Sidor

söndag 29 juli 2012

Salta bad och krabbor i hink! (Del.1)

Efter några härliga dagar som började i Skånes Abbekås och avslutades på västkustens Fjällbacka är vi nu hemma igen. I Abbekås var sambon och sonen på den årliga  golftävlingen medan jag och dottern (som vanligtvis brukar ta en tur till Ystad och ta en god fika på kondiset Snuggles) istället och köpte fika och packade ner badkläder och drog till havet. Härlig sandstrand var precis vad vi behövde. I Fjällbacka som ligger på västkusten har vi sedan fortsatt att njuta av underbar sol och värme. Vi har solat och badat vid klipporna. Vi har ätit massor av skaldjur och har fångat söta krabbor i hink. Vi har åkt ribbåt, vandrat på gatorna där Camilla Läckbergs spännande böcker utspelar sig och vi har läst historik på väggarna på husen runtom i samhället. Vi har gått vid Djävulsgapet som man kunde se i Ronja Rövardotter. Vi har haft några härliga dagar med mycket harmoniskt innehåll. Kan väl säga att jag har upplevt balsam för själen från morgon till kväll!!! När jag  tittar på korten som vi tog inser jag att jag kommer att leva på dessa fina minnen resten av livet. Här kommer ett axplock från resmålen. Först ut är sanddynerna i Abbekås.








Sen några bilder från fina Fjällbacka!



Slingrig tång på repet



På väg mot Badholmen

Snäckor på stenblocken

Vacker kvällsutsikt från hotellet

Läcker förrätt

Supergod fisksoppa med skaldjur


En macka med räkor





Först ville dottern inte bada för hon var så himla rädd för brännmaneterna. Trots att vi sa att det inte fanns några där vi badade så tog det en bra stund innan fötterna kom i vattnet. Men efter att storebror hoppat en stund så tog lillasyster snart efter. Sedan var det svårt att få bort dem därifrån. Det blev många salta bad. En annan hit var krabbfisket! Det roade barnen mycket att fånga dem. Sista dagen blev det mest fångst. Med krabbor näst intill i hela hinken var sonen mycket stolt.













Resten får ni se i nästa inlägg.


I går åkte sambon och sonen på hockeyläger och ska med andra ord tillbringa sin tid i en ishall. Är tacksam över att jag inte ska med även om jag kommer att sakna dem båda jättemycket. Jag och dottern ska vara hemma och hitta på nåt annat mysigt. Hon ser verkligen fram emot att det bara ska vara vi två. Vad vi ska hitta på har vi inte bestämt ännu, vi får väl se hur vädret blir. En sak är säker....det blir nog en hel del OS på tv:n iallafall. Det ska bli spännande att se hur det går för lilla Sverige och sedan är det alltid roligt att se alla stora favoriter som kämpar. På tal om favoriter...... när vi åkte hem så lyssnade vi på sommarprataren i bilen. Det var Marta (ni vet den talangfulla damen som hanterar en fotboll på ett grymt sätt). Det var ett av de bästa sommarpratarna i år. Igårkväll hade dottern och jag  lördagsmys. Gosnos hade alldeles själv på bästa sätt  fixat i köket. När jag stod ute och städade bilen så kom hon efter en stund ut och sa: "Okej, ikväll bjuder restaurangen på lufttorkad skinka, tomat, ölkorv, gurka, majs, oliver och lite god dricka..flädersaft!"   Vad vi ska göra idag? Ja, det vete gudarna? Ingen sol i sikte och den känns just nu väldigt avlägsen men nåt skojigt ska vi väl hitta på.

Hoppas att ni får en underbar dag allihop!

Kramelikram Veronica








8 kommentarer:

  1. Vet du, jag var både i Ystad och i Abbekås när jag var ner till Skåne och hälsade på min bloggvän. Tänk om vi sprungit på varandra, det hade varit kul!!

    Vad roligt att se bilder från Fjällbacka. Jag har läst alla Camilla Läckbergs böcker och tycker dom är jättebra!
    Ha en skön söndag!
    Kramilikram

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning!
    Abbekås är fint, fjällbacka har jag aldrig besökt men andra orter på bäst kusten. Färska räkor och ett glas vitt på en klippa, det är väl sommar. Jag har provat och provat men Camillas böcker faller inte mig i smaken.
    I dag ska vi bjuda P syster med stor familj på rökt sik och abborre. De har sin stuga en bit bort och det är mysigt att turas om med matfix. Annars blir det precis som hos dig en hel del OS. Handboll måste vi ju se eller hur?
    Ha en fin dag. Kramis

    SvaraRadera
  3. Låter som mycket härliga dagar!:) Skåne är så fint.
    Har läst alla Camilla Läckbergs böcker och gillar dem, men har aldrig varit i Fjällbacka.
    Fina bilder och jösses vilken räkmacka!:)
    Här städade dottern lite i fredags när jag var på stan och hade även fixat fika så vi kunde åka direkt till stranden.
    Ha mysiga dagar med dottern nu! Jag och dottern är ensamma idag, hon orkade inte åka med ut på sjön, så vi får se vad vi hittar på.
    Kramar

    SvaraRadera
  4. låter som en helt perfekt semester...!

    SvaraRadera
  5. Härliga bilder från fjällbacka jag älskar kusterna och salta bad mmm va härligt!!!!Detta lever man på länge härliga bilder du visar man riktigt drömmer sej bort och dessa delikatesser med skaldjur =0)....
    Ha en skön söndag
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig semester ni verkar ha haft! Älskar kusten och klipporna, men mina barn är lite rädda för tången och maneterna så de föredrar insjöarna. Fast i torsdags fick vi mutat dem lite så de badade i alla fall:)

    Vilken duktig tjej du har som fixar så bra:)

    Hoppas att du får en fortsatt härlig söndag!

    Kram, kram

    SvaraRadera
  7. Vilka härliga dagar ni haft på västra sidan. Det är så annorlunda där mot här. Men spännande !!Ni har ätit så mycket gott så det riktigt läskas i munnen. Älskar skaldjur, men det gör inte mannen, eller rättare tål inte. Skulle gärna vilja sätta fötterna i en sådan sandstrand, men då får man väl åka till Böda.
    Ha det fortsatt skönt vännen.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga bilder. Sommaren när den är som bäst!
    Hoppas att veckan börjat bra.
    Kram Maria

    SvaraRadera