Sidor

tisdag 6 mars 2012

Underbar helg, vårtecken och en jäkla förkylning!

Jo visst blev det en underbar helg alltid!! Mycket inslag av handboll, en av mina älskade sporter. Tränarutbildningen i lördags bjöd på flera intressanta diskussioner och i söndags var det handboll för hela slanten. Mina tjejer spelade matcher i Karlshamn. Vi hade anmält två lag som vardera spelade 6 matcher. Jag har aldrig tidigare sett hur alla kämpade så enormt för sitt lag från början till slut och denna enorma glädje som de visade. Jag är så otroligt stolt över dem alla. När dottern ringde pappa, (som var på hockeymatch med sonen) så hade hon svårt att stå stilla när hon berättade om matcherna. Hennes glädje visste inga gränser!!......mamma ler. Även om resultaten är oväsentliga, så kan jag ändå inte låta bli att le (igen).....ganska mycket......eftersom båda lagen vann 5 av sina 6 matcher. Att vi sedan har en sån fantastiskt go föräldragrupp som stöttar, hjälper till och hejar är så grymt roligt!!!

Nu kan det väl inte bli bättre tänker kanske nån.......men jodå...det kan det. NU MÅSTE DET BLI BÄTTRE!!!!!!Vaknade i går med halsont, vill knappt säga att den förbaskade förkylningen har etsat sig fast på mig IGEN och näsan rinner som en kran och huvudvärken dunkar som musiken på ett discogolv. Har jag förtjänat detta? Nej, verkligen inte....Men.....jag har bestämt mig för att inte lägga nån energi på om det är synd om mig eller inte. That's lite.....helt enkelt!! Dottern hade magont så helt ensam blev man ändå inte. Idag är turligt nog dottern tillbaka i skolan igen. För egen del så har det varit en dag till hemma. Vet inte hur det bli imorgon. För tillfället är rivjärnet fortfarande kvar i halsen, känner mig i allafall liiiiite bättre idag. Sen kan man ju alltid fundera över hur mycket fejkad friskheten blir efter att ha satt i sig både det ena och den andra pillret.

 På hemvägen från Österrike hittade jag denna ..............
som jag ett tag funderade starkt på att köpa hem.


Tänk bara tanken att istället för att stoppa i sig en massa piller eller smörja in massa salvor när man har ont någonstans, bara luta sig tillbaka i sin Voltarensoffa och efter ett tag resa sig upp och känna att livet leker!!!!!!!

Näe, nu pratar vi om nåt annat......

Jag är med i Humlebackens  Vårteckensutmaning.
Uppgiften är att dokumentera och fotografera hur långt våren har kommit på olika håll runt om i Sverige. Så nu ska jag minsann hålla utkik efter hur våren smyger sig fram hos mig här i Småland. Min första uppdatering blir att jag sett.....TRANORNA!! Närmare bestämt i lördags den 3 mars. Tyvärr har jag inget foto på det men upptäckte några som stod på en äng (öppet område) inte långt ifrån där jag bor.

Här är något jag i allafall fått med på bild.......en av vårens fina blommor..........SNÖDROPPEN. Upptäckte dessa i rabatten i lördags och av storleken att döma så har de nog stått där ett tag. Hur har jag kunnat missa dem? Detta påminde mig om att jag måste ändra bild på min header. Här finns ju inte en enda snöflinga kvar!





Nu måste jag visa er vad vi åt i lördags.......åhhhh, jag blir helt salig av att äta......MUSSLOR!!!


En god soppa...färska musslor (stora och fina) och vitlöksbröd.
Gud så himla gott!!!!!!
Till efterrätt hade vi gjort glass som denna gång bestod av BLÅBÄRoch HALLON.
Inte behöver jag väl säga att det oxå var jättesmarrigt!!!



Vill till sist bara tala om att Evas pysselsida  firar 2 år den 13 mars. Ta en titt hos henne och bli inspirerad av allt häftigt och fint som visas där. Missa inte utlottningen !

Det var allt från mig.....
Tack och hej....... leverpastej!!

Kramelikram Veronica

3 kommentarer:

  1. Kul att du hängde på utmaningen :) Ska bli skoj att följa dina vårtecken.
    Krya på dig nu vännen!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Men kära nå´n...förkyld igen. Men jag hör likadant från andra vänner...om och om igen. Det är kanske ett vårtecken !!! Tö i näsan !!! Nä nu skojar jag !!! Det blir nog snart bra. Härligt med glada positiva helger. Vi hade ett glatt och skrattigt gäng runt omkring oss på scrapträffen. Riktigt roligt !! Tack för att du tipsade om min utlottning. Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Håller med dig om förkylningen, är inne på tredje veckan nu och har tröttnat för länge sedan!!
    Vår dotter ska spela handboll på söndag och det ska bli så kul. Hade i och för sig behövt en sovmorgon efter en vecka i fjällen men men.
    Kram

    SvaraRadera