Sidor

fredag 23 november 2012

Projekt ommöblering och snart tjejdag!

Det har varit lite möblering här hemma. Matsalsbordet som stod i vardagsrummet  har hamnat i köket och i det  rummet (vardagsrummet) står det nu fyra fåtöljer och ett runt bord. Provade att sitta ner där en stund igår. Ja, det blev riktigt mysigt när brasan sprakar bredvid. Köksmöblerna var ju tvungna att hamna någonstans och de står nu i en del av vardagsrummet och väntar på att bli förpassade någon annanstans (eller stå kvar?)  Skivan i mitten togs bort och bordet blev istället litet och runt. Kan bli en bra pussel och spelplats och bra att ha när det kommer mycket folk. Om det blir bra så här det vet jag inte. Vi får väl testa och se. Det var sambons idé och jag hakade på.  När han och sonen var i ishallen så passade jag på att skifta möblerna. Inte matsalsbordet då, för det väger alldeles för mycket för att jag skulle kunna ordna det själv. När de sedan kom hem så behövde jag "bara" hjälp med bordet. hmm, det tog ju sin lilla tid att fixa med det. Men skam den som ger sig, det gick och det blev riktigt snyggt till slut! När jag läser det som jag just skrivit så verkar jag ju helt snurrig och det hela låter obegripligt att fatta och kunna se framför sig.  Ni får försöka föreställa er, jag har inga foton på detta ännu.
 
Idag såg jag en 9 dagars gammal bebis. En underbar liten varelse som låg där så fint i sin nya vagn och sussade sött. En av mina kollegor som nyss blivit mamma och vet ni ...jag såg den lilla tjejen först! Nu har jag nåt kul att berätta när jag kommer till jobbet nästa gång. Kom just på att jag glömt bort att göra ett kort. Det betyder att pysselrummet kommer att få påhälsning endera dagen. Jippi!
 
På tal om pyssel så har jag en kompis som står ute vid garaget som behöver pysslas om lite. Tja eller ganska mycket faktiskt. Jag talar om min gamle vän julbocken (han i trä). Han står där helt naken nu och väntar  på att jag ska ordna med lite grönska till honom. Till helgen får det bli en runda till "klädaffären". Mitt mål är att han ska vara färdig vid 1:a advent. Jag ser fram emot att börja pynta så smått. Jag tycker om tiden nu när ljusstakarna och stjärnorna kommer fram. Det är så mörkt och sedan blir allt plötsligt så ljust och fint överallt i alla fönster. Jag tycker att det är en fröjd att åka runt och se hur fint alla har satt upp det. Ska väl tillägga att ljusslingor i andra färger än det vita har jag dock liiite svårt för.
 
 
 I morgon blir det tjejdag för hela slanten. Först ut blir några härliga timmar med mitt pysselgäng. Ska bli så kul att träffas igen, jag missade ju förra gången. Senare på kvällen ska jag hem till en fin vän tillsammans med en annan fin vän och träffa den fina vännen nr 1:s vänner. Nån som hängde med? Ja, vi blir iaf ett galet gäng på 6 tjejer. Vi ska laga god mat tillsammans  där säkerligen en himlans massa tjejsnack kommer att ingå. Detta ser jag verkligen fram emot. Lite som julafton två gånger på samma dag! Nu ska jag gå och titta så att allt är nerplockat inför pysselträffen. Hoppas att ni får en bra helg allihop och att ni njuter av helgen. Det gör jag och troligtvis ännu mer efter morgondagen!
 
Bästa lördagen till er alla underbara!
Kramelikram Veronica

7 kommentarer:

  1. Håller med dig om att det är en väldigt mysig tid som väntar runt hörnet. Idag passade jag på att köpa fina julkläder till min lilla tjej medan sonen var hos frisören. I högtalarna spelades julmusik och jag började känna lite förväntansfullt pirr i magen.....så myyyysigt!!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Tack snälla fina för dina värmande ord hos mig! :) Låter spännande med ommöblering, pussel och tjejdag! :)

    SvaraRadera
  3. Håller verkligen med , det är en så mysigt tid vi har framför oss...........kan rekomendera också att åka på julmarknad på Söndag i Kåremo börjar kl. 15.00 bara för mysfaktorn också , Eva o Lena är där och säljer sina alster , jag får nog ta mig en tur..............

    Vi syns snart
    Kram
    //anneli

    SvaraRadera
  4. Visst är det mysigt nu när alla stjärnor och ljusstakar kommer fram. Håller med dig, färgade ljusslingor har jag också svårt för. Här blir det pyntande nästa helg.
    Mysigt med tjejdag! Jag och min kusin ska ha tjejdag nästa söndag och ta en tripp till Göteborg. Är fjärde året i rad som vi åker dit första helgen i december. I år har hon ont i ett ben, så vi får se hur mycket shopping det blir. Vi har dock två affärer vi måste till och det är Granit och Panduro. Veckan efter ska vi träffas och göra julkort tillsammans.
    Vore som sagt var, jätte kul att träffas. Vi kan väl kolla på en helg efter jul någon gång?!? Mailar dig istället.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Låter som du har en toppendag planerad, hoppas att den blev bra! Jag fick tag i gardintyg i alla fall, nu ska det bara sys några sömmar, jag valde att köpa kappmetervara för att spara lite tid;)
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  6. vad kul det låter att möblera om, sånt gillar jag!
    önskar dej en skön kväll!

    SvaraRadera
  7. Älskar att möblera om det behövs så lite och sen känns allt som nytt igen !! Ha en fin helg!!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera