Sidor

torsdag 11 juli 2013

Söta kaniner, flädersaft och lite pannkaka!

Igår hade barnen såååå tråkigt här hemma. Ja, de tyckte det och uttryckte det så drastiskt som de bara kunde. "Snäääääälla mamma, kan vi inte hitta på något!" Jag föreslog en biltur över bron och vi funderade över vad vi skulle åka då. Plötsligt så kom jag ihåg något som jag lovat barnen sedan tidigare och frågade: "Vad säger ni om att åka och titta på kaniner?" . Önskar att jag för er kunde beskriva uttrycken i sonen och dotterns ögon just då. Jag ringde och kollade med han som vi köpte den förra kaninen av. Ni kanske minns dotterns Minihopp (en väldigt gullig hermelin) som så tragiskt dog en nyårsafton för något år sedan. I telefonen hade jag fått veta att det fanns ungar som bara var 1,5 vecka gamla och givetvis alldeles för små för att bli hämtade nu. Men som dottern sa; "Vi kan ju titta och tinga 2 st!" Snart befann vi oss bland en hel hoper mysiga kaniner och vi såg en kull som var födda den 6 april. Sonens och dotterns hjärtan smälte väl typ direkt och jag får väl erkänna att de var verkligen sötnosar allihop.Jag behövde inte många minuter för att övertalas. Vi åkte därifrån med 2 mycket gulliga ljust bruna dvärgvädurskaniner. Vi valde ett syskonpar som är honor och hoppas att de kommer att trivas hos oss.
 
 



 
 
Idag har de varit på besök utanför buren och spanat lite. Nyfikna har de nosat runt i sin nya bostad och ölandstjejerna verkar tycka att Kalmar är ok att bo i. Hur vi ska skilja dem åt, det vete katten för de är ju så himla lika varandra. Barnen funderar på namn och jag vet inte om de har bestämt sig ännu.
 
 
 
Vädret har plötsligt vänt och +25 har blivit +15,5. Ja men hur kul är det egentligen? Jag har ju semester och vill ha värme och sol. Någon sa att det vänder snart, hoppas verkligen att det är bättre i morgon. Idag blir det lite olika sysslor här hemma. Jag ska hjälpa sonen att packa. Nästa vecka är han på hockeyläger och maken ska följa med. Det ska bli spännande att höra hur det blir i år. Förra gången fick han flera nya vänner och lärde sig nya bra övningar. Jag och dottern ska få besök av en kompis som jag fått via min blogg. Det ska bli så kul att träffa henne och hennes dotter. Jag ser fram emot mötet med stor spänning och lite pirr i magen.
 
Ja, hur blev det med min flädersaft förresten? Jo, saften hamnade både i flaska och i frysen och i går gjorde jag ännu en sats. Det var precis att jag fick så många blommor som jag behövde innan det var tomt på busken. En av stordrickarna här hemma är dottern och hon hjälpte mig med förra satsen. Hon sa efteråt att det var ju riktigt roligt att göra saft.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaniner och saft, båda mycket söta och underbara. Nu väntar mina andra sysslor, kanske inte lika underbara men ibland måste man även ta itu med sådant som inte ger en skrattrynkor. Eller blir ni ex. glada av stora tvätthögar? Först ska vi äta lite pannkakor..   och det är ju gott!! Enligt konstens alla regler från Pettson och Finduskokboken tillsammans med mig och barnens 5åriga kusin, så bara måste de ju vara helt fantastiska!!!
 

 
Samtalsämnena mellan min 12åriga son och hans 5åriga vän är just nu helt ljuvliga, så nu ska jag glida ner på stolen och hugga tänderna i en pankis och lyssna på de här diskussionerna. ..."Hur brun kan pannkakan vara innan den är bränd?" och "Varför kan inte vi i Kalmar säga R?"
 
Hoppas att ni alla har en fin sommar var ni än befinner er!
 
Glöm inte att njuta av livet....
 
...det går inte i repris!!!
 
 
Kramelikram Veronica

12 kommentarer:

  1. vilka små sötingar... och grattis till nya familjemedlemmarna!
    Och du, vad fin du är i din nya frisyr. Gillar!

    SvaraRadera
  2. Var ni tvungna att hämta de där sötingarna innan vi kom?!? Nu vet jag vad dottern kommer tjata om på vägen hem!;)
    Vi ser också fram emot att träffa er och lite nervöst är det!;)
    Jag fick godkänt på min flädersaft, så den lär nog gå åt snabbt här också.
    Idag har jag tvättat och gjort ordning efter vår tripp till storstan, men resväskan står kvar i gillestugan. Kände att det inte var någon ide att ställa in den i förrådet när den snart ska användas igen.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det blir soliga dagar fr.o.m. imorgon !!!!!!! Annars !!!!!
    Ha en fortsatt skön ledighet .
    Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Men åh så söta! Har aldrig varit någon stor vän av kaniner men de här två var ju ljuvliga :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Vad härligt du skriver om så vardagliga ting, härligt med samtalet mellan kusinerna! Kaninerna var ju riktigt söta, förstår att ni är glada för dem! Ha det fortsatt bra kram från vännen Maria

    SvaraRadera
  6. Vilka finingar. Jag är ingen kanin människa men min systers flickor han kanin och den är sååå gosig. Kul att kunna överraska barnen, när får ni hämta hem dem?
    Hos mig blev det tyvärr ingen flädersaft, jag glömde plocka blommorna :)
    Nu är vi på plats i stugan och ja du har så rätt vi njuter.
    Önskar dig den bästa av semestrar finaste vän.
    Stor kram Kristina

    SvaraRadera
  7. Kan ju inte bara fresta med att jag gjort en god tårta utan att bjuda på receptet. Det finns på bloggen nu :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Hittade hit via kommentarsfältet på en annan blogg. Vilken trevlig blogg du har! :)
    Så söta små kaniner ni köpte där på Öland. Vi har också en kanin, en liten lejonhövdad dvärgkanin.
    Tänker absolut titta in till dig igen!
    Håller helt och fullt med om dina sista rader i inlägget.... Njut av livet - Det går inte i repris. Mitt motto här i livet ;)
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  9. Ojojoj sickna godingar till kaniner!! Mina barn vill ha hund och jag vill ha en katt. Min man vill helst inte ha djur så vi har liksom inget bra utgångsläge för dialog!
    Hoppas du har en bra ledighet!!
    Kram Sara

    SvaraRadera
  10. Men du så söta!!! Förstår att de fick följa med er hem :).

    Och så härligt med egengjord saft, jag är slö när det gäller sådant. Tänker varje sommar att jag ska göra saft men det blir aldrig av.

    Nu hoppas jag att ni har soligt och härligt hos er och att ni har underbara semesterdagar! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  11. Här var jag och dottern och köpte oss en liten kanin också nu i veckan. Han skall heta Bamse och är en dvärg vädur...snacka om lyckligt barn!!! kramis semlan

    SvaraRadera
  12. Vilka ljuvliga små liv! Jättesöta!!! och hemmagjord saft som är så gott :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera