Sidor

onsdag 26 september 2012

Halloweenkort och mycket läsvärd bok!

Sitter här vid datorn och kollar på mitt föregående inlägg och inser att det redan har gått en hel vecka sedan jag skrev här sist. Har jag inte varit med om någonting sedan dess kan man ju undra? Jo, säkert en massa saker som någon hade varit intresserad och nyfiken på att läsa. Någon annan hade kanske inte alls lockats av mina upplevelser. Själv har jag inte riktigt vetat vad jag velat dela med mig av. Dagar som  rullat på med ett innehåll som liknat mycket "en vanlig vecka hos mig". Jobb, träning, "taximamma", ensam-mamma.sambo på hemmaplan. Hjälp med läxläsning, personalkonferens, handbollsträning, hockeyträning, veckohandla, städa, tvätta, stryka, familjemys......m.m
 
Ikväll kände jag ett behov av att få skriva av mig lite och ja...då gör jag väl det då! Kom hem för en stund sedan från handbollsträningen. Dottern och jag var i sporthallen redan klockan 17 eftersom vi hade lämnat av storebror på hockeyträningen. Ibland är det bra underbart att sporthall och ishall sitter ihop. Dottern och jag fick en halvtimme för oss själva innan de andra tjejerna dök upp. Vi hade lite målvaktsövningar då dottern för ett tag sedan upplyste mig om att hon gärna vill stå i mål. För mig som alltid varit utespelare förstår ju inte riktigt glädjen i att stå i mål...och definitivt inte i ett handbollsmål. Men..självklart är jag väldigt glad över att hon vill och hon är jätteduktig och inte alls rädd för bollen. Nu skulle hon bara behöva växa lite på längden men det kommer väl snart. Snart börjar alla matcherna och det ska bli så roligt att få följa tjejerna och se hur de utvecklas. Första match är redan om några veckor. Hörde förresten på nyheterna i morse att kvoten över kvinnliga tränare är väldigt låg. 64 % är män.....Känns ju därför skönt att vara en av dem som höjer kvoten då!
 
De sista dagarna har det verkligen känts att hösten har kommit för att stanna. Löven virvlar runt på uppfarten, gräset växer inte längre lika fort, elden har fått spraka i kaminen, värmeljusen tänds på kvällarna, mina nya gummistövlar har förgyllt de regniga dagarna, mörkret kommer allt tidigare.  Igårkväll satt jag en stund i pysselvrån och knåpade ihop två kort under temat Halloween.
 
 
 
 
 
En helg som bidragit med att pumporna blivit så populära. Brukar alltid ha några stycken inne på bordet och alltid en som vi gröper ur och designar utanför ytterdörren. Den som ska vara utanför får snällt lugna sig ännu ett tag men några små minipumpor förtrollade mitt hjärta tidigare idag och ligger nu och i en påse i väntan på att bli placerade på lämpligt ställe, typ på ett fat i vardagsrummet.
 
 
Nu ska jag visa er boken som jag håller på att läsa och som jag verkligen kan och vill rekommendera er att själva ta del av. Olof Röhlander "Bli en vinnarskalle"  (handbok i mental träning)  Läs den!
 
 
 
Det finns enormt mycket bra sagt i boken som jag gillar. För att nämna några ex ur boken;
 
"Det finns en massa upptrampade stigar, men det finns ingenting för dig att hämta där.
Om stigen är upptrampad, då är det inte din väg. "
 
"Du är inte ditt förflutna. Framrutan är större än backspegeln."
 
"Vissa drömmar vill man ha. Andra vill man leva."
 
"Om det gått en hel förmiddag utan att man  skrattat eller åtminstone lett inombords,
då är det något som är fel."
 
Mina älskade barn sover, sambon har ringt och sagt god natt och nu är det bara jag uppe. Får nog inse att den här onsdagen är till ända. Hoppas att ni har haft en bra "lill-lördag"......för så kallar vi onsdagen här hos oss.......
 
Tjingeling och kramelikram
Veronica

8 kommentarer:

  1. Rysligt läckra halloweenkort !! Har du läst mitt mail ???????
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Hej svejs , jag har saknat dig här på bloggen ........

    Korten du har gjort är häftiga , läckra, det behövs lite starka färger ibland ........annars tycker jag inte om spindlar spöken döskallar ........men jag kanske skall göra ett sådant kort jag med, så kanske jag börjar gilla dessa hemskheter,,,,,hahahah

    Kram på dig
    //anneli

    SvaraRadera
  3. Hej vännen!
    Handbolls målvakter växer inte på träd så lycka till :)
    Ibland är det skönt att vara själv hemma, bara vara Kristina. Det där med taximamma ja det känns igen. Tack för boktipset, kollar nog adlibris. Ha en fin torsdag.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Hej på dig!! Ja veckorna rullar på i en faslig fart..det gäller att hänga med!!

    Vilka fina kort du gjort! Är inte Halloweenfärgerna superhärliga?!! :-)
    Olof är en superhärlig person, vi var på föreläsning med honom på en konferens..helt grym!! Jag skrattade så jag grät..för han är rolig men har ändå såå mkt poäng i det han skriver!
    Har inte läst den boken med honom men har en annan..sedan läser jag hans "veckans peptalk" som kommer varje måndagmorgon..kan ibland vara väldigt givande just på måndagmorgonen!
    Mycket tänkvärt..
    Önskar dig nu en härlig torsdag!!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Hej Veronica
    Jaa tiden bara rinner iväg och jag förstår ej hur du hinner med allt. Gillar dina halloween kort, man blir glad av dem :) Boken har jag ej läst men jag tackar för tipset... Många bra och tänkvärda citat!!! Ha en fin dag! Kramizar Susanne

    SvaraRadera
  6. Först måste jag tacka dig för din kommentar hos mig. Känns fortfarande rätt tungt och att dagen gått i ett gör inte saken bättre. Håller tummarna för en lugn helg med lite egentid.
    Ska försöka få tag i den där boken, låter som en bra bok. Som sagt, kan behöva lite positiva tankar och jag försöker verkligen vända tankarna. Tur att man läser positiva bloggar!:)
    Kakorna är ju bara så goda! Och jag har en kollega som sällan äter kakor vid fredagsfikat, men dessa äter hon gärna.
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Så fina kort du gör! Och tänk att det snart är dags för halloween. Oj vad fort det går! Det där boktipset verkar ju mycket intressant. Den skulle jag gärna läsa.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  8. En vecka går fort... önskar dej en skön helg! Kram...

    SvaraRadera