Sidor

tisdag 10 juli 2012

Änglar och flugor men ingen sol!


Jag har hellre änglar i fönstret.......






...än FLUGOR.....visst är flugor ett dumt påhitt! Just nu har vi massor här. Inte visste jag att det stod välkommen alla kära flugor i Småland att flytta in här ...och även er andra som är på genomresa. Förra året satte sambon upp såna där flugfångare....ni vet såna som Emil i Lönnebergas pappa fastnade i. I år har han inte köpt någon...ännu......som tur är. Jag tycker att de är fruktansvärt fula och sedan brukar jag göra som Emils pappa....förra året fastnade jag med håret flera gånger. Det var mer fångst av mitt hår i fångaren än vad det var av flugor. Putsade fönsterna för någon dag sedan och de var vackra i ungefär en halv dag sedan hade flugorna party! Nån som har nåt bra tips på hur man blir kvitt flugorna? Eller är de bara att inse att de hör sommaren till.....




Nåt som verkligen hör sommaren till, är för mig att läsa böcker. Här är min nuvarande bok som jag nyligen påbörjat. ÄNGLAVAKTER. Riktigt spännande, precis som föregångarna. Kristina Ohlsson är en författare helt i min smak.




Idag är det blåstens dag här hos mig. +23 grader för visso men ingen sol och den 10 juli...nämen hur kul är det på en skala? Återvinningsstationen fick sig ett kärt besök av mig och dottern i förmiddags.Vi åkte iväg i en väldigt proppfull bil och det var en riktigt skön känsla att slänga. Jag är en sån som "tror" att jag kommer att använda sånt som jag inte ens tittat på under 1 år eller 3. Det egendomliga är att sedan efteråt så är det ändå med glädje och befrielse som jag står där och njuter av att allt är väck. Jag behöver bara en spark i häcken ibland. När man är ledig så här under en längre tid så kan man mer i lugn och ro ha tid över att gå igenom pryttlarna. Jag tror att svårigheten ligger i att många saker har man skapat sig en särskild relation till...de är förknippade med minnen som man vill spara. Har så sakteliga kommit fram till att minnena alltid finns kvar även om den där "superstora, ohanterbara och stört omöjligt att hantera-prylen" som man fått av nån någongång alternativt köpt för att den var så himla billig och skulle vara bra att ha i köket inte finns kvar här hemma eller den där muggen som man sparat som något av barnen gjort på fritids och som de sedan ändå aldrig har druckit ur. Ännu är undrets tid alltså inte förbi....det går att lära gamla hundar sitta...eller hur var det nu igen?

Jag har suttit vid datorn och försökt att klura ut hur i attan jag får headern som jag vill ha den. Bilden har jag förminskat pixlarna på, så nu är den inte längre lika stor. Hur 17 jag gör för att få bilden att täcka sidan har jag fortfarande inte klurat ut. Eller om jag vill ha flera bilder tillsammans.Trots en del tips från snälla och goa så funkar det inte. Kan villigt erkänna att nån större fena på datorn är jag inte på långa vägar! Jag har nog inte så många finesser på min dator kan jag tänka. Det får nog bli ett besök hos någon vänlig själ som kan hjälpa mig för nu har jag gett upp...

För att inte deppa ihjäl helt så kan vi väl titta lite på fler blomster i vår trädgård. Vid lekstugan står den här klematisen och verkar trivas ganska bra. Tyvärr glömde jag klippa ner den i våras så nu är den riktigt risig nertill men underbart fin upptill.








Nu tänker jag  hålla tummarna hårt för fint väder och  sol.

....och för färre flugor!!!

Ha det gott alla underbara!

Kramelikram Veronica 

16 kommentarer:

  1. Har också hellre änglar i fönstret än flugor.
    Måste kolla upp de där böckerna. Var har du fått tag i dem? Jag har snart läst ut Mari Jungstedts "Den sista akten". Får inget annat gjort här när jag hittar en bra bok...
    Jag hade kunnat skriva exakt samma som du angående att göra sig av med saker!:) Håller på och laddar för att börja rensa i vårt lilla förråd där jag sparat massor. Måste få ordning där för att få ordning i klädkammaren och för att sedan få ordning i förrådet/arbetsrummet. Så jag har att göra, men jag tar nog boken istället...
    Hade planerat för bullbak idag då de sa att det skulle regna hela dagen, men än har det inte kommit en droppe. Hur går det med er och allt regn som kommit?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för lästipset. Böckerna jag läser är köpta på akademibokhandeln. Ja, en bra bok kan var svårt att slita sig ifrån.

