Sidor

måndag 12 mars 2012

Solig måndag i naturen!

Vilken underbar måndag! Idag har det varit så himla fint väder här hos mig. Solen har varit framme hela dagen. Efter jobbet...när jag hämtat barnen...(en på fritids och en hos kompis) så körde vi ut till ett av mina favoritställen.....SKOGEN!! När jag berättade vart vi skulle så sa sonen; "Ja mamma, vad roligt!"  Nu är det så att samtliga i min familj älskar att vara ute i skogen. Det kvittar om det är svampplockning, plocka bär, grilla korv eller bara vandra så är skogen något, som vi så ofta vi kan brukar sticka iväg till. I eftermiddag åkte vi till en plats inte långt från oss. man kan faktiskt cykla men den här gången blev det den snabba varianten. Här är några bilder från promenaden i solskenet. Upptäckte att jag faktiskt inte tagit bilder från direkt INNE i skogen men ialla fall...håll till godo..




Barnen kom på att vi kunde ju leta vårtecken och vad passar mig bättre, jag som är med i Vårteckensutmaningen. Varje måndag kommer jag att delge er något/några aktuella vårtecken hos mig i den här landsänden av Sverige.



Vi letade och hittade kanske inget jätteintressant men när jag gick där så tänkte jag plötsligt....Jo, detta är ju ett vårtecken, att gå ut i skogen när det är barmark (även om vi gör det på vintern oxå, om inte kanske lika ofta.) Nu kan man se allt igen som tidigare gömdes under snön. Ungarna trodde att de såg grodor i vattnet och ville ju spana lite. Jag kunde inte avslöja att de inte är färdiga ännu. De hade så roligt när de letade så ivigt. Vid frukostbordet i morgon ska jag nog berätta för dem.



Vårt slutmål var ett fast vindskydd som vi ibland besöker. Där ute var det så här vackert. I bakgrunden ser man Öland.






På tal om vårtecken så har MITT KRYDDLAND vaknat till liv.

Oreganon växer för fullt.


Citronmelissen likaså.


...och här tittar lite av en av mina Myntor fram.

Jag har även KÖPT lite kryddor som för tillfället står i vardagsrummet i väntan på att planteras ut.

Timjan

.......och Rosmarin.


Ja, så vann hon då....Loreen, min favorit i melodifestivalen. Jag ringde och lade min röst på henne..1 gång. Med sin underbara sång och fantastiska framträdande så vågar jag "nästan" tro att hon kan vinna hela sjottabalongen!! Jag brukar aldrig våga gissa men den här gången gör jag det..eller? jo, det gör jag! Jag håller tummarna för dig Loreen!!!


Mitt inhandlande från Apoteket har hjälpt mig lite. Jag vill helst inte veta hur många piller jag stoppat i mig för att överleva den här helgen. Förkylningen är liiiite bättre, hostan mest jobbig på natten, halsen känns ganska ok idag (vågar jag hoppas på helt ok i morgon?) Ser att det kommer att bli lika varmt här i morgon igen...härligt. Idag gick det ju att leva trots förkylning så det funkar nog även i morgon. Snart är jag på topp igen, nu ger jag mig inte!!!

Ha en kanonbra tisdag, för det tänker jag ha!

Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Oj så vackra bilder, känner våren komma här oxå.
    Satt på altanen i går och drack kaffe, fick t o m lite färg på näsan ;-) helt underbart.
    Mina små påskliljor börjar visa sig i landet med små gröna blad, längtar....
    Tack för dina gulliga ord blir alltid lika glad att höra i från dig!
    Njut av stunderna!
    Många Kramar Ann-Charlotte

    SvaraRadera
  2. Härliga vårtecken!
    Fina bilder från skogen också. Nästan lite magiskt över dom :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej o tack för både ditt besök och inte minst fina hälsning!! :) Blir ju så glad, titta gärna förbi igen! // Sandra

    SvaraRadera
  4. Hej Veronica!
    Kul att du hittade till mig. Jag kan inte annat än hålla med. Vi har mycket gemensamt. Det är alltid roligt med nya kontakter, jag kommer helt klart att hänga här. Fina bilder du bjuder på. Vi älskar också skogen. När jag var barn var vi alltid på ditt håll under somrarna. Vi hade sommarstuga utanför Jämjö. Tror det får bli en tur på det hållet snart.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga vårbilder ! - Och man blir så glad när du berättar om utflykten med dina barn. Det är långt i från alla barn som ges möjlighet att få upptäcka och uppleva naturen !
    Det finns ju inget så avkopplande och härligt än att få vara ute
    i skog och mark !
    Ha det gott !
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  6. Vi hade verkligen en härlig vecka i Idre! Jag har åkt skidor med min familj så länge jag kan minnas och tycker att det är super härligt att susa nedför backen. Har aldrig provat bräda, men när jag såg sonen insåg jag att jag nog skulle knäcka mina handleder om jag provade!:/
    Jag gillar också Loreens låt jätte mycket och tror också att hon kan gå långt även ute i Europa.
    Tusen tack för din kommentar hos mig, den gjorde mig så glad!:)
    Härliga bilder från er skogsutflykt!
    Kram

    SvaraRadera