Sidor

onsdag 30 maj 2012

Hjärtan i ull...... otroligt roligt!!

Mycket ull blev det!! Ikväll har jag provat på något jag aldrig gjort förrut.......

Ulltovning och Nåltovning!!!!

Superkul faktiskt! Ibland har vi lite olika projekt för oss på jobbet....helt frivilligt förstås och jag brukar inte vara sen att hänga på. Vi har bl.a gjutit i cement, jobbat med lera, provat rit-och målartekniker, gjort dörrkransar mm. Ikväll stod det alltså ULL på schemat. En av mina kollegor hade köpt in ull i olika härliga färger. Hon visade hur man skulle göra och sedan var det bara att sätta igång och testa. Jag hade som vanligt alldeles för många ideér i mitt huvud men till slut så blev det ett hjärta i ljusgrå ull. Just nu sitter den på en skumgummiplatta men jag har en tanke om vad som ska hända med mitt hjärta. Jag gjorde även ett litet rött hjärta som jag bara placerade på det stora. Huruvida den ska sitta där sedan vet jag inte. I morgon tänkte jag fortsätta forma mitt hjärta.Jag hann även påbörja en liten råtta eller mus om du så vill.
Den är inte heller färdig...ögon och lite annat saknas.Sonen var med mig och han  fick oxå till nåt i ullen. Han experimenterade med flera färger och när vi åkte hem var hans ullgrej färdig, kanonsnygg och supergullig! Här hanns det även med ett par snygga armar ...kolla bara!!!

Älskade vän.....du har gjort ett jättefint jobb och jag är så stolt över dig!!

Jag har som sagt aldrig jobbat med ull tidigare men det ska jag absolut fortsätta med, det var verkligen sååå kul. Väldigt avkopplande och lite som balsam för själen som jag brukar säga. Den ullen som vi jobbade med var redan behandlad och färdig att använda, behövde alltså inte tvättas innan. Har du aldrig testat ULL...ge det en chans...det är jätteroligt!Imorgon blir det alltså klippning av mitt något slitna hår. Nu börjar jag bli lite nervös men samtidigt lite spännande...undrar hur mycket som behöver klippas av. Lite toning skulle även sitta fint, tyvärr blir det inte det imorgon....det fanns det inte tid för. Ljusa slingor eller mörk toning...tja det återstår att se vid nästa besök!

TACK SÅ JÄTTEMYCKET för alla gulliga kommentarer, jag blir så otroligt glad när jag ser att ni läser det som jag skriver.

Den bästa av torsdagar till er!

Kramelikram Veronica


3 kommentarer:

 1. Åh vad kul att tova ull!!! Har bara provat nån enstaka gång, men det ser ju så kul ut! Riktigt läckert hjärta som du gjort :-) Kram kram

  SvaraRadera
 2. Vilken gullig figur han gjorde sonen och din mus var ju jätte fin även om den inte var klar. Sedan gillar jag ju hjärtan...!;)
  Har nog provat att tova någon gång, men det var väldigt länge sedan.
  Fin berlock du valt i förra inlägget också. Jag är ju året före dig, så jag skulle gärna stanna här och nu. Samtidigt som det är ganska skönt att inte vara 20 längre...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det där har jag aldrig provat på, ser roligt ut. Fina alster ni skapat båda två!

  SvaraRadera