Sidor

måndag 2 april 2012

Svart är snyggt och det växer så det knakar!

Måndag igen och mina två utmaningar kommer här!

Först ut är FÄRGUTMANINGEN som idag är SVART. Okej då ska vi se....


Jag har mycket svart hemma, tänkte jag och sen började jag se mig omkring och upptäcker att mycket är svart men oxå vitt (och det var ju inte utmaningen) men detta hittade jag i allafall.



Om fröken Ordning och reda får bestämma så blir det organisation i svart.
Som här är mina tidskriftsamlare och plåtlådor.
Har även svarta korgar som jag samlar diverse saker i.


Här kommer lite annat svart


Mitt svarta trevåningsfat som jag tänkte ha kakor på men som det nu ligger frukt på istället. Mitt ägg som nästan alltid ligger framme, min vas som är så  liten att det bara får rum typ 5 vitsippor i, för hålet är så litet (en onödig sak egentligen men dock så söt), mina svarta skor som jag ÄLSKAR!! Har haft dem superlänge men de är så fantastiskt sköna och fortfarande lika fina. (Gud vad stora de ser ut på bild, jag som bara har stl 38!).

När jag tänker på SVART.......har mååååååånga kläder i den färgen, svarta är våra matstolar i vardagsrummet, en färg som signalerar många olika känslor...sorg....fest, nyårsblåsa.....ilska.
"Det svartnar för ögonen.." "svart kaffe" "svartsjuk" Rock, svarta skinnjackor, Ditte, en av mina katter som jag hade när jag bodde hemma hos mina föräldrar. Hon var alldeles kolsvart och sååå mysig. Svart är snyggt för sig själv och svart lyfter även fram andra färger på ett snyggt sätt.

Gå gärna in till upphovskvinnan av denna utmaningen. På Sveas blogg kan du läsa vad hon tänker om just SVART.

Nu raskt över till nästa utmaning, VÅRUTMANINGEN hos Humlebacken.

Här hemma växer det så det knakar i rabatterna. Minns ni min Löjtnanshjärta? Så här ser den ut idag.


Kan ni se vad detta ska bli då?



En av mina favoriter...... gullvivan. Som jag alltid plockade mängder av som barn.



Att plantera i krukorna utomhus är så härligt!

Sedan en bild på något som jag verkligen förknippar med vårtecken av den andra sorten. Så här såg det ut på köksbordet härom dagen. Åhhh, snart är sommaren här igen!!!


 


Idag blev det oturligt nog dax att stanna hemma igen!!!! Dotterns tur att vara dålig. Solen skiner och tvättkorgen är full. Det får bli torkning ute på linan, mmm det luktar så gott! Sedan väntar en hög med stryktvätt som jag MÅSTE ta itu med, så sysslolös...näe, inte jag inte!!! Om jag rappar på så finns det kanske tid till en stund i pysselhörnan i kväll. Men först ska jag läsa posten och njuta av en kopp kaffe. (dock inte svart, jag vill gärna ha den black and white)

PS. Alla ni som läser min blogg, ni ska veta att jag uppskattar verkligen att ni tar er tid att titta in till mig då och då och skriver så goa kommentarer. Jag blir otroligt glad i hjärtat!!







Bästa måndagen till er!

Kramelikram Veronica


7 kommentarer:

  1. Näe stackare... sjuka i huset igen!! :( Härligt när man ser alla blommor titta fram ur jorden. Sådana här soliga dagar får de sig en extra skjuts!! :-) Krya på dottern!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hej
    Bara älskar alla dina fina bilder som du lägger ut här i bloggen.
    Du skulle kunna ha en blogg full med bara bilder för som är så talande.

    Tack för alla goa kommentare inne hos mig.

    Många Kramar Louise

    SvaraRadera
  3. Hej svejs på dig

    Ditt svarta ägg och kakfat gillar jag .........................
    Hoppas att förkylningarna försvinner snabbt.............

    Kram på dig
    //anneli

    SvaraRadera
  4. Vilken otur ni har med era förkylningar. Gör det bästa av hemmadagarna dvs pyssla. Okej tvätten också då ! Svart...det får jag nog leta efter. Här är inte mycket svart fast några saker som hårddisken, brevvågen, möblerna i uterummet, en del fotoramar............ !!!! Oj vad det växer hos dig och här med. Men idag såg många växter ledsna ut. Inte konstigt...dom fryser ju.
    Krya på sig dottern !! Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Här börjar vi få en "röd tråd" i vår inredning och den är vitt, svart och ek!:)
    Vad det växer hos dig!:) Såg idag att jag borde klippa ner min kärleksört då den redan börjat få nya skott.
    Tråkigt med sjuka barn! Hoppas att det snart går över. Vår son var hemma i fredags då han hade ont i halsen. Han är ju över 12 år så vi får inte vabba för honom längre. Som tur var så började maken inte jobba förrän vid fem så han slapp vara hemma själv hela dagen.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stackars er. Det verkar som om förkylningarna flyttat in hos er. Gillar dina svarta bilder. Härligt med ordning och reda. Skorna, ja dem tar jag gärna över. Tokfina och precis rätt storlek. Hihi.
      Här knoppas det också visst är det mysigt.
      Kramis Kristina

      Radera
  6. Men förlåååt, jag har ju inte lämnat någon hälsning! :( Skäms!
    Tack för jättefint bidrag, jag har varit inne och läst det men tror att det som hindrade mig från att lämna en hälsning då var små snoriga killar...
    GLAD PÅSK!!
    // Sandra

    SvaraRadera