Sidor

tisdag 28 augusti 2012

Aj aj och heta frukter!

Ryggskott....ja, det är det jag har! Farbror doktorn sa det när jag var där igår. När jag står upp är det ganska ok men när jag sitter ner och sedan ska resa mig upp gör det så fasligt ont i ryggen. Alltså blir man hemma ett par dagar till. Igår åkte jag till stormarknaden för att handla mat eftersom kylskåpet ekar av tomhet.  (tur att man har nära så man slapp sitta så länge) Sonen och hans kompis var med och plockade varor i vagnen och bar till bilen och hemma åkte allt in i kylen på ett kick av son och dotter...dessa underbara barn!!!  I söndags morse åkte sambon med jobbet och kommer inte hem förrän på fredag......så nu är man "ensamstående" mamma igen. Tur att jag har så duktiga barn som mer och mer kan sköta sig själva, ta ansvar och fatta egna beslut. Tyvärr händer det att jag inte själv fattar bra beslut, ett sånt ex. hände mig i helgen. Sambon skulle tillaga en av sina goda rätter....fiskgrytan och frågade om vi hade någon egenodlad paprika el dyl som kunde användas i grytan. Jag gick och kollade på paprikorna och tog bort några små men mycket fina röda paprikor sedan skulle jag kolla på den gula spetspaprikan som är helt överöst med gula delikatesser....även om de fortfarande är väldigt små. Jag bröt loss en och tog ett rejält bett i den och käkade väl i ett nafs upp halva biten. God men lite konstig smak.......och...efter ca 8 sek så blev det bokstavligt talat mycket hett om öronen....tja eller i munnen!!!! Shit vad stark, kände mig som en drake som sprutade eld! Sprang ut i köket och drack vatten.....woops..? NEJ....absolut INTE vatten, det gör bara saken ännu värre. Men då var det redan försent......1000000 tårar sprutade ur ögonen som hämtat ur en tecknad film stod jag där och trodde att jag för en stund skulle tända eld på köket om jag andades ut. Ät bröd, sa sambon och jag åt bröd...den ena skivan efter den andra. Ät mer, sa han och snart hade jag nästan ätit upp halva limpan. Kan det vara så att innan spetspaprikan är färdig så är den en chilifrukt?
 
 
 
 
 
Nu myspyser jag i soffan med gosnos och snart kommer storebror hem från ishallen och då ska han oxå få sig en jättekram. Robinson på tv:n och tävlingar och öråd fortsätter. Här sitter vi och hejar, massor på en del och mindre på andra.......och visst är det märkligt att man kan så mycket när man inte är med utan bara tittar på...hmm. jorå...sånt där kan man väl. Fast stå där i trälådan en hel natt....näe inte jag inte!! Fånga en varan....tro inte det va!!
 
Ha det gott  och fortsatt trevlig tisdagskväll!
 
Kramelikram Veronica
 

10 kommentarer:

  1. Ja det där ser onekligen ut som en chili! Hoppas du överlevde det hela fast det är fruktansvärt!! Har gjort samma sak..det är verkligen hemskt!!

    Tänkte kolla med dig om du planerar komma på lördag? Förberder en utmaning så du får gärna meddela mig!

    En annan fråga, antingen har jag helt fel eller är du inte nära polare med Pippi Långstrump?
    Ifall du är det kan inte du kolla med henne om hon har en kvart över den 8/9? :-) blink blink

    Ha det bäst och krya på ryggen!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Jösses, vilken smakupplevelse! Hoppas att de är godare när de är riktigt mogna...
    Stackare att ha ont i ryggen! Hoppas att det snabbt går över och visst är det tur i sådana lägen att man inte har småbarn längre!?!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Många på jobbet tycker att det är fullständigt onödigt att vi fått varsin i-pad, men jag känner att det då gäller att använda den till så mycket som möjligt. Nackdelen är att det inte går att skriva ut direkt ifrån den utan man måste maila till en dator. Vår chef anser att vi måste kunna använda dem för att kunna lära ut till barnen och då är det bara att gilla läget.
    Så tråkigt med loppet. Huvudsaken är att ryggen blir bra och att du kan börja träna igen.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Aj aj aj...låter inte alls skönt med ryggskott. Hoppas det blir bättre snart, väldigt snart.

    Den där smakupplevelsen låter ju...hihi...förlåt...men hihi...usch och fy, jag är inget fan av chili.

    Kramar Linda

    SvaraRadera
  5. Men stackare!! Har du fått ett skott i ryggen ;) Jag har aldrig haft det men det har min man... tur du har dina fina barn, dom får vara lite extra hjälpsamma nu då :)

    Haha, är det säkert att du planterat paprika så du inte satt chili? ;)

    Sv: Vet du vännen jag har tänkt på dig också nu när ispassen har kört igång. Yes, nu blir det fleecefilten och kaffetermosen och så tänker vi på varandra. Synd vi inte sitter i samma hall, det hade varit dötrevligt!! :)
    Kram fina!

    SvaraRadera
  6. Men stackars dig! Ryggskott låter ju inte alls kul. Hoppas att det snart känns bättre.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  7. Hej! Blomlådorna fyndade jag på coop. De sålde ut alla sina krukor för 50 kr oavsett tidigare pris. Dessa låg på ca 400 kr styck annars...Glad blev jag! Kramis semlan

    SvaraRadera
  8. Men va hemskt jag har oxå råkat ut för detta ngn gång och fy va hemskt starkt det är....fruktansvärt och innan det försvinner....hualia..
    Ajajaja ryggskott din stackare hoppas värken släpper snart..önskar dej en trevlig helg =0)
    Kramar Lotta

    SvaraRadera