Sidor

måndag 29 juli 2013

Spahotell, Grönan, sandfigurer och besök av min bloggkompis!

Här på bloggen har det verkligen varit torka ett tag men i verkligenheten har det hänt ganska mycket. min semester rullar vidare och jag börjar så smått inse att den snart inom kort är till ända. Bara några dagar återstår...ok, vad ska jag börja med att berätta nu då? Vi har varit ett par dagar i Stockholm när maken skulle spela den årliga golftävlingen som i år dock inte traditionsenligt gick av stapeln i södra delen av vårt land, närmare bestämt Abbekås (strax bredvid Ystad) utan i vår huvudstad. När mannen kämpade på banan (som han faktiskt vann....Grattis!) så njöt jag och barnen av avkopplande aktiviteter på spahotellet Yasuragi ute vid Hasseludden. För er som inte har någon aning om vad det är så kan jag säga att det är att upptäcka en liten bit av Japan. Vi sov på låga sängar och hade fin badtunna i badrummet.




 


Vi gick omkring i Yukata (en japansk bomullsrock) och tofflor hela dagen. Badade japanskt, åt sushi (med pinnar så klart!) provade olika sorters origami (konsten att vika papper) Därifrån var det svårt att få med sig sonen. Han blev därför en riktig hejare på flera olika pappersfigurer (som han givetvis får lära sin mamma nu när vi har kommit hem!)

 

 
 
 
 
Jag såg massor utav mangafigurer, mangabilder och mangaböcker som är mycket populära i Japan. Jag såg otroligt många andra saker som är typiska för det landet.
 

 
 
Jag kan verkligen rekommendera detta hotellet. Perfekt för avkoppling!
 
Okej, nu över till något helt annat! När vi är i Stockholm så brukar vi alltid göra ett besök på Gröna Lund, så även denna gång. Att köpa åkband till barnen blir alltid det billigaste alternativet och det blev det nu oxå. Maken och jag köpte lösa biljetter och åkte några enstaka. Jag blir alltid så himla åksjuk av karuseller som går runt runt men de andra funkar bra. Min favvo är därför bergbanan, har för mig att den heter Twister. Den killar gott i magen! Plötsligt fick sonen för sig att han skulle åka Fritt fall. (tilt) jag höll väl typ på att dö av oro. Trodde nog egentligen aldrig att han skulle våga men han ställde sig glatt i kön alldeles själv och..jodå, han åkte med bara så där! Hua, då vart mamman nervös!! Kan det vara för att man har passerat 40 tro?
 
 
 
Vi hade en mysig dag på Grönan men jäkla vad varmt det var! Ska verkligen inte klaga på värmen men att gå omkring därinne var sannerligen otroligt hot!!
 
Vidare då, vad har mer hänt? Vet ni, jag har fått en ny vän! Ja, eller ny och ny, jag har faktiskt känt henne ett tag men då aldrig träffat henne! Låter det knasigt? Jag talar helt enkelt om min fina bloggvän. Efter att ha läst hennes sidor så inser jag att vi är ganska lika varandra på många sätt. Likadant har det känts med våra döttrar. Jag vet inte hur jag vågade men iaf så tog jag modet till mig och bjöd in dem till mig. Gissa om jag blev glad när jag fick ett mail tillbaka där det stod att de gärna kom och hälsade på. Vet inte hur jag i ord ska beskriva hur våldsamt nervös jag var när jag tänkte på vad jag hade gjort. Att bjuda in någon till sig utan att ha träffat personerna i fråga. Mamma mia!!! En måndag stannade det en bil här utanför och ut klev en mamma och en tjej. Hur blev det då? Jo, min bloggvän och jag fick kontakt direkt och även våra tjejer. Eftersom sonen och maken var iväg på hockeyläger så hade vi bara oss 4 att ta hänsyn till. Vi har varit på diverse olika ställen och jag har försökt visa runt lite i Kalmar. Kanske inte guidning när den är som bäst men iaf. Efter önskemål från min dotter så var vi på slottet och lyssnade på Duran och Mollan, en sångföreställning för barn och vuxna. En kväll så cyklade vi in till stan och åt på restaurang och lyssnade på Patrik Isaksson.



