Sidor

söndag 30 juni 2013

Somrig flädersaft och underbar vänskap!

Ingen sommar utan Flädersaft! Idag har jag gjort i ordning en sats på 5 liter som ska stå och dra i 3 dagar. Sedan ska jag hälla upp på flaskor och bara njuta av underbar saft och läskande sommardrinkar. Kanske hinner jag med en omgång till innan blommorna på trädet här utanför blir allt för överblommande. Hos oss får man gömma undan några flaskor, annars tar de slut alldeles för fort. Vill du ha receptet så finns det här bredvid.




Men...flädersaft, det är ju bara så himla gott!!!

 
 

 

Vackert med fläderblommorna som dekoration på bordet
 
Annars så måste jag säga att den här helgen, precis som alla andra har gått alldeles för fort. Jag har tagit hand om tvätten och lyssnat på sommarpratare. Himla bra det där att man kan lyssna efteråt på missade avsnitt. Igår blev det både Maja Ivarsson och Carolina Gynning. Otroliga och dramatiska liv som berörde mig mycket på olika sätt. När jag idag tog tag i strykhögen och tog del av dagens sommarpratade Kristian Gidlund, så stannade världen upp för ett ögonblick. Trots att jag flera gånger tidigare varit inne på hans sida och läst och gripits av hans historier. Att höra honom berätta om hur hans liv håller på att ta slut pga den djävulska sjukdomen cancer fick mig återigen att minnas hur sårbart livet faktiskt är. Att man inte ska någonting för givet. Man vet aldrig när det är slut. 

Att få umgås med min älskade familj, mina härliga kollegor på jobbet och med mina fina vänner berikar mitt liv väldigt mycket. Jag vet att jag har skrivit det innan men det tål att upprepas. Ni är alla som balsam för själen och jag tycker så mycket om er allihop! Jag är så glad över att ha träffat er! I torsdags tog vi farväl av våra fina grannar som flyttat till en annan stad flera mil härifrån. Vi bjöd på kvällsmat och pratade om ditten och datten till sena kvällen. Det var med sorg i hjärtat som vi till sist kramade om varandra. Nästa dag när vi kom hem efter jobbet så stod det en jättefin kruka med kryddor vid dörren med ett kort där det stod; "Tack för att vi har fått lära känna er!" Då blir man allt otroligt glad.
 

På kylskåpet hänger det här kortet och jag gillar dess budskap mycket


 
 
På tal om vänskap så var jag i går med mina kollegor på en liten sommarfest hos vår chef som ska sluta. Vi bjöds på fantastisk god mat i en lika fantastisk trädgård. Jag kunde inte sluta se mig mätt på hur vackert det var och jordgubbarna som vi åt till efterrätt var nog de största jag sett på väldigt länge!

 

 
 
Näe, nu ska jag ta tag i mitt liv utanför bloggen igen. Jag ska hänga upp den sista tvätten, tömma diskmaskinen och göra iordning för en extra liten nattgäst. Dotterns kompis kom hem i dag. Ääääntligen! som dottern uttryckte det. Tänk att man kan längta så mycket efter någon. Det är så härligt att se att de har så roligt tillsammans. Och vet ni, de nya grannarna har flyttat in i dag. Jag har minsann spanat lite på dem. Det ska bli spännande att se hur de är att bo bredvid. Får väl gå och hälsa dem välkomna någon dag men de kan ju få landa i sitt nya hus först. Men nyfiken det är jag allt.
 
Hoppas att ni har haft en bra vecka, att solen har lyst på er, iaf lite grann. Jag hoppas att ni har haft en fin junimånad med vad ni än har hittat på. I morgon går vi in i en ny...JULI!!
 
Ha det gott igelkott!
Kramelikram Veronica


onsdag 26 juni 2013

Ibland måste man ha tur!

I morse kom det i full fart och med en väldig kraft dundrandes uppifrån skyn. Vad jag talar om? Regnet förstås! Herre gud som det regnade. Översvämning på ett flertal platser runtom här i omgivningarna. Själv såg jag inga vattenmassor just på vår tomt men vid en av husknutarna hade en del av stupröret fallit ner på gräsmattan. Om det var resultat av skyfallet låter jag vara osagt men som sagt VAD det regnade!!!!! Gräsmattan lyser av strålande grönt och det gillas förstås men att se mina fiender sniglarna komma krypande i en hel tomtearmé blir jag helt galen av att se. Vilken funktion de små krypen fyller har jag aldrig fattat. Funderar på att tillverka en skylt med text och bild, där det står "Slipp konkurrensen, kryp vidare in till grannen!" eller  "Att du inte skäms som äter upp våra växter!" eller" "Här finns inget att äta, det du gillar är redan uppätet!"  Alternativt "Vill du leva en dag till, gör dig inte besvär att besöka den här trädgården!" . Eller kort och gott...."Tänk inte ens tanken!". Förresten så kan de ju ändå inte läsa så varför ens fundera? Näe, nu pratar vi om något annat, roligare och trevligare.
 
