Sidor

fredag 2 mars 2012

I helgen vilar städningen...

Hej hopp.....så var det fredag igen!! Solen skiner och värmer gott och det ser ut att bli en fin helg. För egen del så blir det att vara inne en hel del. I morgon väntar del 2 av min tränarutbildning i handboll och på söndagen upptas en stor del av dagen i Karlshamn där mina tjejer ska spela en massa härliga matcher igen. Tummarna ska hållas och "peppningen" ska vara på topp. Mina scrappande vänner ska ha träff igen och tyvärr så missar jag den här gången men jag ser fram emot nästa.........ha det gott brudar och scrappa på!!!

Min "lille" son (ja, jag har lite svårt att inse att han faktiskt snart är 11 år) var på lasergamekalas igår. Sprudlande glad och en aning svettig hämtade jag hem honom. Det var så roligt att höra honom berätta om hur det hade varit. Själv har jag aldrig haft tillfälle att prova på denna grej men efter hans prat så blev jag faktiskt riktigt sugen. Här är i allafall de kort som jag hade gjort till födelsedagstjejerna.




Om ni tycker att korten ser sneda ut så beror det på att de är lutade mot min trappa vid ytterdörren.

Förra veckan var jag ju som sagt på skidsemester med familjen i Österrike och det var helt underbart. Jag som älskar att åka skidor (himmel vad jag tjatar om detta, era öron ramlar väl snart av) var helt lyrisk varenda dag som skidorna kom på fötterna och man kunde glida ner i någon backe. Emellanåt gled det även ner en och annan matbit och  även lite mer rinnande tillskott. Något vi åt ganska mycket av var snitzel och då snackar vi MYCKET snitzel!!! På tallriken låg alltid två stora bitar tillsammans med pommes frites. Kan säga att jag i dagsläget ligger lite lågt med just denna maträtt. Har nog aldrig ätit så mycket snitzel i hela mitt liv innan. Sambon åt den klassiska gulaschsoppan men den är jag inte så förtjust i däremot detta som jag nu ska visa är riktigt smaskens......take a look.....

.....pannkaka (som för övrigt heter Kaiserschmarrn i Österrike). Herre gud så gott! Liknar inte helt vår svenska variant, den här är mycket godare, tycker jag. Jag hittade receptet häromdan och ska testa att göra en . Jag återkommer med hur resultatet blev.

Så här kunde det se ut när familjen behövde en liten paus i solskenet.







Tyvärr såg vi på mycket nära håll en sån här guling. När man hörde ett sånt motorljud i luften så visste man att någon var ordentligt skadad, vilket oturligt nog händer då och då.

 Vi tror att det var vibrationerna från en sån som gjorde att den här LAVINEN utlöstes. Då hade vi strax innan ...varit just där och åkt.

Ser ni huset på toppen uppe till höger? Det ligger på en höjd av 1829 meter!!!!! Där finns en kyrka, ja, kyrkor finns det lite överallt uppe på topparna och en restaurang. NU SNACKAR VI HIMMELSK UTSIKT!!!


Det var alla snöiga bilder just nu. Nästa gång dyker det upp lite bilder från gator och torg.


Avslutningsvis.... den här bilden tog jag i liften upp i en backe i Sälen förra året.

På tal om värme........ så här såg det ut på displayen i min bil igår. Antingen så funkar inte inte radion eller så stämmer inte siffrorna. Hur som helst så har radion fått tuppjucket!! Kanske dags att skaffa en ny?? Någon noterar kanske mängden av damm....det är konstigt att man alltid hittar nya ställen som behöver städas...eller är det så att det skitiga letar upp mig???

I helgen kan i alla fall dammtussarna hos mig pusta ut för jag ser ingen tid till städning
....ganska skönt egentligen!

Nu ser jag fram emot en underbart härlig helg,
vilket jag önskar även er!!!

Kramelikram Veronica

10 kommentarer:

  1. Kanonhärliga bilder från skidresan!! Hoppas du får en kul dag i Karlshamn och vi ska ha kul på scrapträffen!! :-) Ditt lilla underlägg får i alla fall följa med i morgon... ;-)
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut. Och vilka fina kort du har gjort. Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  3. Vilken härlig resa ni hade !! Och helgen är fullspikad med andra trevligheter. Vi kommer att sakna dig imorgon. Synd ....Lena har en jättemysig utmaning. Ha det jättekul , så får du väl veta sen hur vi haft det. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Vad synd att inte ha dig med i morgon men så blir det ibland ..........

    Vilka härliga bilder du visar oss...............

    Ha en bra helg
    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  5. hej vännen..vad synd att du inte kunde vara med idag..vi har haft en jättehärlig, lugn och skön dag!!

    Vilken underbar semester ni verkar ha haft..härliga bilder!! Gillar man snö så är det ju klockrent!!

    DU, lasergame..är ngt av det roligaste man kan göra! När jag jobbade på krogen för jättemånga år sedan hade vi det som tradition varje söndag ett helt gäng..det är ssåååå himla kul och man blir definitivt barn på nytt..det måste du pröva!!! Ett riktigt träningspass dessutom..

    Ha en fortsatt trevlig kväll!!

    KRAM Lena

    SvaraRadera
  6. Så härliga bilder du visar! Fina kort har du också gjort!
    Kram Lene

    SvaraRadera
  7. Vilka fina kort, hoppas helgen blev så där underbar... En helg då man inte hinner städa har ju goda förutsättningar ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  8. Himmel och Pannkaka!!!! Vad vackert det är där och så mysigt ni verkar ha haft det. Lyckostar! Skönt att ni klarade er från skavanker, laviner är ej att leka med. Ha en fin vecka!!! Kramizar

    SvaraRadera
  9. Glömde... Korten är superfina!!!!

    SvaraRadera
  10. Usch vad läskigt med laviner, men bilderna och för att inte tala om utsikten... helt fantastiskt!
    Min lust för skidåkning har faktiskt avtagit lite (skyller på åldern, haha) Slalom och fjällsemestrar lockar inte som förr men barnen, framförallt sonen älskar att åka slalom :)

    Sv: Det går att efteranmäla. Klicka på Vårteckensutmaning på min blogg och gå in till Viveka på Humlebacken och anmäl dig :)
    Kram vännen!

    SvaraRadera