Sidor

måndag 9 april 2012

Härlig påsk, gamla minnen och utmaningar!

Hej då påsken, vi ses nästa år!
 Sista dagen på påsken börjar lida mot sitt slut.
Bort med allt GULT och in med nåt annat!




Ägg, ägg mera ägg ät så får du skägg, tycker du att ägg är gott då blir du en igelkott!


Här har det varit en lugn helg med inslag av lite av varje. En del mer arbetsamma saker än andra. Vet ni hur mycket arbete som startar när man "bara" ska byta ut en säng till en annan? Sambon och jag åkte bort till IKEA för att titta på garderober, har ett behov av sådana!! Väl där så råkade jag se att sängen som dottern tronat över var nersattt i pris. En sån där man sover uppe och har skrivbordet under. Vet inte hur det gick till men vi kom iallafall hem med säng (som vi redan hade en) och utan garderober...som vi verkligen behövde!! Summering: Dottern är jätteglad över sitt nya rum och vi har fortfarande inga garderober!! 1 1/2 dag befann sig hennes saker i vardagsrummet....men...har man inte jobb så skaffar man sig det...hmm.

Idag har vi varit hos min mamma och pappa och ätit kyckling.....ja, alla kan ju inte hänga i riset eller stå på bordet! Även i år hittade barnen påskäggen..lite lagom svårt gömda ute i trädgården.


Jag tog med sonen och min pappa på en lite promenad. Vi begav oss till ett ställe där jag alltid plockade blåsippor och vitsippor när jag var liten. Sedan tog vi stigen genom skogen hem. Sonen gick där och pratade med sin morfar och själv befann jag mig plötsligt någon annanstans. Jag mindes tillbaka mitt liv som barn. Jag kom ihåg hur slingrig stigen var, hur stora stenarna var som vi försökte klättra upp på. Jag såg lingon- och blåbärsriset, där jag sååååå många gånger plockat......eller snarare ätit blåbär och hjälpt mamma.






När vi kom hem till mamma igen så hade hon tagit fram en blåbärspaj och en skål med mera blåbär. Gissa vem som hade plockat dem? Just det, min mamma. Fast nu för tiden så får hon plocka själv utan min hjälp......men jag hjälper fortfarande gärna till att äta upp dem!!!!


Från blåbär till nästa FÄRGUTMANING är steget inte så långt.
Veckans färg i Sveas blogg är BLÅ!!!


Jösses vad svårt det det var att hitta färgen BLÅ hemma hos mig! Detta var det som jag fick fram.




Blått för mig är himmel och hav. Jag minns när min kompis och jag brukade ligga i gräset och titta upp i himlen och leta figurer bland molnen. Havet som är helt underbart att bada i eller att fara fram över med vår motorbåt. Blå ögon..familjens samlade ögonfärg. Blåbär, Blåsippor, Blåklint, Blåmesar, Blåmärke. Min fantastiskt superbra och effektiva Blå potatisskalare som är 20 år säkert, som fortfarande är sylvass och som har skalat mer än skal....ajjj....ont! Mina blåa muggar som jag gärna insuper både kaffe och te i. Mina ljusblå måttsatser som gör mig glad. Grekland.....har man varit där så vet man vad jag menar med grekblått. Sedan tänker jag på jeans!!!! Herre gud, jag går jämt i jeans och då gärna blåjeans. Antingen byxor eller kjol. Har även klänning och väska......oj då! Men vad sjutton jag gillar ju det!!





Och nu kastar jag mig raskt över till
VÅRTECKENUTMANINGEN från Humlebacken.
Detta är vad jag har att erbjuda den här veckan.



Blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår.......




Vitsippan hälsar ju oxå våren välkommen....

Måste bara till sist få visa er vad vi har upptäckt i vår klematis utanför fönstret. Visst är dom söta!!




