Sidor

söndag 10 februari 2013

Fredagsmysgott, scrappat kort och inte som jag tänkt mig!

Nu är jag här igen! Jösses vad den här veckan gick fort och helgens timmar försvann i ett nafs. Idag var det tänkt att dottern och jag skulle ha åkt iväg på 2 handbollsmatcher och vara borta typ hela dagen men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Jag och min sambo vaknade strax innan kl.6 av att dottern som kommit in till oss några timmar tidigare kräktes i sängen. Det blev totalsanering för hela slanten. Tvättmaskinen rullade igång och jag torkade golv, väggar och speglar i ottan, när säkert de flesta av er andra låg och sussade i sängarna. Sambon torkade inne på toaletten och dottern fick hoppa in i duschen. Sedan blev det till att ringa mina tränarkollegor och berätta att vi inte skulle med. Nu mår hon ok och har ätit. (skönt) Vi går bara och hoppas att inte vi också ska drabbas. Men nog om detta nu och över till något roligare.
 
I fredags funderade vi länge på vad vi skulle ha till kvällsmat och slutligen så blev det en gammal favorit. Om man får något över så kan jag tala om att dagen efter så är den fortfarande lika god. Här kommer nu receptet på en smaskig variant av smörgåstårta som är enkel att göra, det går snabbt och är framför allt jättegott!
 
POLARBRÖDSTÅRTA
 
1 pkt polarbröd
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl majonäs
3 pkt crabbfish
1 burk svart rom
lite dill
 
garnera med:
räkor
rom
dill
vindruvor
gravad lax
gurka

 
1. Vispa grädden och blanda ihop med creme fraichen och majonäsen.
2. Häll i rom och dill och blanda runt.
3. Skär crabbfishen i små bitar och ner i röran.
4. Lägg en cirkel bröd på ett fat och häll över lite av röran.
5.Gör en ny cirkel och häll på mer röra.
Fortsätt tills bröden tar slut.
6. Garnera överst med röra och det som du gillar.
7. Färdigt att äta!

 
 
 
 

Igår var det ju melodifestivalen igen. Vad tyckte ni om låtarna? Ibland undrar jag lite om hur vissa låtar kan komma med. Vissa bidrag är verkligen bara så dåliga. Jag gillade Louise Hoffsten men Sean banan var inte min grej. När refrängen kom så började sambon och jag nynna på en annan låt. Vi fick t.o.m medhåll av barnen...näe..Nääär kommer de bra bidragen? Erik och Tone gillade jag dock, nu får vi se om de går vidare.
 
Snart är det Alla Hjärtans Dag och jag håller på med lite hjärtliga grejer i pysselrummet. Jag har inte tagit några foton ännu men i nästa inlägg så ska jag visa er. Dottern har varit på kalas och jag glömde att göra ett kort. Tur är väl då att jag hade några färdiga. Det var bara att lägga till några detaljer så fixade det sig i ett nafs.
 
 
Vad gäller paket så är det en faslig tur att man har den där kalaslådan att titta i. Vi spanade däri och hittade några saker som dottern tyckte skulle passa kompisen perfekt. Innehållet i lådan sjunker så sakta och det är dax att komplettera med nytt.

Jag har precis hämtat hem sonen från hockeyträningen och ska snart återgå till det sista måstet för i kväll. Men först så ska jag nog spela ett spel med sonen. Jag känner för ett returmöte i othello, han vann över mig tidigare idag. Hur det gick i handbollsmatcherna? Jo, min tränarkollega ringde och meddelade vinst (med hög marginal) i båda matcherna. Så roligt men så synd att jag inte fanns där på plats och kunde krama om tjejerna! Hoppas att ni har haft en härlig helg allihop och att det härliga inte är slut ännu!
 
Ha det gott!
Kramelikram Veronica
 

6 kommentarer:

  1. Usch och fy för magsjuka... hoppas ni andra klarar er från det!!
    Så smart med en kalaslåda för sista-minuten-presenter :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni andra klarar er från magsjuka! Det är bland det värsta jag vet.

    Ha en bra vecka, kram

    SvaraRadera
  3. Fy sjutton för magsjuka!:( Hoppas verkligen att ni andra klarar er!
    Kul med vinster i handbollsmatcherna, men jag förstår att ni hade velat vara där.
    Den där tårtan lät jätte god, men här är det nog bara jag och maken som hade ätit den.
    Ska bli rätt skönt att bara jobba tre dagar den här veckan, sedan tar jag lite lov ihop med dottern.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Trist att du och din dotter inte kunde vara med på matcherna. Kul med vinst i alla fall. Hoppas ni andra klarar er från äckelpäckel magsjukan.
    Vad duktig du är på att göra kort. Jättefint!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Kräksjuka...fy bubblan !! Men räktårta mumselimums !!!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  6. Hoppas att allt är bra med er och att det bara är det hektiska vardagslivet som kommit mellan dig och bloggen!:)
    Saknar dina inlägg!:)
    Kram

    SvaraRadera