Sidor

måndag 16 januari 2012

En fantastisk upplevelse, del 1

Säger bara WOW.......vilket fantastiskt äventyr som jag och min sambo varit på i helgen!!!!!   Suuuuupertidigt i fredagsmorse lämnade vi ett +6 gradigt Kalmar för att flyga upp till Stockholm och sedan vidare till Kiruna. Där möttes vi av -14 och snööööööö!

Som ni vet så älskar jag ju snö och blev riktigt lyrisk åt allt det vita som låg där. Jag vet att flera av er inte delar min åsikt. Men.......sån är jag! Fredagen utforskade vi Kiruna först i dagsljuset och sedan i mörkret. Herregud, det var ju mörkt redan kl.14 så man fick vara snabb om man inte skulle behöva ta fram pannlampan. Så här vackert var det utanför hotellet med upplysta träd.




Den här bilden är tagen från hotellet. Till vänster uppe ser man gruvan där man tar järnmalm. Tog kortet för att sonen skulle få se isbanan nedanför. Blev allt lite sugen på skidåkning när jag upptäckte slalombacken åt andra hållet.





Sedan traskade vi iväg till KYRKAN och dess KLOCKTORN........jättevacker och ståtlig stod den där uppe på kullen och tog emot oss!






Ni fattar varför jag tyckte att den var fin va?
Viktigt eller oviktigt vetande (ni väljer själva).........kyrkan har funnits som frimärke.


Nu blir det tvära kast från kyrkor till.......cyklar.



Inte många cyklar den här dagen inte..................men..........

" In sweden we call it a kick! "

Det här tyckte jag var såååå klockrent så jag var bara tvungen att ta fram kameran!!
Hahahaha......

Jag har nog aldrig sett så många SPARKAR på en och samma gång någonsin.
De fanns ÖVERALLT........




Jaha, här var det minsann en parkeringsplats igen.......


..........för de röda sparkarna!!!!!


Jag såg även sparkar med enbart en skena oxå (vilket var en nyhet för mig).
 Dessa har jag tyvärr ingen bild på.

Hittade ett mysigt café där vi slog oss ner en stund. Smaskigt fika som passade mig perfekt!!




Mörkret och att vi varit uppe så tidigt påverkade oss rätt rejält. Efter att ha läst färdigt sista sidan ur min otroligt spännande och läskiga bok (en deckare).......Notera; mitt nyårslöfte,läsa mer böcker!!! så kan jag säga att jag somnade knall och fall. Nu var ju inte Kiruna vårt slutmål.....nej vi skulle ju vidare till..........hm. Vad var det nu igen? Ja, det får ni se i nästa inlägg.

Nu är det måndag igen och.....ja, den är ju snart till ända den med. Oj vad tiden rullar på när man har roligt. Min vecka innehåller som vanligt ishallsbesök med ungarna, handbollsträning på torsdag. Håll tummarna för att jag hinner med en runda i joggingskorna oxå. Om det nu inte fortsätter att regna för då vete gudarna om jag har lust! Det blir oxå lite korttillverkning, för dottern ska på kalas.

Häehä......nu ska jag brottas en stund med tandborsten och sen ska jag fluffa till kudden för natten! Vem vet jag kanske drömmer lite om lördagens och söndagens äventyr!!!

Ha en härlig tisdag!
Kramelikram Veronica


9 kommentarer:

  1. Så mycket snö och så många sparkar !! Så kul med röda,var det lånesparkar ? Det är ju ett förträffligt färdmedel där det finns snö. Jag vet....var ni var...ha.ha. !! Har också varit där fast vi åkte tåg dit. I Kiruna gick vi inte till kyrkan utan till badhuset.Ja du vet .....ingen dusch på tåget !!!!!!! Ser verkligen fram emot att läsa nästa kapitel i din upplevelse.Spännande !!!! Natti !! Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. De röda sparkarna fanns utanför vårt hotell till utlåning. Ser att du listat ut resans slutmål.....avslöjar snart för alla vart det bar iväg.

      Radera
  2. Oj oj oj vad snö ...............i motsatt till dig hoppas jag inte att vi får så mycket snö här nere hua.....................

    Kanske jag kan gissa vad ni var, om det är det jag tror så är det en häftig upplevelse men kallt..............

    Blir spännande att läsa vidare .........

    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  3. Wow vilket äventyr ni har varit på. Tänk att domhar så mycket snö och vi inte har något alls. Så långt bort är det faktiskt inte.
    Gissar att ni hade en helt underbar helg.
    Du har väl sett mailat om våra scrapträffar som vi kommer ha nu under våren.
    Hela 5 gånger finns det böjlighet att gå.
    Finns också en Fb grupp nu för detta Kalmar Scrappar.

    Ha det gott så hoppas jag vi syns där.
    Kram Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas verkligen att jag kan komma på några av träffarna......om tiden finns så dyker jag upp! Det ska bli jätteroligt att träffa mina pysselvänner igen!

      Radera
  4. Åh vilken underbar helg ni har haft. Ser fram emot del 2... så kul att läsa vad du skriver. Jag skulle också gärna ha snö - du och jag kanske kan ha snöbollskrig och göra snökojor då ;-) - det lyser ju upp lite i vintermörkret och kommer det i lagom mängder är det ju ännu bättre!!
    Hoppas vi kan synas på någon scrapträff snart! Nu får du gå med i facebook oxå så vi kan uppdatera oss där!! :-)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Wow! Det ser underbart härligt ut. Jag läser också deckare. Vad läste du?
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Härligt med all snö! Älskar också snön och tycker att det är himla tråkigt med denna snöfattiga vinter. Tur att vi ska till Idre senare.
    Kul att kunna inspirera till joggning!:) Jag var ute igår och då gick det riktigt bra, höll ett högre tempo än jag gjort på länge. På vintern är det inte kul att springa i regn, men på vår-sommar kan det vara riktigt skönt.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilken mysig helg! Nu blir jag lite nyfiken på var ni åkte sedan. Kan det ha varit till J..........? ;)
    Du skulle ha sagt till så kan jag ha vinkat när ni flög här över ;)
    Kram

    SvaraRadera