Sidor

torsdag 26 januari 2012

Hopp om livet och kanske snön!!!

Ännu finns det hopp om livet.....eller vintern om man så vill! Här ligger snön fortfarande kvar på marken och kylan håller i sig. Pulkorna och snowboardarna har åkt fram ur garaget. Med snön kommer även andra härliga fördelar. Ja, iallafall här hos mig. För att nämna några:

 1. Det blir "lite" mindre syskonbråk då barnen upptäcker att det faktiskt är ganska kul att gå till pulkabacken TILLSAMMANS.........(mamma ler)
 2. Dagarna blir ljusare.
 3. Man blir hurtigare (på ett bra sätt!) Skotta snö, skrapa bilen, göra snögubbar, .....nåt annat jag har glömt?
 4. Man behöver inte ha dåligt samvete om man tar bilen (hmmm....vet inte riktigt hur detta rimmar med 3:an ...men ändå....)
 5. Man blir gladare....för vem gillar slasket?
 6. Man kan bjuda hem sina vänner på en fika och varm choklad med vispgrädde.
 7. Man kan åka skidor på längden och utför.
 8. Man kan bli väldigt kreativ genom att göra islyktor, måla i snön, bygga snölyktor, göra snöhästar och snöborgar.
 9. Snön är väldigt vacker med sina iskristaller. Naturen blir så fin i sin vita skrud.
Ja..nu har jag väl ändå lyckats övertyga er om att det är bra med snön. Sen finns det ju de som har snö nästan jämt eller åtminstone mycket snö en stor del om året och......ja, jag vet att det kan bli för mycket oxå. Usch det där sista kändes nästan som en svordom. Nog om detta nu får vi prata om nåt annat.

Arbetet med min PYSSELHÖRNA fortsätter. Just nu väntar några föremål på att få sig ett litet lyft. Det handlar bl.a om vit färg och målning. Mer säger jag inte men ni ska snart få se.Vet inte riktigt hur jag ska få plats med allt i den lilla vrån, det får bli många hyllor. Tur att man har IKEA bakom knuten. Efter att ha tittat runt på diverse olika bloggar så kan jag nog med största säkerhet säga att den affären har en hel del scrappande och pysslande tokar inne i varuhuset med jämna mellanrum.

I dag blir det en låååååång arbetsdag. Strax lämnar jag min arbetsplats för att åka till universitetet och sedan avslutar jag på jobbet igen med kvällskonferens. Ingen handboll idag alltså.......men dock 13 tim i tjänst....suck.

Men...........sen är det fredag igen och helg........jippi!!!!Nu tänkte jag avsluta med att ge er ett RECEPT.....
............på ett fantastiskt liv!!

Du behöver:

1 stor dos glädje
7 dl kärlek
En liten gnutta allvar
4 tsk intelligens
3 kaffekoppar lyhördhet
1 liter humor
5 dl nyfikenhet
2.5 tsk galenskap
Obs! Absolut ingen citron eller ättika,
detta kan riskera surhet!

Rör ihop allt varsamt i en stor gryta.
Krydda tillvaron men strö inget salt i såren.
När du känner att det kokar i kroppen,
ta grytan från spisen.
Låt svalna i högst 3 min.

Du har nu fått en mullig och mustig soppa
som är färdig att intas efter behov.

Den som inte tycker om receptet ........
kan dra dit pepparn växer!!

Smaklig måltid!Som sagt....ännu finns det HOPP om livet!!!Bästa torsdagen till er!
Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

 1. Hej kära glada hurtiga du !!! Hmmmm..... kan hålla med om det mesta på din lista. Idag faller stora vita tussar ner och det är jättevackert. Det jag alltid grämer mig för är halkan och att köra bil . Nu menar jag vi som bor långt från ett samhälle och ibland måste ut på oplogade, osaltade vägar där vildsvin och andra djur inte har trafikvett. Usch vad negativ jag är nu !!!. Men annars håller jag med dig. Och det är riktigt, man måste öppna ögonen och se det positiva. Jag är en positiv person och därför ser jag att efter vintern kommer den fantastiska V Å R E N !!!! Kramar Eva

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt recept! :)

  Här har det snöat lapphandskar idag. Tog en tidig promenad i morse och det ljusnade eftersom och när jag var hemma efter dryga timmen var det ljust :).
  Det märks att ljuset är på väg, dagarna blir längre och längre. Jag tillhör dom som gillar snö. Är det vinter ska det vara vinter. I lagom mängd förstås. Lagomt kallt (-5) och lagomt mycket snö (ett par dm) Precis så är det nu :)

  Hoppas du landar mjukt i soffan när du väl kommer hem ikväll!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi har inte mycket snö, men den som är gör att det blir ljusare och jag gillar det mycket!:)
  Visst är det jobbigt med sådana där dagar. I tisdags hade vi stängningsdag och sedan direkt på teckenkurs. Känns som att denna veckan inte gett mycket tid för annat än jobb och barnens aktiviteter, så det ska bli skönt med helg.
  Spännande med din pysselhörna! Maken har varit på IKEA idag och lyckades få med sig hem allt vi skulle ha för att kunna få iordning det sista i förrådet/arbetsrummet. Ska bli så skönt att äntligen få klart detta projekt. Så att vi kan börja med nästa!;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Bara älskar att läsa det du skriver!! :-) Håller med om din snölista... visst är det härligt när det är lagom kallt och snön lyser upp och ditt recept gillade jag massor!!! Ojoj, 13 tim arbete... jag som tyckte JAG hade låång dag med 9,5 tim och inget lunchuppehåll. Ätit har jag så klart gjort, men fick gå fram och tillbaka mellan kunderna :-)
  I helgen blir det att tillbringa mesta tiden i innebandyhallar!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Hej på dig!! Ja nu har vi invigt snön..vi har åkt massor med pulka idag och det ÄR ju kul!!!

  jag har en utmaning till dig!!
  Kolla min blogg!!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Jag har också en utmaning till dig....två flugor i en smäll alltså. Kram Eva

  SvaraRadera