Sidor

tisdag 22 november 2011

Vi gör en blomma och adventspyssel

God kväll alla underbara bloggvänner...

Jag lovade ju att jag skulle visa er hur jag gör min blomma. Har alltid sagt till mina barn att det man lovar ska man hålla så jag får väl inte vara sämre. Okej, här kommer nu lite bilder med beskrivningen under....så får vi se om det kan bli en sån här i slutändan.......








Så här ser alltså diesen ut som man ska använda.

Den heter paper rosette.
Jag använder min cuttlebag för att få till det.



Man behöver 1 st sån här.
Den översta delen är lite vågig och den undre är rak.
Det är små linjer mellan vågorna som man viker som ett
dragspel och då blir det så här.....


sedan klistrar man ihop de båda kanterna och då blir det så här.....



Sedan tillverkar man 2 st sådana här små "Stjärnor"


Dessa klistrar man på varsin sida om den dragspelsformade
längden som man har "vikt ner". Då blir det så här.........


Simsalabim så har det blivit en jättefin blomma.
Den kan man ju dekorera som man vill eller
låta den vara helt naturell vilket oxå är snyggt.......

.........smaken är som baken!

Ja, nu vet ni!!



Sitter här vid brasan och myser i värmen. Ute blåser vinden kall mot kinden så det är underbart här inne. Ser att värmeljusen snart börjar ta slut......igen. Jag som tycker att jag köper nya hela tiden. Tur att man har ett stenkast bort till IKEA så man kan inhandla nya vid behov. Får nog ta en tur dit innan lördag . Man kan ju inte ha fest utan ljus!! Sitter här och funderar över om jag ska ha kvar mina vita gardiner eller sätta upp mina röda nu till advent. I flera av rummen har jag faktiskt inte några alls. Jag gillar när man kan få in ljuset och tyget gör att det blir så mycket mörkare. Istället brukar det bli nåt annat kul att fästa blickfånget på. Ja, ja vi får se hur det blir.

Här är nåt annat som jag ska pyssla med.
 Det färdiga resultatet ska ni få se på fredag (förhoppningsvis)





Nu ska jag bara upp på vinden och hämta lite grejer så att jag kan börja med.......hm......vad kan det bli?


I morgonkväll ska jag på Höstfest i dotterns klass. Ni ska veta vad det har övats här hemma och det har varit stängda dörrar. Ida är en riktig liten teaterapa så det ska verkligen bli spännande att se vad hon ska göra. Anton stackarn, tog stelkrampsspruta igår i skolan och idag är hans arm rejält svullen och riktigt knallröd. I kväll var det han som ville laga maten och han var för go när han stod vid spisen och stekte pannkakor."Sätt dig ner mamma, jag fixar biffen", sa han och gjorde pannkakor för glatta livet. "Jag ska nog bli kock när jag blir stor", sa han sen med ett leende på läpparna. När han hade gjort ett tiotal så började han sucka över att smeten aldrig tog slut......ja,ja så var det med den kocken!! Pannkakorna blev i allafall suveränt goda.

På torsdag kväll ska jag på julmarknad på Kalmar slott. Det är en fantastisk fin marknad med extremt fina saker och massor utav god mat som man kan köpa eller provsmaka. Jag brukar alltid komma hem med någonting därifrån. Vi får se vem eller vad som får följa med hem i år.  Här på datorn sitter en glad krabat som kommit hem till oss på det sättet.







Nu tänker han och jag tacka för oss och säga natti natti
och stänga bloggen för idag.



Mycket kärlek från mig till er!!!

Kramelikram Veronica


2 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att se vad du hittar på för pyssel med hjärtat och stjärnan... Åh är det julmarknad på Slottet nu... det var länge sedan jag gick på den!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Nu har du väckt min nyfikenhet, undrar vad du har för pyssel på gång, tittar in senare då så jag får se vad det kan bli ;-)
    Ha det fint och mysigt på julmarknaden!
    Kramisar Ann-Charlotte

    SvaraRadera