Sidor

tisdag 31 juli 2012

Scrappat bröllopskort och Fjällbacka Del.2


Igår var jag och dottern hos mormor och morfar. Vi hann inte dit förrän dottern högg tag i morfar och sa att nu skulle de leka. Morfar plockade fram spel ur skåpet, mina gamla spel som mamma sparat sedan jag bodde hemma. Hon blev presenterad för bl.a Kinaschack som jag spelat såååå många gånger. Där satt de sedan under en lååååång tid framöver. På nedervåningen satt jag och pratade med mamma och vi hörde dem skratta där uppe. Dottern fick en mysig stund med sin morfar alldeles på egen hand, utan storebror eller kusiner. Jag hade fått en beställning på ett bröllopskort av min mamma som jag pulade lite med. Tillsammans bestämde vi hur det sista skulle bli. När det var färdigt kände jag mig riktigt nöjd.







Blommor med en gnutta stickles på glänser fint i solen. Här har jag använt "frozen Lace"


Rosetter är jag inte världsbäst på precis men den här fick duga


En ficka på insidan att lägga sedlar eller nåt annat i.



Här är lite grönska från mammas trädgård.


En fantastiskt rosa doftande ros som jag tyvärr inte vet namnet på

Buskar som har blivit klippta till fina bonsaiträd


På hemvägen visade jag dottern var jag brukade plocka svamp när jag var liten. Vi körde en stund på skogsvägarna och så plötsligt så hittade vi dom........underbart fina gula kantareller! Ikväll blir det smaskigt goda kantarellmackor...med andra ord lyxmackor!!!




Nu kommer Del 2 av vår resa till Fjällbacka.

Först ut är Kungsklyftan som ni känner igen om ni har tittat på Ronja Rövardotter. Spännande och lite läskigt tyckte barnen. Efter att ha passerat klyftan så fortsatte vi upp på Vetteberget längs branta trappor.




Här skulle man passera och jag som inte är överförtjust i att behöva gå under saker....


...men jag har  inga som helst problem med branta trappor


Utsikt från toppen


En kväll i solens sken tog vi ribbåt ut till en ö och lyssnade på trubadurer (en känsla av allsång på Skansen på en ö i västkusten, med betydligt mindre folk än på Skansen) och åt svindyr och supergod räkmacka. Var uppe i ett fyrtorn med vääääldigt branta trappor där t.o.m jag blev liiite skeptisk för att ramla ner. Barnen fångade ännu mera krabbor. Efter några timmar blev det ribben hem igen och barnen som älskar att åka båt var såååå lyckliga och glada (precis som deras mamma och pappa). För att ge Fjällbacka poäng så kan jag säga så här....ingen av barnen saknade att vi bytte ut Liseberg mot en extra dag på västkusten...och det säger väl en hel del!!!












På väg upp






Så skulle man ner igen då!





Sist ut i min lilla berättelse från Fjällbacka blir det lite svensk historia. Runtomkring i samhället kan man  på husväggarna läsa om husens historia, vad det varit för hus och vem som bott där osv. I en trädgård precis vid trottoaren upptäckte vi den här skylten och den  underbart fina rosen.......



Idag har vi växlande väder här. För en stund sedan så regnade det rejält men nu skiner solen från en klarblå himmel. Det blir en hemmadag med städning i pysselrummet, scrappande av beställda kort och en hel del OS.......och en film och lite fikabak, för det har jag lovat dottern. Om ingen av er har somnat efter detta långa inlägg så önskar jag er en fortsatt trevlig tisdag, denna sista dag i juli......i morgon är det augusti igen.......måste tiden gå så fort?

Bästa tisdagen till er!

Regniga och soliga julikramar från Veronica

7 kommentarer:

  1. Klart man orkar läsa!;)
    Mysigt för din dotter att få egentid med morfar. Önskar att min dotter fått det, för sonen pratar fortfarande om saker som han och morfar gjorde.
    Fint kort du gjort!
    Härliga dagar ni haft på kusten! Hade haft riktigt svårt för att gå i den där branta trappan, i alla fall nedåt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som ni haft en toppensemester i Fjällbacka! Jag har nog för nära till västkusten så det blir bara någon enstaka dagsturer, det blir inte att vi turistar tyvärr:)

    Ha det så bra i regnet!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  3. Västkusten är fint har besökt en del där, men dock inte Fjällbacka som ser himla mysigt ut.
    Vackert bröllopskort du har gjort, gillar extra mycket den snygga fickan...
    Du undrade i min blogg om min kanot...det är ingen kanot utan en kajak jag har och den kan man bara sitta en i och paddla...
    kram Eva

    SvaraRadera
  4. Vilka fina kort du gör jag blir lika impad varje gång. Din berättelse om västkusten och bilderna gör att jag längtar dit massor men det blir inte i år. Vi kör raka vägen hem på torsdag basta!!!!!
    Härligt med egen tid både för dottern och föräldern. Vi brukar dela på pojkarna och göra något var för sig, nyttigt och mysigt.
    Du hänger väl på vår utmaning.....
    Massor av Kramisar Kristina

    SvaraRadera
  5. Vilken mysig dag ni fick hos dina föräldrar! Åh vilket fint kort du gjorde :-)

    Häftigt att ha besökt Kungsklyftan! Skriver upp det på min önskelista med platser att besöka *haha*

    Ha en fortsatt bra semester! Kramizar

    SvaraRadera
  6. Vilket fint kort, ett riktigt konstverk!

    SvaraRadera
  7. Visst är det komiskt att vi har så mycket gemensamt!:) Å andra sidan är det antagligen därför jag fastnade vid din blogg!
    Jag börjar jobba på måndag, men maken är ledig tills skolan börjar. Rätt skönt att barnen får vara lediga länge, men lite jobbigt för mig då jag ska upp på morgonen och inte de. Vi har fullständigt vänt på dygnet nu när vi varit lediga.
    Idag är det städ och röj som gäller här hemma. Fy sjutton vad det är skitigt här hemma, har ju inte prioriterat detta direkt under semestern.
    Kram

    SvaraRadera