Sidor

torsdag 19 juli 2012

Frukost i skogen!


Vilken grej!

Igårkväll fick jag en liten crazy ide och frågade barnen om de skulle vilja följa med till skogen följande morgon och plocka lite blåbär. Sonen, dottern och hennes kompis som sov över nappade direkt. Vi bestämde att vi skulle äta frukosten där oxå. Sagt och gjort, igårkväll stekte jag ägg och när jag vaknade i morse så regnade det lite...naturligtvis...vad annars..... Men vi drog på oss stövlar, regnkläder och packade ner vår matsäck sen åkte vi iväg. Trots att vi inte alls har långt till stadens centrum så bor vi även väldigt nära grönområde och härlig skog. Vi hittade ganska snabbt de underbart fina blåbären men barnen var sugna på frukosten först. Jag gav dem varsin kåsa som de fick plocka bär i, för de hade bestämt att de skulle ha blåbär och mjölk. Under tiden letade jag upp en bra plats att äta på. Givetvis hittade jag ett grymt fint ställe där vi slog oss ner. Tyvärr hade ett  tusental myror oxå hittat samma ställe. Vi letade vidare tills vi hittade nåt annat. Myror även där men som ni vet...tredje gången gillt.......och tur var väl det för nu var ungarna rejält hungriga och jag med. 





Egengjord choklad med kakao, socker, grädde och varmt vatten....mmmm vad gott!
Mjölk till bären.
Hurra..vi har hittat blåbär!

 
Blåbär och mjölk!

 
Stekta äggmackor och köttbullemackor.....mumma!


Till en början var det okej med keps

MEN.....

 
........ganska snart blev det att dra på luvan!

Ett attans regnväder.....hur mycket regn finns det där uppe egentligen?

 
Inga bär här inte men snart är hinken fylld med regnvatten!



Blåbären får stå kvar, vi kommer tillbaka en annan dag. När vi var på väg till bilen så hittade jag några buskar vildhallon/skogshallon ja,eller vad ni nu kallar dem. Dessa kunde jag dock inte låta bli så med raskt takt plockade jag ett par i den lilla korgen. Spelade ju egentligen ingen roll att jäkta för vi var ju redan dyblöta. Sedan åkte vi iallafall hem och så var det slut med den utflykten. Nu i eftermiddag har jag fortsatt med min röjning här hemma. Det går framåt och jag säger det igen....såååå skönt att bli av med sånt man inte behöver längre!



Måste bara få berätta om den här lilla korgen. En gång i tiden var den grön, riktigt mörkgrön. Jag fick den av min morfar en gång när jag var liten. Min mamma och jag var ofta ute i skogen och plockade både bär och svamp och ofta var vi i trakterna av där min morfar då bodde. Idag finns han inte längre kvar men korgen är ett av mina fina minnen av honom. Han tyckte att jag skulle ha en egen korg när jag plockade mina svampar och mina bär, sa han. Gulliga morfar...därför går den här korgen numer under namnet morfarskorgen.



Ha det gott alla fina vänner!

Regniga kramelikramar från Veronica





7 kommentarer:

  1. Vilken gullig historia om korgen. F'låt, morfarskorgen :)
    Plocka blöta bär är ingen hit. Hoppas det håller upp i morgon så får ni göra ett nytt försök.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken kul idé med frukost i blåbärsskogen!:) Otur att regnet kom och förstörde den.
    Söt korg också och ett fint minne av någon kär som inte finns här längre.
    Jag tänker också rensa mer. Läste på facebook igår att min kusin skulle lämna saker till en loppis/auktion som ska vara nästa helg och dit tänker jag också lämna en del.
    Idag har jag haft en sydag. Nya hallgardiner har det blivit och jag har även lagat några saker som legat läääänge i tvättstugan och väntat på hjälp. Tar ju inte så lång tid när man väl tar tag i det, men kul är det inte.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Visst är dagar i storskogen njutbara och att ta med frukosten dit var ju en härlig idé. Konstigt det där att allt ätande utomhus smakar så mycket bättre.
    I dagens eländiga regnande blev jag baksugen, så nu har jag stoppat favoritkanelbullarna i frysen samt en låda kärleksmums...nu kan jag lugnt vänta på solen igen!
    kram Eva

    SvaraRadera
  4. Härligt med en liten utflykt till skogen och frukosten där... Synd med regnet så det inte blev någon blåbärsplockning... Ha det gott vännen!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad säger man, inget dåligt väder bara dåliga kläder.................fast jag är rätt rejält förbaskad på detta regnande man vill ju inte gå ut ens........nu tycker jag det får vara nog fram med dig solen förtusan ................

    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  6. Du är ju för rolig...frukost i blåbärsskogen i ösregn !! Men en häftig idé är det. Och du fick med barnen också. Inte dåligt !! Jag avstod blåbärsplockning idag. Nå´n måtta får det va´!! Skurar funkar, men inte sån´t jäkla (förlåt ) regnande som idag. Här blir det mycket bak och pyssel och läsa bok , men nästa vecka sa de på tv att solen skulle titta fram.Sonen i London har haft kalasväder idag och det är nog det som kan komma.Det är ju ofta den vindriktningen.
    Ha det gott vännen .Kramar Eva

    SvaraRadera
  7. Vad mysigt med picknick!!!! Och blåbär!! Gott!! Kram!

    SvaraRadera