Sidor

lördag 25 augusti 2012

Ligger på mattan och funderar

Så var det lördag igen och snart är den här månaden redan slut. Det blir nog en ganska lugn helg här hemma. Det där vardagliga som man aldrig kommer ifrån med tvätt och så väntar förstås men annars har vi inget särskilt på g. Sedan några dagar tillbaka så har jag haft  rejält ont i ryggen. Det har även varit ett fasligt springande till toaletten. Igår var jag hos doktorn där det konstaterades att jag har urinvägsinfektion. Medicinen har botat toabesöken men ryggen är inte bättre. Idag har jag legat ett par gånger på min Yantramatta...eller spikmattan som jag brukar kalla den. Den och voltaren insmord har lindrat för stunden. Letar febrilt efter min vetekudde så att jag kan få värme men den är som uppslukad av jorden....precis när jag verkligen behöver den. I veckan var vi och köpte nya cyklar till barnen. Båda ville ha mountinbike och vi hittade 2 till ganska bra pris. Ja, vad nu man nu menar med bra pris.....det är ju inte billigt att köpa cyklar. Sonen bestämde sig ganska snabbt för en röd och dottern ville ha en likadan. Det fanns dock ingen i hennes storlek så det blev att leta efter någon annan. Alla "flickiga" med cykelkorgar och blommor bojkottade hon direkt......hon ville ha en fräck cykel! Absolut ingen rosa för det har alla tjejer, sa hon. Efter att ha provat ett par stycken så föll valet på en svart med limegrön sadel och limegröna"hjulfälgar" (eller vad det nu heter). Jag kan med största säkerhet säga att hon nog är ensam tjej (iaf på sin skola) som valt en sådan. Som mamma tänker jag att det är så härligt att se hur stark hon är i sig själv. Att hon inte lockas av grupptryck eller vad affärerna kanske förväntar sig att vi konsumenter ska falla för. Igår när hon cyklade iväg till skolan så var hon jätteglad åt sin nya cykel och storebror tycker att hon är sååååå cool! För en stund sedan drog sonen iväg på sin och även han hade ett stort leende på läpparna. Tänk att en ny cykel kan bidra med så mycket glädje och harmoni. 


Just nu  väntar jag på hur veckorna under hösten kommer att se ut. Vet inte vilka dagar vi fått träningstider i handbollen, om det kommer att krocka med någon annan aktivitet, funderar på lösningar omkring barnens musiklektioner, sonen ska fortsätta med sin gitarr och dottern ska börja på fiol. Vet fortfarande inte vilka dagar det blir. Behöver jag kanske ändra mina arbetstider...som vi redan har strulat med tiderna för att få det att fungera med övriga kollegor. Ja, som ni ser så är det lite rörigt i mitt huvud just nu. Jag vill veta hur det ska vara så att jag kan planera veckan. Eftersom sambon är borta mycket i jobbet så får jag dra ett stort lass och lösa hämtningar och lämningar, antingen själv eller ordna någon annan. Jag vet att det alltid brukar lösa sig men det är jobbigt innan man vet.
 
Nu ska jag lägga mig en stund på mattan igen och snegla mot tv:n. Ber en stilla bön om att min rygg kommer att kännas bättre i morgon för då tänker jag göra plommonmarmelad.
 
 
Ha det gott alla godingar!
 
Kramelikram Veronica
 

6 kommentarer:

 1. Här kom dottern hem häromdagen och vrålade: "Nu vill jag också ha en damcykel! Alla andra har det och du (pappan) säger att jag måste vänta till våren!!!" Här var det inte tal om att gå sin egen väg utan hon ville ha som alla andra!:) Häftigt när barnen vågar gå sina egna vägar.
  Förstår att du vill och behöver ha koll på alla aktiviteter. Här har vi redan hyfsad koll på sonens bandyträningar, men dotterns handboll vet vi inget om än. Förra året var det kaos i början av hösten då han som skulle vara tränare blev sjuk på sommaren och inte kunde vara det. Efter många om och men blev det bra, men vi vet inget om denna hösten. Är så glad över att sonen är så stor numera att han fixar sina träningar själv.
  Stackare att ha ont i ryggen av urinvägsinfektion. Har haft njurbäcksinflammation en gång och jösses vad dålig jag var. Ont i ryggen och 40 graders feber. Hoppas att du snabbt blir bättre.
  Du behöver inte be om ursäkt för att du inte kommenterat, det är jätte kul när du gör det, men det är inget tvång. Ibland går livet i 180 och då hinner jag bara läsa, men inte kommentera.
  Ha en skön helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas du mår bättre idag i din rygg och att den behandling du fått hjälper! Diskussioner om cyklar och önskemål om dessa har för länge sedan passerat i detta hus... nu är det mer prat om bilar! ;-)
  En härlig söndag till dig oxå och det låter riktigt smaskens med marmeladen... sån har jag oxå gjort många gånger och den brukar vara väldigt uppskattad!! Kram

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Illa med ryggen, låter spännande med spikmatta... Vetekudde är inte fel hoppas du hittar din.
  Roligt att höra om dina barns cyklar, förstår glädjen över de nya härligheterna ;-)
  Hoppas du känner dig lite bättre idag!
  Ha det fint! / Kramar Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt med urinvägsinfektion och ryggont:( Hoppas att du blivit bättre över natten!! Känner så väl igen det här med att vilja veta och kunna planera sina veckor. Här jobbar maken sena dagar till ca kl. 19 tis-fre och varannan lördag till ca kl.15 så det landar mycket på mig med, tufft ibland men man blir ju van. Sonen spelar hockey och vi har ingen ishall i vår kommun så det blir till att köra. fotbollsträningen klarar han ju själv. Jag har den stora fördelen att ha yngste sonen på samma fritids som jag så jag får ju ingen extra hämtning på det sättet:)
  Vad babbligt jag skrev nu;) Skyller det på kräftskiva och sen natt i natt!

  Kram, kram Helen

  SvaraRadera
 5. Stackars dig med ryggen !! Här finns vetekuddar, men du har väl redan hittat din. Svart cykel med lime det låter riktigt fräckt !! Segt här idag efter bröllopsfest igår.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Stackars dig och hoppas du kryar på dig och inte behöver bära så mycket och rodda med allt... Här fösöker jag trimma in barnen på att själva ha koll, efter ett par missade... så börjar de för det mesta... Och vad härligt med nya cyklar. Att cykla är verkligen ett underbart sätt att röra på sig och har man en bra cykel blir det ännu roligare... Kram

  SvaraRadera