Sidor

söndag 18 mars 2012

Mycket gjort utan stress!!!

Den här helgen bestämde jag mig för att bara "va"! Att inte stressa, bli nöjd över det jag uppnår, verkligen njuta av livet med mig själv och min familj! En härlig tanke som skulle få bli verklighet! Sitter här och drar (ganska mycket) på smilbanden. Ja, lite som semester fast på hemmaplan, så ville jag ha det! Jag såg framför mig en bild av Kronblom i kökssoffan....hahaha ingen risk att det händer mig, för såååå länge kan jag inte vara stilla!!!! Nåväl, vad hände då? Igår skrev jag ändå en gedigen lista på saker som behövde göras. MEN.......jag hade faktiskt siktet inställt på att inte stressa och vara nöjd med det jag uppnått. Jag kände mig härligt nöjd när jag gled ner soffan i går kväll och kunde konstatera att jag varit på återvinningen, tvättat, handlat, städat köket och toaletterna, renbäddat och planterat lite blommor.......och detta utan stress. Dottern hjälpte mig faktiskt med det mesta och vi hade stundtals riktigt roligt som ex när vi skulle till återvinningen med lilla Clion fullt lastad med så mycket skräp att vi knappt kom in i bilen. Eller när vi åkte och handlade och Sötgos hade skrivit "sin" lista över saker som skulle handlas. Hon kände sig så stolt där hon gick och berättade för mig vad vi skulle köpa . (Det som stod på listan var i samråd med mig och pappa ifall någon undrar. Annars hade det nog mest varit lördagsgodis på den listan....hahaha)





Jag har plockat fram en av mina påskgummor som har fått ta plats i köket. Tyvärr så blir det nog inget Blåkulla för henne i år, för kvasten råkade jag bryta av. (jag är ju bra på sånt...hmm) Just nu vilar hon på en av mina träboxar...och där lär hon nog få sitta......om jag känner mig själv rätt.

Idag har jag tillbringat lite tid ute och tagit lite kort.  Min header har verkligen behövt ett nytt utseende. Vem blir glad av en grå liten nisse i snön som visar sig på bloggens förstasida, nu när solen och våren är på frammarsch. Näe, nu får jag hitta på nåt annat. Min älskade tokgroda hänger med som ni ser. Bilden är lite provisorisk men den funkar ett tag.


Jag har hittat den....min KALENDER!! Mitt s.k organiserade liv har varit på vift i 3 veckor!!!! Så plötsligt i fredagskväll så sprang jag på den. ja, den låg en i påse som jag gått förbi sisådär 300 ggr!!! I det läget önskar man att den kunde tala eller nåt....fy vad jag har letat. Nu kan man börja ha koll igen...tja, eller åtminstone mer koll.


Kalendern är lite galen, vilket passar mig. Exempel på detta är dagarnas innebörd vilket jag gillar  skarpt, även om jag förvisso har döpt om Lång Tisdag till Lite tisdag. Tycker att dagen känns bättre då. Läser att det är sommartid på söndag. Tjaha, undrar hur många som kommer att missa detta? Ser oxå att det blir ett attans våffelätande den dagen. Hur är det med er, gillar ni våfflor? Själv tycker jag att det är smaskens......jag har ju en förmåga att gilla allt sånt där. Jo, det blir nog att ta fram järnet!

Min bukett på köksbordet får avsluta detta inlägg. Nu ska jag ta en kopp te och njuta av en fortsatt fridfull söndag. Kanske spana runt lite bland era bloggar och se vad ni haft för er i helgen. Ha det gott och sköt om er!




Kramelikram Veronica



7 kommentarer:

  1. Vilken härligt vårig sida du har fixat!! Gillar tulpanbuketten på köksbordet skarpt!! :-)
    Hoppas du får en härlig vecka med förhoppningsvis mycket sol och lagom med värme!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig kanlender, den gillade jag.
    Mysig häxa.
    Kram Elin

    SvaraRadera
  3. Härlig header du fixat till!
    Jag har haft en ganska slapp söndag också, i alla fall eftermiddagen. Hade tänkt göra så mycket, men men, det är ingen som tar det ifrån mig. Och nu blir det ingen bandymatch på tisdag kväll, så nu kan jag ta nästa joggingrunda då istället för imorgon då jag slutar kl 13. Jösses, vad jag kan hinna med att greja imorgon då!;)
    Tusen tack för dina fina kommentarer! Blir så glad när jag ser att någon tagit sig tid och skriva och du skriver ofta så långa kommentarer också. Uppskattar verkligen detta!:)
    Rolig kalender du hade också, men jag håller med om att "lång tisdag" lät lite tråkigt.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Din header är superfin ....
    Du verkar haft en helmysig helg ...

    Kram på dig

    //anneli

    SvaraRadera
  5. Vad glad man blev att titta in hos dig. Fint på bloggsidan och trevlig läsning. Och så skönt att göra mycket men ändå inte stressa. Så ska det vara. Vi har kalasat och det har varit toppen. Kram Eva

    SvaraRadera
  6. hej vännen!
    Va fin du har gjort på bloggen och hemma1
    ja just det, sommartiden, därför det var så konstigt igår!
    Tänkte fråga om du kan tänka dig att ta bort robot koden, då den är så svår att läsa och man får skriva om flera ggr!
    Ha det bäst med påskkärringen som inte får åka iår!
    Kram lene

    SvaraRadera
  7. Å va fint du har gjort på farstukvisten min vän!!!Gillar kärringen !!!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera