Sidor

måndag 9 juli 2012

Jag njuter av livet när solen skiner!


En solskensfrukost......

I morse sken solen så härligt att det blev frukost ute.

En tallrik med yoghurt, havrefras, solrosfrön, jordgubbar och några blad mynta....
.......kaffe och en god smörgås.


Där satt jag sedan och insöp underbar värme och läste några sidor i min bok. Sonen (som var den enda hemma förutom mig)  kollade på sommarlovsmorgon och jag njöt av min ensamhet..........endast fåglar, humlor och fjärilar fanns i min närhet. Då och då sprang det förbi någon löpare eller någon som var på promenad med sin hund. Vid två tillfällen stannade någon (som jag inte känner) och utbrast att det såg väldigt trevligt ut där jag satt i solskenet! Spontana människor...härligt, sånt gillar jag! Får väl se om jag kan få chansen att säga detsamma om jag ser dem dyka upp i någon trädgård häromkring.Dagar, timmar, minuter som dessa njuter jag verkligen av livet!


Från att himlen haft den mest underbara färg jag sett på flera dagar, så traskade solen snart iväg bakom molnen och det var dags för dagens stora projekt. Sonen och jag gick igenom hans rum...väldigt tråkigt (tyckte sonen) men välbehövligt (tyckte mamman). Dammsugaren fick sig några rejäla matbitar.....tror inte att han kommer att vara hungrig på flera dagar....och en stor svart sopsäck stod proppfull utanför dörren. Sonen blev iallafall nöjd till slut och nu tycker han att han har det fint och trivsamt på sitt rum igen. Han cyklade glatt iväg till en kompis och jag gjorde en jordgubbspaj till vänner som kom på fika i eftermiddags. Dottern är hemkommen från en kompis som hon sovit över hos i natt. Vid kvällsmåltiden kan jag lugnt påstå att det var hon som stod för underhållningen, då hon berättade om vistelsen hos sin kompis. Jag tror inte att hon missade att berätta en enda detalj....vår gosiga lilla snackemoster!!


Just det, jag googlade på min "polkagrisblomma" och nu vet jag vad den heter...... Nemesia! Jag tror att jag fortsätter att kalla den för mitt påhittade namn. Det låter faktiskt roligare.....
Nu ska jag fortsätta några kapitel (kan bli många) i min spännande bok.......


Ha det gott, igelkott!

Kramelikram Veronica


3 kommentarer:

 1. Här blev det fika på bryggan vid mammas stuga i solskenet!:) Så mysigt! Gäller att passa på att njuta när solen väl är framme.
  Vad läser du för bok? Jag har precis börjat på Mari Jungstedts senaste bok.
  Vad skönt att röja så i barnens rum. Blir ju lättare för dem att hålla ordning med färre saker. Ska försöka börja röja här imorgon då de säger att det ska bli regn.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att du fick en stund för dig själv, mammalyx:) Gjorde samma nödvändiga med äldste sonen förrförra veckan, måste göra yngste sonens också, inte poppis men nödvändigt!

  Hoppas att du får mer härlig lästid och härligt semesterväder!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken morgon! hoppas du får många sådana. Mina pojkar gillar inte heller när det storstädas men efteråt är det sååå skönt och fint. Härligt att få kasta eller flytta bort i lådor. Vad är det för bok du läser. Bara fyra dagar kvar sedan är jag också ledig. Lovley!
  Kramis Kristina

  SvaraRadera