Vi har fikat och spelat spel med tjejerna. Vi har pratat och pratat och pratat. Gisses, vad vi har pratat! Med en kopp te in till sena timmen har vi suttit och pratat och skrattat. Efter att ha umgåtts i 4 dagar och då även hunnit med Öland och en övernattning i vår sommarstuga, så var det dags att åka hem igen. Det var riktigt sorgligt att släppa taget om dem. Jag önskar att tiden inte gick så fort för vi hade kunnat prata ännu mer. Jag är så väldigt glad över att jag var så modig och slängde iväg ett mail. Det känns som att jag har fått en vän för livet! Min fina bloggvän hittade jag hos Grodmamman!

 

 
I förgår var jag och barnen nere vid slottet och tittade på jättefina sandskulpturer. De var så grymt bra gjorda. Titta här så får ni se några av dem...

 
 
 
 

Sedan har det även pysslats med lite annat här hemma men det ska jag visa nästa gång. Hoppas att ni har det härligt var ni än befinner er och att solen lyser lite på er. Det sägs att regnet ska vara på väg, iaf här i våra trakter. Om det tycker jag inte..
 
Ha det bäst och sköt om er allihop!
När man minst anar det så dyker jag upp här igen!
Kramelikram Veronica

10 kommentarer:

  1. Nu sitter jag här med ett fånigt leende på läpparna!:) Snäll du är!:) Är också så glad över att du vågade skicka den där inbjudan och att jag tackade ja! Var härliga dagar vi hade hos er, jag och dottern.
    Måste testa det där spahotellet någon gång, lät väldigt härligt. Grattis till maken också som vann golftävlingen!:)
    Vilka sandfigurer! Helt otroligt att kunna göra sådan av vanlig sand!:)
    Ha det bra, kära du!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad häftigt att du vågade! Har läst hos grodmamman att hon också uppskattade ert möte! Man ska våga!
    Ha en fortsatt bra sommar!
    Kram Helen

    SvaraRadera
  3. Så härligt att du vågade ta mod till dig och bjuda in en bloggvän. Spa-hotellet låter helt underbart. Hoppas du får ytterligare några sköna semesterdagar innan du börjar jobba igen... trots regnet som kommit idag.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Åh vad härligt med både spa och bloggträff! Jag har ju träffat flera av mina bloggvänner och det är helt fantastiskt vilken vänskap man känner fast man bara träffats via bloggen tidigare :)

    Otroligt vad fina sandskulpturer! Så duktig dom är!!

    Det regnar här med idag men det är helt ok eftersom jag ändå sovit bort hela dagen. På torsdag morgon då jag går av mina nattpass får gärna solen och värmen återkomma :)
    Ha det fint min vän!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken tur att du tog mod till dig och träffade din bloggvän i verkliga livet! Vänner kan man ju inte ha för många. Och vilket hotell ni varit på! Verkar helt fantastiskt!
    Ha det gott och hoppas att vi ses i utmaningen på söndag.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Härliga dagar du har haft! Jag skulle gärna besöka det hotellet :-). Och Grönan, så skoj, får nog bli ett besök där nästa sommar.

    Vad modigt gjort av dig att bjuda in din bloggvän och så roligt att det blev så lyckat!

    Ha det så bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  7. Vad roligt att få läsa om er semester, låter som ni haft det toppenbra. Det där hotellet låter ju härligt, kanske något att besöka framöver! Ha det bra kram från Maria

    SvaraRadera
  8. låter som härliga dagar... och vad roligt att träffa en bloggvän!
    Önskar dej en härlig fortsättning på sommaren!

    SvaraRadera
  9. Vilka konstverk!!!!
    Härligt att finna en vän "bara sådär" . Härligt vågat! :)

    Kram /Maria

    SvaraRadera