Sidor

onsdag 18 januari 2012

Fantastiskt! Vackert! Otroligt! Häftigt!

Igår och idag har jag varit hemma med dottern som känner sig lite krasslig. Men jag har inte varit sysslolös precis. Dammråttorna verkar ha haft party i helgen, trots att ingen varit hemma. Tvättkorgen höll som vanligt på att svämma över och barnens rum har oxå fått sig en omgång. I morse började jag dock  med att baka muffins. Ja, efter jobb kommer väl belöning??? I eftermiddag intog jag med stor njutning några hallonmuffins när dottern och jag såg filmen Trassel. En film jag kan rekommendera om ni inte har sett den.

Nu ska jag fortsätta med min berättelse om min FANTASTISKA RESA i helgen som jag och sambon tillbringade lååååååångt norr ut i vårt vackra land! Kanske någon har listat ut vart vi for.......

I lördags gick färden vidare från Kiruna och då hamnade vi i ...............JUKKASJÄRVI! Förra året blev vi ju "gamla" och fick en resa i present. Nämligen till ISHOTELLET. Hotellet byggs upp på nytt varje år och det ser aldrig likadant ut som något år tidigare. De som designar och gör rummen kommer från olika platser i världen och gör det på ett fantastiskt sätt.
Kan säga att det är en av mina häftigaste upplevelser.....svårt att beskriva för någon som inte varit där. När vi kom fram så checkade vi in och fick skoteroveraller och stövlar för att klara temperaturen som låg på -26..........okej?Det kändes lite som om man var med i en film, typ Starewars eller nåt där vi alla gick omkring i likadana kläder i vår lilla isvärld. Det var en gemenskap fast man inte kände nån annan. Kan säga att det var inte många svenskar där. Några verkade ha rest runt halva jorden för att få uppleva detta.
Redo...? Nu öppnar vi dörrarna av renskinn och horn!

Här inne är det bara -5 och RIKTIGT häftigt!
Stora valv med både snö och is

En sån lampa skulle man kanske ha hemma.......

......om man skulle tröttna så gör det inget för den smälter ju efter ett tag.

Oj...stackarn har du fastnat?


I can feel love.....
Undrar vad det här rummet heter...?

Jaha...tack nu vet vi det. Vi tittar väl vidare om ingen fryser.....?
Var ska alla sova nu i natt då? Bäst att ta en titt på sängarna

Undrar vem som ska sova där, inte jag i alla fall

Ett rum med massa fjärilarVacker fondvägg!


Näe nu är jag allt lite törstig.

Kolla vad bra ...perfekt!I det här glaset behövdes inga isbitar!!


Vi tar väl en titt i kyrkan oxå.
På kvällen blev det besök på en restaurang och mycket av menyn hade inslag av is, givetvis. I min drink låg en stor isbit. Vad drinken hette........ Red diamant. Min meny bestod av ren, vilket var väldigt gott och till efterätt serverades min hjortonmousse på en tallrik av.......just det is!
Senare på kvällen var det dags att krypa ner i sovsäcken i mitt isrum på nr 348. Jag har tyvärr ingen bild därifrån. (kameran strejkade bitvis i kylan) Kanhända att det finns i den andra kameran. Sängen ser ut som den som jag visade tidigare där tjejen var fondvägg.Om jag somnade? Om jag frös? Jag somnade ganska snabbt och frös inte ETT ENDA DUGG. På morgonen vaknade jag och nöp mig i armen........jag hade överlevt en natt i ett ishotell!!!!!! Shit va häftigt. Sedan väntade dusch,bastu och en god frukost. Vi gick en sväng bort till samernas kvarter.Jag gick på Torne älv (där isblocken till hotellet kommer ifrån), såg en glassbil men kände ingen direkt lust efter glass i kylan. 

Handlade lite suvenirer och snart kom bussen som tog oss till flygplatsen. Resten av dagen tillbringade vi på flyg eller i väntsalar. Hur kul det är vet ju alla som varit iväg..........not fun!

Ja, så här blev min resa och som ni förstår så ångrar jag inte en sekund av allt jag fick uppleva. Kan verkligen rekommendera en resa dit..........om ni vågar!

Detta blev ett inlägg med många bilder och återkommande ord som fantastiskt, vackert, otroligt och häftigt. Och det är så som jag avslutningsvis vill sammanfatta min resa till Ishotellet i Jukkasjärvi!!!

FANTASTISKT!          VACKERT!           OTROLIGT!            HÄFTIGT!Attans massa kramelikramar från mig
Veronica


5 kommentarer:

 1. Hej på dig..vilken fantastisk resa, måste varit helt enormt! Ja blir jättesugen på att se det och har varit sedan länge..en vacker dag gör vi det nog! Jättefina bilder..
  Nu har du fått lite snö och kyla äntligen ;-)
  Tittar ut och ser att det snöar just nu..fast det försvinner nog snart igen.

  Ha nu en fortsatt bra vecka!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. WOW tack snälla du för att du delar med dig till oss... helt fantastiska bilder och så otroligt läckert!! Vilken härlig upplevelse det måste ha varit!! Hoppas dottern mår bättre!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. WOW....fantastiska bilder !! Jag kan känna igen allt fast det ändå är annorlunda. Vilken grej den som kommit på detta. Sådana här upplevelser toppar många andra semestrar. Den kommer ni att leva på länge. Och NU är det dags att scrappa ett minnesalbum om Ishotellet......sätt igång min vän !!!!! Kramar Eva

  SvaraRadera
 4. Jag och dottern var och såg Trassel på bio och vi tyckte om den båda två.
  Vilken häftig upplevelse ni varit med om, kul att se alla bilder därifrån.
  Här får jag nog ta ett varv och jaga dammråttor imorgon. Fattar inte vart de kommer ifrån när man knappt är hemma!?!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen ett minne och en upplevelse för livet detta att få sova på ishotellet, jättefina bilder.............. ditt kort är coolt också ..........

  Ta det lungt mellan alla aktiviteter ............

  Trevlig helg
  Kram

  //anneli

  SvaraRadera