Sidor

fredag 6 juli 2012

Spännande på bion,läskande flädersaft,och kladdigt halsband!

Äntligen! Igår eftermiddag lämnade jag min arbetsplats glad i hågen,...nu börjar så ÄNTLIGEN min semester.  Min ledighet inleddes igår kväll med ett biobesök tillsammans med 2 av mina fina kollegor. Vi såg filmen "Snowwhite and the huntsman". En otroligt bra film, helt i min smak. Spänning från början till slut. Kan verkligen rekommendera den om ni inte sett den.


När jag vaknade i morse så kan man väl inte säga att vädret var på sin bästa sida. När jag tittar ut så ser jag att det regnar.....igen! Men då får man göra det bästa av situationen och då stod det två förslag på menyn. Antingen packa en picknickkorg full med godsaker, breda ut filten i vardagsrummet och tända många lampor så att det blir jättevarmt, på med solbrillor, bikini och börja smaska av godsakerna i korgen.....eller........kanske fixa lite i köket och göra klart Flädersaften. Förslag nr1 var från min dotter. Helt suveränt förslag egentligen och vi skrattade gott åt det ett bra tag efteråt. Nu valde jag dock nr2 som inte heller var helt dumt. Saften blev upphälld på flaska allt medan jag lyssnade på dagens sommarpratare Neneh Cherry. (P1 kl.13-14.30)





Sedan blev det även en kladdkaka som jag har varit och lämnat hos min kära vän L. Måste ju visa mitt halsband som jag tycker är lite roligt och  väldigt passade i detta inlägg.


Jag som är fullkomligt galen i kladdkaka (i ärlighetens namn så gäller det nog allt fika) kunde inte låta bli halsbandet när jag såg det. Dock ser mitt egna recept en aning annorlunda ut. Till min mumsiga kladdkaka behöver man......

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
3/4 dl blå vallmofrön
1 1/2 dl vetemjöl
en nypa salt
Blå vallmofrön till formen

(Vallmofröna gör kakan extra god, tycker jag.)
in i ugnen 175grader ca 30 min

Receptet har jag tagit från min bok Rosendals trädgårdscafe. Rosendals trädgård är för övrigt något som jag kan rekommendera er att besöka om ni är i Stockholm. De har både gott fika, fin trädgård att gå omkring i och man kan handla växter/blommor. Boken är så ljuvlig att bara bläddra i,kanske man inte bakar något just för stunden......men man blir allt bra sugen efter att ha läst igenom den. Förutom recepten så innehåller den mycket annat smått och gott!


Fy sjutton vad jag ska njuta av min ledighet. Har några "måsten" som dock måste göras men annars ska jag bara njuta av att vara ledig och ladda batterierna innan jag åter är tillbaka på jobbet igen om några veckor. Jag kommer att ladda och "andas" på bästa sätt genom att umgås med min familj, mina underbara vänner, förhoppningsvis uppleva nåt nytt i vårt avlånga land. Något pyssligt dyker säkert upp, har lite tankar om sådant som jag gärna vill förverkliga. Nu ska jag smita upp i soffan mellan mina bästa gosnosar och rå om dem lite till innan det är läggdags.

Den bästa lördagen till er mina vänner!
Kramelikram Veronica


4 kommentarer:

  1. Mysigt med bio, fortsätter det här vädret får det nog bli några biobesök i sommar:) Vilket bra förslag din dotter kom med;) Vad skönt att du har ledighet att se fram emot nu, man behöver det verkligen!! Hoppas verkligen att vädret vänder snart, man vill ju sola och bada på semestern!
    Ha det så gott, kram

    SvaraRadera
  2. Mysig start på semestern!:) Jag började semestern tillsammans med mina kollegor hemma hos en av dem. Mycket trevlig kväll, men det är rätt segt idag...
    Gott med flädersaft, det gjorde alltid min mamma när jag var barn. Har aldrig gjort det själv.
    Jag ska också bara njuta av min semester och göra minsta möjliga. Har några saker jag vill få gjort, men det är inte katastrof om jag inte gör det.
    Ha en skön lördag du också!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åh vad jag blev sugen på flädersaft just nu när jag såg dina fina flaskor!! Vilket kul halsband du har hittat... och så passande en fikafantast!
    Kul idé din dotter kom med, men den picknicken kanske ni kan ta en annan dag... ;-)
    Hoppas du får en härligt underbar semester!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Som fikatok har man ju givetvis varit på Rosendals café och självklart pryder boken sin plats i min bokhylla...ibland vänd med framsian utåt bara för att den är så fin...gillar vackra "tittböcker".
    Tokgillar ditt halsband!
    Kram och ha det gott i sommaren!

    SvaraRadera