Sidor

fredag 9 december 2011

1000 besökare och snart är det lucia!!!!

Oj vad det har blåst och regnat här i natt. Har knappt fått en blund i ögonen! Undrar hur många träd som ramlat ner? Näe, sånt här väder vill jag inte ha!!!! Det roar mig inte alls men det finns det annat som gör...... 

.......Jippi vad kul att se att min blogg roar er!!!!

Nu är det1000 besökare som har varit inne och tittat på min sida. Det tycker jag är roligt, jag har ju bara haft den i 2 månader. Jag försöker dock fortfarande fatta hur jag gör för att specicera (stavas det så?) mina besökare. Jag har varit inne på den sidan och har fått koderna.......men sen tar det stopp. Hur sjutton gör jag för att kopiera in det och allt det där som man ska göra?

Den här veckan har man varit "ensamstående mamma" igen. Sambon jobbar borta hela veckan och kommer inte hem förrän söndag!!!Snyft....Alltså blir det en hel del åkande för min del.........jag agerar taximamma fullt ut!!! Men vad gör man inte för sina älskade ungar.......? Det blir en massa hockey i veckan som jag måste styra med själv, vilket annars är sambons grej. Jag har koll på handbollen  (och även fotbollen som ligger lite nere just nu pga föregående aktiviter som prioriteras pga att de är årstidsbundna) Shit vad det kan bli mycket ibland med alla tider som ska kommas ihåg, en träningsväska hit och en annan dit. Men jag förstår att barnen gillar det eftersom jag själv var precis likadan i deras ålder och uppåt. Så länge de hinner med läxorna så är det ok. Ibland samåker de med kompisar och då kan man vara hemma och bara ta det lugnt och tänka på sig själv. Det är guld värt att vi har så bra relation till några föräldrar och att vi kan hjälpa varandra. Kram till er!!! Den här veckan blir det inte mycket tid till mediterande (= pyssel) , tyvärr. That´s life!!

Kom precis ihåg en liten (och då menar jag riktigt liten) mysig bok som heter Mammaboken och handlar lite om detta. Här kommer några roliga och tänkvärda texter ur boken:

- En mamma är damen med lådorna fyllda med målningar, brev, skavda gosedjur och medaljer. Och hon kan inte förmå sig att skiljas ifrån en enda sak.

- Bara en mamma kan skicka en kram på posten!


- Mammor kan torka dina tårar vid telefonen.

- Mammor kör dig 10 varv runt stan på en söndag för att leta efter roliga skorstenar som du kan berätta om i skolan på måndagen.

- Mammor är snälla förutom när de hittar tuggummi som sitter fast i mattan.



Liten bok va, bara några ynka centimetrar!

Jag är så tacksam Anton och Ida att det blev just jag som blev eran mamma...love love love...(glädjetårar)
Precis dessa meningar från boken känner jag själv igen mig mycket i. Ja, en sån mamma är jag........och vet ni en sån mamma vill jag vara!! Ibland orkar man inte och känner att man skäller på dem men innerst inne så älskar man ju dem så oerhört mycket! Bamsekramar till er gullungar.


Tänk att det snart är Lucia........ bara  4dagar kvar! Hos oss innebär det födelsedag för pappan i huset fyller år. Barnen kommer alltid klädda tidigt på morgonen och lussar för honom, sjunger grattissång och lämnar paket, pepparkaka och lussekatt och sedan kryper vi alla ner i sängen och tittar på luciamorgon på tv:n.  Det är riktigt mysigt!!!!




 I år fyller vi båda 40 och vi fick (ja, han vet redan om det trots att han inte fyllt ännu) en resa till............ja, gissa det ni. Det avslöjar jag i morgon.

Andra upplevelser som jag fick när jag fyllde år handlar om Kropp och själ, vilket jag oxå avslöjar i morgon. Ni kan ju fundera över vad det kan vara.......


Min förkylning håller i sig och nu har jag börjat få ont i ena örat oxå. Hoppas verkligen att det avtar annars får jag nog uppsöka farbror doktorn. Någon som vet nån effektfull kur mot detta?
I går var jag i allafall på handbollsträningen och det var så roligt att träffa tjejerna och träningskompisarna igen. Jag saknar det mycket när jag inte är där. Handboll är en sport som jag sysslat med under väldigt många år. Jag började när jag gick i 2:a klass och sedan spelade jag fram till jag var ca. 27 år. Där emellan gjorde jag en paus i ett år och trodde att jag skulle sluta men saknade det så mycket att jag började igen. Nu tränar jag min dotters lag så länge hon tycker att hon vill hålla på. För mig är det ingen belastning snarare otroligt roligt!!!

Idag är det fredag igen och då blir det lite mys i soffan och framför tv:n tillsammans med mina barn. Då ska vi se vem som vinner finalen av Idol 2011. En av mina favoriter Moa har ju precis åkt ur tävlingen. Här känns det som vem som helst kan vinna. Båda är bra fast på olika sätt.


Kul att språka med er en stund men nu måste jag åka till jobbet.
.
.........Och har man sett........

......det hänger ett paket vid adventskalendern!!!








Underbar fredag till er alla!!!

Kramelikram Veronica



4 kommentarer:

  1. Så kul läsning det du skriver... :-) Usch då att förkylningen inte vill ge med sig. Vi har ett bra förkylningste i butiken där jag jobbar, men tyvärr inte något mot öronen... men å andra sidan finns det bot mot det på mitt andra jobb!! ;-)
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Du är säkert en alldeles underbar mamma !!! Och vad spännande med en resa. "Att resa är att leva" så har någon sagt. Jag läste nyss Margaretas berättelse (från min blogglista). Hon har varit på vandring i Nepal. Vilken resa !!
    Har kommit på hur jag gjorde med besöksräknaren . Så här : hämta koderna du vill använda på Susnet. Gå sedan in på Design på din blogg och klicka på Redigera HTML uppe till vänster. Då kommer det upp en ruta Redigera mall där du klistrar in koderna. Sen kan du ju flytta dem i sidebaren som vanligt . Lycka till. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Kul att du hittade till min blogg för då hittade jag ju din!:)
    Hittade fler saker som är lika. Vi har båda döttrar som är födda i november, vi gillar hjärtan och även våran familj är lite sportnördar!:)
    Har varit i Kalmar och gjort studiebesök på "Trollet". Var intressant, men vi har inte alls samma förutsättningar som de har. En del tips fick vi dock.
    Kände igen mycket i din blogg också, bl a detta med helger fyllda med idrottsaktiviteter. Den här helgen spelade sonen bandy i morse, jag har varit och sett handboll och imorgon är det simträning för dotter och bandy för sonen.
    Ha en bra tredje advent du också!
    Kram

    SvaraRadera
  4. hejsan.
    Det är så kul att komma in och läsa din blogg! Hoppas Ni får trevligt på resan!
    Ha en skön söndag!
    kram lene

    SvaraRadera