Sidor

måndag 23 juli 2012

Mysiga dagar på Öland!

Solen och värmen kom fram!

Gårdagen och idag har vi varit i stugan på Öland. Våra härliga vänner kom på besök och vi grillade och åt fantastiskt god mat tillsammans med gott vin. Mina barn har umgåtts med sina kompisar, antingen i poolen (många gånger),varit på cykelutflykt, håvat nere vid bryggan, lekt kurragömma eller nåt annat mysigt. Jag  tog med min vän L på en underbar promenad i solskenet och under vandringen åkte kameran fram mååånga gånger!


Massor av fjärilar trivs bland lavendeln nedanför altanen


Lavendel och ölandsstenEn överblommad tistel som förvandlats till en ullig skönhet

Lugnt vid badet


Vid tillfället när jag skulle ta kort på de fina blåklockorna så råkade jag utan ont anande lägga mig i gräset precis där de kröp massvis med myror. Min vän plockade myror på mig och jag tog kort...hahaha...men när jag senare såg blåklockskorten så ångrar jag inte att myrorna varit på mig....även om det kliade rejält!!

Romantiskt så det förslår!

När vi senare på kvällen samspråkade med våra män i trädgårdsmöblerna såg vi en ljuvlig solnedgång som sakta sjönk ner i vattnet vid horisonten. När vi vaknade i morse så var det verkligen vindarnas ö. Herre jösses vad det har blåst. Solen har varit framme och värmt gott men när vinden höll på som bäst så var det inte kul. Växlade mellan kortskjorts och längre skjorts ett par gånger. För några timmar sedan kom vi hem igen......home sweet home! Sonen och jag har varit hos frisören och det blev en kort frisyr med längre uppepå...riktigt snyggt! Tjejvarning! Han har tjockt och fint hår men behöver tunna ut det med jämna mellanrum. Trots att vi innan skolavslutningen var iväg på en klipprunda så var det nödvändigt nu igen. Sitter och slappar lite framför datorn efter att ha intagit en mättande pizza. Ja, ikväll fick det bli hämtmat, som kan vara riktigt gott då och då. Sanningen att säga...ingen orkade laga mat...

Tvättmaskinen rullar några omgångar till innan den får pausa för idag. Kan ge er ett bra tips om ni har svårt att få bort svettfläckar. Tvätta lite innan med ÄTTIKA innan ni tar tvättmedel...det funkar kanonbra! Eftersom vi har en hel del träningskläder här i huset så händer det ibland att kläderna får en sån där tråkig färg under armarna......ja, det händer även om man är fräsch och använder roll-on!!! 

Nu väntar strax en stryktvätt på mig så bäst att hetta upp järnet och ta fram brädan.

Tjingeling!

Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Så fina bilder och jag förstår att du är nöjd med blåklocksbilden, det var värt lite myror!;)
  Låter som att ni haft det bra på Öland. Vi har haft en mulen dag då det blåst massor.
  Tack för tipset med ättika också, har ju en del träningskläder här med.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken toppenbild det blev med blåklockorna! Vad mysigt med några dagar på Öland. Vi har också äntligen fått sommarvärme å vad livet är lätt att leva då:)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder du visar. Åh... lavendel älskar jag!! Å bilden med blåklockan... så fin!! Det var värt lite myror på dig, det tycker jag med, haha
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Öland är underbart så jag förstår att du njöt. Tänk att vi äntligen fick några sommardagar. Så värdefulla !!!
  Ha det fortsatt skönt !! Kramar Eva

  SvaraRadera