Sidor

tisdag 24 april 2012

Vårtecken, lite böcker och nån som har en båt?

Vårsolens värme ger härlig grönska! Efter krypandet i min trädgård i söndags så fångade min kameralins detta. VÅRTECKENS UTMANINGEN fortsätter här hos mig! Den här veckan vattnas det i munnen när jag ser bilderna. Kanske blir även ni sugna.......


Taggiga eländiga buske som man ändå gärna närmar sig, för vem tackar nej till en ljuvlig paj utav........KRUSBÄR serverad tillsammans med glass eller vaniljsås?



Små små blommor som  om några månader kommer att bli fina klasar av ....FLÄDER......och det betyder glasflaskor fyllda med saft......mmmm


KÄRLEKSÖRT......visst är det ett underbart namn på en underbar växt!

PLOMMONträdet utanför personalentrén blommar.... 
...snart blir det att äta och spotta kärnor på lunchrasten!! 


Vårtecken från de små människorna


Ja, så här har det börjat se ut här hemma nu. Hopprepen har kommit fram och bollar ligger det både här och där. Skridskorna har bytts ut mot inlines, cyklarna rullar på och cykelhjälmarna snubblar man över i hallen. Men visst är det väl ändå en härlig tid som vi går till mötes. Även om det inte växer eller grönskar om detta , så är det för mig ändå solklara vårtecken!!! Det är oxå nu man får se sina grannar igen. Vi människor verkar sova i ide längre än björnarna.. Men NU ska... Bilen  tvättas, garaget  städas, trädgården  ses över, utemöblerna tas fram osv...


Nu har mina trädgårdsböcker åkt fram igen. En hel har jag haft i flera år men de är alltid lika inspirerande att ögna igenom. Dessa är några jag tycker om att spana runt i.


Fina bilder på kryddor

 

 Just nu är jag lite desperat angående mitt kryddland som jag verkligen vill göra om i år. Jag har en del önskemål som jag hoppas ska gå i lås men just nu verkar det lite hopplöst. Jag behöver nämligen en ...BÅT!! en eka. Näe, jag skojar inte..det är på allvar! Det verkar bara vara helt omöjligt att få tag på en!!! Min behöver ju inte ens vara sjöduglig.....


Fler bra böcker.......

Roliga tips på saker man kan göra i sin trädgård



Inspirerande sidor......vill ha!!


Min trädgårdsbibel på över 1000 sidor, bara registret över växterna är på 18 sidor!
Det som inte står i den är nog inte värt att veta....



Trädgården får ligga lite lågt den här veckan. Istället tar dagarna mig med på diverse andra aktiviteter; INTRESSANT utvecklingssamtal med sonen,  LÄRORIK tränarutbildning, AVKOPPLANDE korttillverkning i pysselhörnan, NÖDVÄNDIG strykning av en massa tvätt, HÄRLIGA möten med människor i min omgivning. NJUTBARA cykelturer om vädret tillåter. Vi får väl se om det blir så.....hoppas kan man ju alltid....förutom den där tvätten då!


En rackans mysig onsdag till er!

Kramelikram Veronica





6 kommentarer:

  1. Det är så härligt att läsa vad du skriver om... jag brukar oxå göra flädersaft! Något som både jag och mina barn älskar :-)
    Synd att du inte ville ha en båt på en si så där 25 fot med förpik och akterruff, stor sittbrunn, toa och pentry... för det hade jag haft till salu ;-)
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Näää någon båt har jag inte till salu och en senapsgul s...tful kajak vill du nog inte ha i din trädgård annars kan den gå hyfsat billigt..eller ska jag skärpa mig den här sommaren och paddla mycket...det är en magisk upplevelse.
    Jag är inget odlarfreak så böcker liknande dina finns inte i min bokhylla, men gott om skönlitteratur, "vackra tittböcker" och ja, en och annan bakbok rätt många faktiskt:)trängs där.
    Nu ska du få några härliga ord från Jonas Gardell...när du funderar om du ska brottas med tvätten eller inte...
    "Vi lever så kort tid och är döda så väldigt länge. Nu skiter vi i det här och går ut i vårsolen"
    Underbart eller hur?
    kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt underbara ord Eva som passar mig alldeles utmärkt.....jag gör som Herr Gardell! Tyvärr regnar det idag..men man kan strunta i tvätten även sådana dagar!!

      Kramiz Veronica

      Radera
  3. Häftig idé med båten, jag har ingen, men varför inte ta dig till en hamn och sätt lappar på lagom objekt. Härligt skrivit om födelsedagskillen, fick lite ont i magen av överskriften men förstod ganska snabbt att mina tankar var helt fel. Tack och lov.
    Ha en fin onsdag Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Har aldrig ätit krusbärspaj, det lät gott!:)
    Härligt när det börjar grönska i trädgården, synd att det gäller ogräset också...
    Hoppas att du får en fortsatt bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  5. En båt i kryddlandet....hmmm det ska vara du det. Det ligger en massa båtar och dräller vid stranden vid vår sommarstuga. Men jag vet inte vems de är. Du menar allvar ????????? Jag är på jakt efter en annan knasig grej, men hittar jag en "sådan" kommer den i bloggen. Loppis är det som gäller för mig. Vilka härliga böcker du visar. Du borde vara med i bokklubben Skaparglädje. Nyligen köpte jag "Lust och fägring" där , som jag verkligen dreglar över. Visst har vi en underbar tid framför oss. Kram Eva

    SvaraRadera