bilden fick jag inte med alla bokstäverna på vår stads namn men insåg sedan att det gjorde inget, för det är så vi säger här...Kiaaahlmaaaaaa. Här finns minsann inga R. Det är bara en bokstav som finns i alfabetet hos övriga Svääje. Här kommer en  liten ordlista för er som av händelse kommer att göra ett besök här i denna härliga stad med den något egendomliga dialekten. Lite släpigt uttal och absolut inget R!

 • KALMAR                       ( Kiaaahlmaaaaaa)
 • KALMAR SLOTT         ( Kiaaahlmaaaaaa slåt)
 • KALMAR FF                 ( Kiaahlmaaaaaa iff iff)
 • LARMTORGET            ( Laaam tåjet)
 • STADSPARKEN           ( Stats paaaken)
 • FÄRJA                            (Fääääja)
 • CYKELN                        (Sykkelen)
 • NYCKELN                     (Nykkelen)
 • BAKOM                         ( Bakanföh)
 • ÄNDÅ                             (Ändååån)

Nu har jag precis blivit färdig med ytterligare ett bröllopskort som är på beställning. Har några till som jag ska hinna med innan lördag. Detta blev i rosa...en helt underbar färg!
Satte fast fjärilen i en kedja

Provade min nya stans och trädde genom ett pärlbandOch nu över till OS......tittar ni eller? Vi kollar lite då och då. Man vill ju inte gärna sitta inne om vädret tillåter annat. Kul är iaf att vi har tagit en silvermedalj. Ett stort grattis till Sverige och Sara Algotsson Ostholt med hästen Wega som red suveränt bra i fälttävlan. Guldmedaljen fanns så nära men silver är oxå grymt bra. Lite exta roligt eftersom hon kommer ifrån våra trakter.  En jätteseger för handbollsherrarna satt fint....41-19. Fortsätt att slänga in bollar så kan vi komma långt! Nu håller jag tummarna för Therese Alshammar som ska simma 50 m fritt på fredag. Själv ska jag snöra på mig skorna för en 1mils runda. Hur det går med den får ni läsa om i morgon.

1 augusti.......om en vecka är min semester slut...hua. Jag hoppas att mina sista dagar på ledigheten blir lika fantastiska som de övriga har varit. Jag ska iaf göra mitt bästa för att det ska bli så........

Ha det attans gott allihop!
Kramelikram Veronica6 kommentarer:

 1. Blev väl en bra mycket bättre dag än du planerat!?!:) Mysigt när det blir sådär spontant istället. Kan nog de flesta av hans låtar jag också...
  Jag har en svägerska som är född och uppvuxen i Skåne och vi brukar skratta åt henne när hon försöker lära dottern säga R!:) Låter så roligt när hon ska försöka säga "korv med bröd". Nu kan vi skoja om det och jag måste väl medge också att västgötska inte låter jätte fint alla gånger.
  Fina kort du gör också!
  Har städat här hemma idag och tanken är att jag ska försöka ta mig ut i löparskorna innan jag tar en dusch. Lycka till med milen!:) Kommer säkert gå jätte bra. Kanske skulle utmana mig själv och försöka mig på milen jag med...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är ett gott tecken på utmärkt flexibilitet när man inte alltid gör allt planenligt utan faller för stundens ingivelse:)
  Jag fattar precis hur du mådde under konserten för precis så känner jag mig när Ledin uppträder...vi är ju lika gamla han och jag, så han har liksom alltid funnits med.
  Du tänker njuta av dina sista smesterdagar...jag mé...undrar om man inte jobbar väl mycket eftersom det är så makalöst gutt att vara ledig!
  kram Eva

  SvaraRadera
 3. haha... så roligt! Precis sådär låter ni! Tur att det är lite mer ordning på oss längre upp i småland! :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig dialekt här i Kalma !!!! jag ska väl vara tyst som kommer från Skåne, men egentligen tycker jag det är så fascinerande med alla våra dialekter i Sverige. Vackert bröllopskort. Njut till max av sista lediga veckan !!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Låter som en toppendag! Är det inte det som är det bästa med semester; att man kan göra lite som man vill:) Skulle gärna låna din dotter ett tag för lite frisyr och massage, mina killar här är inte lika pigga på det;)

  Kram, kram

  (hade gärna sett Sandelin jag med)

  SvaraRadera
 6. Vilket fint kort! Jag älskar rosa och det här var verkligen ett riktigt bröllopskort! Var har du hittat den fina stansen?
  Jag har precis startat en ny scrapbookingbutik online - honeybunny.se och skulle behöva lite expertråd från någon som dig som gillar att pyssla. Om du har tid och lust så får du jättegärna kika in på vår sida och ge lite feedback om vad du tycker om våra produkter, om du saknar något eller om du vet några produkter/märken som du skulle vilja se i vårt sortiment. Som tack för hjälpen så skulle jag vilja ge dig 20 % rabatt på ditt första köp. Maila mig dina tankar på så skickar jag dig din rabattkod :)
  // Frida

  SvaraRadera