Vet inte om det är herr och fru men riktiga turturduvor är de i allafall....
Nu måste jag verkligen ta itu med fågelholkarna!!!

Oj, det här blev ett långt inlägg, hoppas inte att ni har somnat.
I morgon är det vanlig tisdag igen...
hoppas att den blir kanonbra för er alla!

Kramelikram Veronica

8 kommentarer:

  1. Oj vad mycket roligt att läsa om. Blåbärspromenad, gömda ägg och IKEAbesök. En salig blandning kan man säga. Blåa saker skulle du kunna hitta många hos mig. Jag har bl.a.ett helt rum som går i blått. Det är min favoritfärg. Imorgon får jag nog ta en sväng till Ikea också, men jag ska inte köpa stora saker. Överst på listan står en billig kudde som jag ska slakta och använda fyllningen till mina virkade saker. Det lär bli mer saker där.
    Ha en bra vecka ! Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Vad mycket härligt du delar med dig av!! Tyvärr kan jag inte vara med på träffen på lördag... ska jobba och sedan direkt iväg på 2-årskalas till systersonen!! Hoppas ni får en trevlig scrapdag! :-) Vi kanske kan få till en "miniträff" snart istället...?!
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Härligt livsbejakande... Blå och blåbär... Fint (vi har nog alla färger här hemma) och mums! Kram

    SvaraRadera
  4. Jag har nog plockat en och annan blåsippa på samma ställe som du ;-) Minns så väl ställena runt min "mosters" hus..härligt!!

    jag älskar blått..här hade jag inte haft några problem att hitta den färgen..fast den mörkare nyansen då..marinblått är min favvo! Mycket kläder och här regerar ju IFK KALMAR blåkläder..kom jag på nu..hehe..vi är ju ägare av 3 (snart 4 då Elisia behöver en ny) likadana träningsoveraller som vi gäärna stuttar runt i!

    Söta små fåglar du har därute..ser ut som de vill ha ett hus!! ;-)

    Ha en fortsatt bra vecka!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Alltid lika trevlig blogg inlägg.
    Ha det gott å syns på lördag.
    Kram Louise

    SvaraRadera
  6. TACK för ditt fina blå inlägg!
    Blåsippor, blåbär :)
    Hoppas du har det fint,
    Sandra

    SvaraRadera
  7. Det du just beskriver med konsekvenserna av ett IKEA-besök gör att jag bävar inför att ta tag i vår dotters rum. Har lovat henne att vi ska göra om där inne och häromdagen kom hon med en ritning över hur hon vill ha det. Kruxet är att hon bl a vill vända sin 1,5 m långa garderob och detta innebär att den måste tömmas...
    Mysigt att återuppleva gamla minnen!:) Det gjorde jag och brorsan när vi var i Idre, då vi var där flera gånger när vi var yngre. Häromdagen satt vi och kollade på gamla kort som min morbror scannat in och det var riktigt mysigt att få delge barnen mina gamla minnen med personer som de känner idag.
    Blått är min favoritfärg och då särskilt de mörkare nyanserna och de lite smutsiga nyanserna. En period i mitt liv var nästan hela min garderob full av blåa plagg!:) Nu finns det lite fler färger i garderoben, men inte många.
    Idag var det tillbaka till verkligheten igen efter sex dagars ledighet. Konstigt det där att man efter någon timme känner det som att man aldrig varit ledig...
    Ha en fortsatt bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Din blå mugg med prickarna på får gärna flytta hem hit. Jag är smått galen i koppar.
    Hoppas du hoppar på vår fotoutmaning också.
    Visst är det konstigt men IKEA har den effekten på många, säkert genomtänkt drag. Flera gånger har vi åkt dit för att köpa det men kommit hem med något helt annat som utvecklats till stora projekt. Numera får jag oftast köra själv :)
    Underbart med dina vårtecken.
    Kramis Kristina
    Ps blinder önskas från dotterns rum.

    SvaraRadera