Sidor

torsdag 1 december 2011

Atjoo prosit....och julkalendern börjar!

1 december....idag började den.....årets julkalender och vet ni jag missade den!!! Det är ju inte klokt, det har väl aldrig hänt förrut. Jag får leta upp avsnittet på datorn. Någon som såg den? Nåväl, den bästa kalendern som slår alla rekord tycker i allafall jag är Trolltider. Den innehåller allt, häxa, troll, vättar, älva m.fl. Vi har den på DVD och har sedan flera år tillbaka som tradition sett ett avsnitt varje dag i december. Åh, jag bara älskar den och det tog inte många minuter att övertyga barnen heller. Ja, vad har ni för favorit eller ni kanske gillar flera?


Idag tänkte jag visa er mina adventsljus. I år valde jag vita ljus, ja det brukar faktiskt bli den färgen. Förra året hade jag för ovanlighetens skull  röda. Hittade dessa siffor som jag gillar jättemycket. De ser lite gammaldags ut, tycker jag. Har dekorerat med röda glitterstjärnor som egentligen skulle hänga i granen och i botten har jag lagt svart stenkross.  Jag brukar ha smånissar sittandes runtom men de har jag inte hittat ännu.........ja,ja de kommer väl fram så småningom...?


Vad hittade vi då i dagens kalender?Jo, där låg det...........


silverkulor och en tub kristyr.
Nån som kan gissa vad det kan betyda?

Svaret får ni snart veta.


I går kände jag att jag håller på att bli rejält förkyld och när jag vakande i morse så var det segt att gå upp ska ni veta. Drog i allafall iväg till jobbet men någon träning har det inte blivit i kväll. Känner att jag måste pausa ett tag. I morgon kväll ska vi på julbord med sambons jobb. Hoppas verkligen att jag mår bättre då. Nu ska jag förbereda inför morgondagen och gå iväg och göra färdigt mitt kort till min student som slutar i morgon och sedan ska jag förhoppningsvis sova lite gott i natt!


 Sköt om er och glöm inte
fredagsmyset i morgon!!!

Kramelikram Veronica

4 kommentarer:

 1. Hoppsan...där skrev vi samtidigt så du har en ny kommentar på förra inlägget också. TROLLTIDER vilken kanonfavorit !!!! Vi såg varenda avsnitt när Lena var liten och nu har vi den inspelad.Jag minns att när vi gick ut i skogen efter gran, kollade vi in stubbar för att se om vätten hade lämnat spår. Ingen kalender kan slå den !!!!! Kram igen Eva

  SvaraRadera
 2. Så mysigt du har gjort det hemma. Visst är det en roligt tid nu. Staken är tänd och kulorna väntar bara på att få komma upp i julgranen hi hi hi.
  Själv har jag inte gjort så mycket denna vecka som du för står men nästa vecka får jag väl sitt och peka när någon får springa runt med alla mina tomtar. Tror min man räknade till 400 stycken en gång hi hi hi. Undra vem av dom här i familjen som ska få äran att springa runt.

  Kan bara hålla med dig om att Trolltider är den bästa adventskalender som gjorts. Det bästa att vi fick uppleva den live när vi var små. Kom ihåg hur bra den var. När vi var små var det bra julkalendrar det handlade verkligen om jul och vad man gjorde innan jul mm.
  Ha nu en underbar helg och var rädd om dig och familjen. Själv ska jag åka till Möre i kväll och äta julbord och i morgon blir det scrapträffen på stagg. Har två vänner som har lovat hjälpa mig med det som behövs.

  Många Kramar Louise

  SvaraRadera
 3. Årets kalender har börjat bra, så det hoppas jag håller i sig!
  Så fint du har det med adventsljusen och kalendern.

  jag mådde sämre under fredagen och har idag (lör) knappt orkat göra nånting....känns som jag har knivar i halsen och huvudvärk som bara den och allmänt ont i kroppen... Får hoppas det ger med sig under morgondagen så att vi ses på måndag morgon...
  Hoppas du kom iväg på julbordet! Och att du själv mår bättre...!
  //Caroline

  SvaraRadera
 4. Det var flera år sen jag tittade på Julkalendern, men jag gillade trolltider. Har inte frågat barnbarnen vad de tycker iår!
  Så kul med en adventskalender som ger en uppdrag, ska vidarebefordra det till svärdottern, det kommer hon tycka är kul!
  Ha en trevlig 2:a advent!
  Kram lene

  SvaraRadera