Sidor

måndag 16 juli 2012

Storstadsbesök och lite ordning och reda!

Vi har varit i Stockholm! Min sambo fick som present när han fyllde år att åka ribbåt i Stockholms skärgård. Tillsammans med hans systers familj så intog vi huvudstaden i ett par dagar. Där bjöd vädret på både det ena och det andra....alltifrån underbar värme med sol till en hejdundrande åska med starkt muller.



Det blev naturligtvis några rundor på stan.......jaja....i MÅNGA affärer! En butik som jag gärna besöker är inredningsbutiken GRANIT. Oj, där kan man gå hur länge som helst och få inspiration till "ordning och reda-grejer"...nåt som jag verkligen behöver. En kasse med oor (=ordning och reda) fick följa med hem......(visar i kommande inlägg). För en pysseltokig varelse så är Pandurobutiken inte heller så dum. Hittade denna låda sockersöta och praktiska låda som man förvarar sina band i........halva priset!!!....


Gröna Lund blir alltid lika uppskattat av barnen. Med åkband till alla kidsen så kunde de besöka vad de ville, allt beroende på hur långa köerna var. Det var härligt att beskåda de fyra kusinerna som hade mungiporna upp över öronen i 5 timmar. Jag och min svägerska passade på att traska bort till Rosendal för att uppleva underbar trädgård och fina växter. Att vi även fick lite egen tid var inte heller fy skam.
Rosendals slott

Snart färdiga vindruvor

Den här hade jag inte tackat nej till!

Långa rader av tomater
Söt pelargon


Dottern fick sin önskan uppfylld då vi gick till Wasamuseet. En hiskeligt kö för att komma in men vad kan man förvänta sig....semester och i Stockholm. Nåja, in kom vi och barnen var väldigt roade av att vandra omkring där och se och läsa om en av vårt lands stora historia. Man känner sig allt bra liten när man står där nere och tittar upp mot den stora båten. Det är alltid så svårt att få bra bilder inomhus i mörkret men jag visar några ändå.




Ansikten som de har återskapat. Skrämmande verkliga!

Skelett från människor som dog


När vi är i Stockholm så bor vi ibland i en lägenhet med gångavstånd till Drottninggatan. Då passerar vi dagligen dessa August Stindberg citat. Vet inte hur många gånger jag gått och läst dem? Den här tycker jag är så klockren så i år åkte kameran fram.



För sonen och sambon blev det oxå ett besök "i himmelriket" då vi var på Hockeymonkey. Nu snackar vi hockeyprylar! Herregud vad mycket saker......beslutsångesten kan bli stor när det finns sååååå mycket att välja mellan. Här är några klubbor.....



Kan väl enkelt konstatera att det var en mycket glad son som kom ut från den butiken.............och hur var det nu med det där citatet som Strindberg skrev?.......hahaha

Idag har det regnat, blåst, och eftersom sommaren lyser en aning med sin frånvaro så passar jag på att röja här hemma. Inte så lite heller, det är verkligen storröjning som gäller här just nu, steg 1. Barnens prylar.......kläder, leksaker och annat som inte längre behöver vara kvar i detta huset är avklarad. Igår blev det ytterligare ett kärt besök till återvinningsstationen. Sedan var jag på Ikea och tittade på förvaringslådor, behöver ett antal. Steg 2 Köket ......fick sig en totalutrensning. Skönt när inte skåpen är proppfulla. Idag vässar jag armbågarna och tar tag i Steg 3 Tvättstugan.....den är så liten och trång och där behövs mer organisation, nu är det kaos eller förresten det är alltid kaos där inne. Hittar just ingen bra lösning på hur vi ska få plats med allt som behöver vara därinne. Några dagar är det ok men snart ser det ut som ett bombnedslag igen. Såg några grejer på Ikea som jag tror ska passa där för organisationens skull. En dröm är att någon en dag ska ringa på dörren och säga..."Hej, vill du ha hjälp med att hitta bra lösningar på en trevlig tvättstuga?" ......in my dreams. Just nu är jag iallafall på städhumör, så då gäller det att passa på.

Bästa tisdagen till er alla underbara!

Kramelikram Veronica


 

4 kommentarer:

  1. Härligt med en tripp till Stockholm. Bodde där i ett år och kan ibland längta tillbaka.
    Har också gått på den gatan med alla citaten, detta stämde ju jätte bra!:)
    Granit är en favoritaffär för mig också, önskar att man hade mer pengar att spendera där emellanåt.
    Har ju rensat och röjt en del här också och idag har maken äntligen kört iväg det första lasset. Kan tänkas att det blir en del röjt i dag också.
    Såg ditt inlägg redan igår, men hann inte kommentera just då. Sedan när jag skulle gå in senare fanns det inte kvar. Vad hände? Fanns inga bilder då utan bara texten "bilder".
    Ha en skön tisdag du också!:) Och lycka till med tvättstugan...!;)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tur ni verkar ha haft till Sthlm. Skulle behöva flera stora påsar med oor:)
    Vad kul att du tyckte om min fjärilsmobil, stansen är en Martha Stewart stans, monarch fjäril, jag har köpt min på Scrapfabriken. de har webshop men många scrapbutiker ha Martha Stewart stansar, inte helt billiga tyvärr:(

    Här skiner äntligen solen så det blev ett par timmar på stranden idag, inget bad för mig då det är kallt i vattnet och jag har åkt på en ordentlig sommarförkylning:(

    Ha det gott, kram kram

    SvaraRadera
  3. Vilken mysig tripp till Stockholm ni haft! Kul :-) Granit har en hel del roligt i sortimentet, synd att de inte finns här!!
    Du får bli min inspiration till att ta itu med bla vindsförrådet när jag väl har semester - kaos är bara förnamnet :-/
    Hoppas du har det skönt på din semester trots vädret! Kram kram

    PS. Har du FB?!? Maila mig i så fall - mahlin78@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Hej hallå!
    Stockholm är så vackert och det finns hela tiden fler och fler saker/butiker man vill hinna se.
    När vi är i Stockholm bor vi på långholmen. Wasa är såååå spännande. Tror vi var där i fyra timmar.
    Kramis Kristina

    SvaraRadera