Sidor

måndag 27 februari 2012

Härlig skidresa med mycket snö och sol!!

Kom hem igår efter en helt underbar skidvecka med familjen i Österrike. Strålande solsken, härligt långa backar och många glada skratt. Solens varma strålar har etsat sig fast på mitt ansikte så helt blek är man ju inte. Nu har man alltså fått den klassiska skidbrännan....brunt ansikte och vinterblek hals....hahaha...

Träningspassen har legat på topp under hela veckan. Kan väl sammanfatta det så här...MYCKET skidåkning!!!Kom hem utan brutna ben, även om det var fasligt nära sista dagen. Satt och lapade lite sol längst ner i backen när en tjej kom farande i raketfart och hade, för att kommentera det hela snällt liiiite svårt att stanna. Trodde för en sekund att jag skulle bli spetsad av en skida i magen.....men slapp det med en halvmeter...puh!!!

Det är resor som dessa som man fattar poängen med att man läste tyska i skolan. Trodde att jag glömt det mesta men plötsligt kommer man faktiskt ihåg en hel del. Kände mig stundtals riktigt duktig, även om nu sambon som pratar tyska MYCKET bra ibland kommenterade det hela med att "Det där du sa nu betyder nånting helt annat!"....hoppsan!!!

Vi bodde på ett lägenhetshotell (tror att det heter så). Det var enkelt men praktiskt så tillvida att det låg väldigt nära karbinbanan. Vi bodde på 3:dje våningen och tog stundtals hissen. Måste säga att det är tur att man inte är dvärg, för hissknapparna satt nästan i taket. Jag som ändå är 166 centimeter över havet fick nästan stå på tå för att nå upp. Hur tänkte man där????


Ska visa er tändknapparna i huset oxå. De sitter två och två. Över är lampknapparna och underst är dörrklockan till rummet.


I Sverige så LYSER ju våra lampknappar för att man ska HITTA dem men inte dessa........man fumlar lite och så hittar man rätt ....förhoppningsvis!!.....Det gjorde inte jag! (2 gånger) Första gången öppnades dörren av en ilsken tant som blängde surt med svarta ögon och sa nåt oförståeligt. Andra gången sprang jag därifrån innan de arga ögonen hann uppenbara sig och tredje gången råkade min son stöta till klockan med sin skidstav. Näe, tacka vet jag svenska knappar.........och svenska tanter....

Jag ska berätta mer om min vecka men sparar lite av innehållet till nästa inlägg. Nu har man påbörjat en ny vecka igen och måndagen är snart redan passerad. Jäklar vad tiden rullar på... Nu ska jag snart sätta mig ner och läsa lite på era bloggar och se vad jag har missat från föregående vecka.

Ha det bäst och sköt om er!

Kramelikram Veronica

10 kommentarer:

 1. Det är spännande med utlandssemestrar. Man vet aldrig vad man träffar på eller får uppleva. Så härligt ni haft. Det var väl en perfekt semester för er. Och så vackert det är i Österrike. Nu får du landa i Kalmar igen med allt vad det innebär. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem!
  Jag har saknat dig här :)
  Vad härligt med en skidresa till Österrike. Jag ser fram emot flera härliga bilder.
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Välkommen tillbaks till Sverige och till snälla svenska tanter. På lördag kryllar det av såna på Vuxenskolan...hoppas du kommer då!
  Jag var 16 år när jag åkte till Österike för att prova på skidåkning samt rom&cola...nice var det!
  kram Eva

  SvaraRadera
 4. Så härligt med sol och skidåkning!! Hoppas du får en bra vecka!
  Syns vi på lördag??
  Kram

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt ni måste ha haft det!
  Ser fram emot att höra om resan på jobbet!
  //Caroline (numera frisk....tillräckligt ialla fall)

  SvaraRadera
 6. Åh, vad härligt det ser ut! Vart har ni varit?
  Längtar massor till vår vecka i Idre och nu närmar det sig!:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Sv: Om vi inte åker till fjälls så har vi ganska många backar här hemma att välja på inom några mils avstånd. Ganska mitt i centrala Örnsköldsvik ligger åsbacken och backen vi var i i söndags är Bjästabacken ca 15 min. från stan. Sedan finns det en backe i Skule och lite norrut Agnäs och ålidbacken :)

  SvaraRadera
 8. Synd att du inte kan komma på lördag !! Men man kan ju inte vara på två ställen samtidigt.Det är okej att säga till mig . Den här gången är det Annelie och jag som ska vara värdpar. Håll ögonen öppna för ett mejl om någon vecka, då du kan anmäla dig till nästa träff. Vi får inte plats mer än 40 så det gäller att vara på hugget.
  Ha en toppenvecka. Kram Eva

  SvaraRadera
 9. hej vännen!
  Ja trist har ni då inte haft det! Ser härligt ut fast allt som kändes fel!
  Kram Lene

  SvaraRadera
 10. Alltid intressant att vara i ett annat land, träffa andra människor och se andra saker men det brukar vara väldigt skönt att komma hem också :-) KRam

  SvaraRadera