      Kram Veronica

      Radera
  2. Vilken söt ängel !! Bra mycket trevligare än flugor. Eller tvestjärtar. Flugorna kommer med korna hit, men än så länge är vi förskonade. Du får köpa en vanlig hederlig flugsmällare.
    Inte lätt det där med headern och svårt att förklara . Det gäller att redigera bilden så den blir avlång men inte förlorar sitt normala utseende. Om du ringer mig kan jag försöka dirigera dig rätt.
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur kunde jag glömma tvestjärtarna....
      Tack raring och tack för tipset!

      Kram Veronica

      Radera
  3. Men åh vilket söt gungande ängel! Jag älskar änglar! Det kan jag inte säga om flugor.
    Tja, flugor kan man ju hålla ute om man undviker öppna dörrar eller fönster. Eller så kan man ha myggnät där man öppnar :)

    Jag har precis börjat läsa en bok av Kristina Ohlsson (Askungar) Jag gillar den och ska absolut läsa hennes andra böcker också :)
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra idé, blir nog bara svårt att hålla dörrarna stängda här!

      Kul att du gillade mitt lästips.
      Kram Veronica

      Radera
  4. Gillar din ängel i fönstret, en riktig raring:) Flugor och andra liknande små fän är väl ingen hit...men utan dem får vi nog hellre inga småfåglar och det vore ju lite synd.
    Jag läser just nu "Tusenskönor"...fint läsarväder är det ju i alla fall.
    Min absoluta höjdarbok är "Vindens skugga" av Zafon, en alldeles underbar bok som utspelar sig i vackra spännande Barcelona. Har du inte läst den har du enligt mitt tycke absolut missat nåt.
    Kramis Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vindens skugga, den ska jag lägga på minnet.

      Kram Veronica

      Radera
  5. jag fick tipset att ladda ner photoscape, ett gratis bildredigeringsprogram. Där kan du enkelt göra bildsidor, flera bilder som ligger ihop (som min header...)
    Men det där med att få den att täcka sidan är jag inte så bra på, kanske måste den inte det?!? Fråga gärna om du skulle behöva hjälp!

    Flugor är inte mina vänner, enda knepet jag vet är sån där giftpenna som man kan dra ut med kanterna på fönstret, Beror på hur mycket man gillar att använda gift...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipsen (både till headern och med flugorna), jag ska prova annars hör jag av mig!

      Kram Veronica

      Radera
  6. Flugor är inte kul och jag har inga tricks... Grattis till lite röjning och vilka fina blommor... Du har helt rätt i att blommor livar upp ens sinne lite, oavsett väder eller småkryp ;-) Kram

    SvaraRadera
  7. Visst är det härligt när man har tid att röja undan lite och slänga... det är det enda positiva med att solen inte lyser dessa dagar... man får lite annat gjort... Här blev det många bra boktips, läsa är också härligt att göra, med eller utan sol!!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Ängeln i fönstret är så söt ..........tänk inte eller ignorera flugorna så skall du se attt det blir färre inne ..............man blir tokig annars har varit med om det, slog med flugfångarn på allt och alla , det var inte bra det hellre ...........kolla med min man han fick sig några smällar också .............

    Vi har också garage - rensning det är ett återkommande projekt varje semester ..............

    Ha det bra och njut av ledigheter
    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  9. Vilken fin ängel, glad och härlig! Att ge sig på jakt med en gammal hederlig flugsmälla är det enda knep jag kan. Och ev betala jaktglada barn en slant för varje fluga som fälls, det brukar vara effektivt om nu några tjänstvilliga barn finns på plats :) Kram Maria

    SvaraRadera
  10. Vill du ha "Vindens skugga" som Eva skrev om, så får du den av mig. Jag har den i pocketupplaga.Jag gillade den när jag läste den för ett par år sedan. Hör av dig i så fall.
    Kram på dig ! //Eva

    SvaraRadera
  11. Nu hände något mysko. Bäst jag skriver en gång till .
    Vill du ha "Vindens skugga " som Eva skrev om så får du den av mig. Jag har den i pocketupplaga . Jag gillade den när jag läste den för ett par år sedan. Hör av dig i så fall.
    Kram på dig ! //Eva

    SvaraRadera