Sidor

tisdag 3 april 2012

Smarrig kaka och premiär!

Banankaka blev det!

 Ja, när jag var hemma igår med dottern så fick jag sådan lust att baka något. Såg att bananerna började pricka till sig där på fatet och då blir de liggande där. I det här huset går de nämligen åt som värst när de är nästan gröna. Hade ju tänkt att ta ett kort INNAN jag skar upp den....men min kära dotter var snabbare än mig, som ni ser....hmm. Som dekoration valde jag sharonfrukt....åhhh, så himla god frukt!!! Om ni inte har smakat den....gör det!!!!






Och så var det RECEPTET på kakan....

1 dl socker
2 dl florsocker
150 gr mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ägg (gärna ekologiska)
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
50 gr valnötter
Smör och ströbröd till formen

Den här gången uteslöt jag valnötterna (hade inga hemma) och bytte ut ströbrödet mot kokos.

Gör så här:
Vispa socker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mosa bananerna och lägg i dem i smeten.
Tillsätt äggen. 
Blanda de torra ingredienserna och häll försiktigt ner i smeten.
Använd en smord och bröad form med löstagbara kanter
Grädda kakan mitt i ugnen 30-35 min
Varmluftsugn 175gr, vanlig ugn 195-200gr



Detta har jag hittat på www.recept.nu där Leila Lindholm...en av mina favoriter när det gäller kakor och annat smarrigt, bakat denna goda kaka.

Nu fungerar bilen igen. Jippi!!!! Var och hämtade den i går kväll. Felet var NYCKLARNA! Inuti nyckeln var chipet trasigt och hade lösa delar. Nu fixat, bilen startar och där rök några pengar hux flux.

Från och med den här veckan så kommer jag att ha VERONICAS HISS OCH DISS. Någon gång under veckan så kommer jag att hissa 3 saker och dissa 3 andra grejer.

Håll i er för är kommer premiären av veckans diss och hiss:

Jag DISSAR.......


1) ........alla påslakan som inte har hål upptill vid kanterna. Hur svårt kan det vara att lämna en liiiiiten bit? Jag hatar när innetäcket åker ner och det nästan är stört omöjligt att få upp det igen.


2) .........alla människor som rastar sina hundar och struntar i att plocka upp....ni vet vad. Nu hände det igår igen. Precis utanför vår brevlåda, fasen vet om inte hunden pinkade på stolpen oxå. Nä, skärpning hundägare!


3).......vädret som inte kan bestämma sig för hur det ska vara. Ja,jag vet att det finns nåt som heter aprilväder...men iallafall. Fram med värmen, fram med värmen, fram med.......


Jag HISSAR.......


1).......alla ni underbara bloggare som finns där ute i cybervärlden. Era inlägg är härliga, stimulerande, beroendeframkallande, skojiga, uppmuntrande, färgglada, påhittiga.mm..mm


2).......killen som var här och sopade bort gruset från gatan. Nu kan ungarna leka och åka inlines och det går inte åt så mycket plåster.


3).......mattanten på mitt jobb som lagar fantastisk god mat och ett underbart fika. Tyvärr lite för gott...skulle behöva längre rast på förmiddagen för att hinna njuta av allt smarrigt vid 9- fikat.
Vad jag hissar och dissar nästa vecka? Ja.......det kan man undra.....den som väntar på nåt gott....

Idag har jag jobbat igen, skönt. Dottern mådde ju konstigt i går morse men sedan förvann det som tur var. Kollegorna var glada att jag var på plats, antingen hade de saknat mig eller så behövdes jag .......hahaha. Jag väljer att tro på det första alternativet. Nu i kväll när jag var och handlade...helt själv (faktiskt ganska skön känsla att gå där utan att någon ville hem, behövde gå på toaletten, ville leka med någon, kivas med sitt syskon.....bla bla bla. nej, så är det inte alltid, men ni fattar vad jag menar) så blev jag så där våldsamt sugen på STRÖMMING OCH POTATISMOS!!! Jag beslutade mig för att det fick bli kvällsmaten. När jag kom hem så undrade sonen om han fick hjälpa till.....love him!!! Sedan inmundigade vi alla 4 en underbar måltid.....mmmm så herrans gott. Nu ska jag sätta mig en stund i soffan och bara slappa och känna mig stolt över min dagliga insats.....och då menar jag inte bara fisken!!


Ha dé gott igelkott!



Kramelikram Veronica






4 kommentarer:

  1. Du är för rolig !! Det är verkligen underhållande att läsa dina inlägg. Hissa och dissa...vilken rolig idé. Har hört det på Rix morronzoo.Håller med alla dina diss och ettan av hiss.Skönt att du kommit iväg och jobba igen och att dottern är bättre.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Banan är något jag aldrig kunnat äta, men som jag flera gånger försökt lära mig att äta. Jag kan bara inte få ner det och det tycker jag är synd. Är ju ett bra mellanmål och även efter träning. Var så glad när jag upptäckte att barnen åt det. Var ju så smidigt att ha med en banan till mellanmål när de var små.
    Gillar dina diss och din första hiss!:) Hos oss har de tagit bort fikavagnen, men på fredagar turas vi om att ha med oss "fredagskaka". Nåde den som glömmer av det!:)
    Känner igen det där med att handla med barnen, åker helst ensam faktiskt. Går bra mycket snabbare och det blir billigare om jag åker själv.
    Kram

    SvaraRadera
  3. När jag kör till jobbet lyssnar jag alltid på "hissar och dissar"...
    Dina var väldigt lätta att stämma in i...den med hörnen på påslakan är klockren, så jäkla irriterande när de saknas.
    Tårtan verkar smarrig och dessutom "snygg"...såna bakverk gillar jag.
    Önskar dig en skön påskhelg!
    kram Eva

    SvaraRadera
  4. Hej Vännen! Det är så roligt att besöka dig, man blir så glad att läsa om allt du skriver... kakan ser fantastiskt god ut men tyvärr får jag ej äta sådant nu när jag kämpar med viktnedgången... Den som väntar på något gott....tar och skriver av receptet så har jag det. Ha nu en riktigt Glad Påsk!!! Kramizar

    SvaraRadera