Igår slutade jag tidigt och hade besök av en av mina fina vänner. Vi fikade, pratade, drog iväg på en lång och härlig cykeltur längs underbara åkrar och ängar. Sädesslagen böljade sakta i vinden och blåklockor, blåklint och annat vackert fastnade på näthinnan. Efter rundan hann vi precis ställa in cyklarna innan det började regna men vad gjorde det. Vi lagade kvällsmat och åt gott ihop innan hon var tvungen att åka hem till sig. Vänskap, visst är det som balsam för själen!
 
 
Vacker natur........
 
 
........och god mat.....
 

 
Vad vi gjorde av ingredienserna ska jag återkomma till en annan dag.
 
Idag har dottern varit med mig på jobbet. Att ha sommarlov betyder ju inte att det alltid är självklart att kompisar är hemma om dagarna. Det är flera av barnen som gått på ledighet på min avdelning så det går lite på tomgång nu innan vi pedagoger går på semester. Det plockas ner, tvättas, sorteras, flyttas osv. Dottern blir lite som flugmagnet när hon kommer och läser och leker för dem. Usch, det lät ju som att jag inte alls är med barnen, det var absolut inte så jag menade men ni fattar va? När man ska byta avdelning så blir det en hel del arbete som man vill ha avklarat innan man kan gå iväg och njuta av sin ledighet. Alla barnen ska flytta med och de har börjat prata om den nya avdelningen och gjort glada miner.
 
Efter mitt arbetspass så åkte vi in till stan. Jag hade fått en galen idé om att gå till frisören. Givetvis hade jag inte bokat men vi gick till den salongen som dottern var hos sist. Jo då, tid fanns idag...till dottern men inte till mig. Jag som verkligen behöver gå och kände att jag hade förtur. Ja, man får känna så fast man är mamma och hon bara är ett barn. Nåväl, jag fick en tid i nästa vecka. Okej, 7 dagar mer eller mindre, vad gör väl det! Den lilla damen i frisörstolen blev iaf tokglad över slutresultatet. Så även mamman som insåg att allt det slitna var puts väck och det blev jättefint! Önskemålet att få lockar gjorde succé hos damen. Det var t.o.m helt ok att längden blev lite kortare!
 

Den sockersöta damen som börjar bli stor
 



 
Innan vi åkte hem så smet vi in på Stadium för att kolla skor, återigen till den lilla damen. Efter diverse diskussioner och provning av 17, tja eller det var nog inte så många skor så blev det ett par som godkändes. Jag funderade ett tag på att ge upp. Sedan blev jag på gott humör igen när jag såg rean på plagg som både jag och barnen har behov av. Vi provade i hytten innan vi bestämde vad som skulle få följa med hem. Glada i hågen gick vi sedan där ifrån och jag var inne en snabbis i en annan affär och köpte solkräm innan vi knallade iväg mot bilen. Då upptäckte jag en sak och skrek till dottern att springa med mig tillbaka. Jag insåg att mitt Thomas Zabo halsband med berlocken som jag fick i morgongåva av maken för ett tag sedan inte hängde runt halsen!!! Panik, tokpanik, hjärtklappning!! Jag hade ju hängt av mig mitt långa halsband i provhytten för att inte fastna med det när jag skulle prova. Hade jag glömt att sätta på mig det igen? I 190 knyck in på Stadium och fram till disken. Mitt halsband! flämtade jag fram när jag andades lite mer normalt. Snacka om tur! Expediten hade varit inne i provhytten precis efter mig och tagit ut lite kläder som hängde där och sett mitt halsband. Tur att det var hon och inte de andra som var på väg in för att prova. Sitter här nu  och är så lycklig att allt slutade bra.
 
Våra tre L...Live, Love, Laugh
 
 
Nu ska jag krypa till kojs innan ögonen slår ihop av total utmattning. Har ni haft en bra onsdag eller har ni också hamnat i galna situationer kanske?
 
Ha det gott igelkott!
Kramelikram Veronica

söndag 23 juni 2013

Midsommarlopp,jordgubbstårta och fotoutmaning

Så var den redan slut, årets midsommar! Även i år tillbringade vi den i sommarstugan på härliga Öland. Jag och maken anmälde oss till grannskapets årliga midsommarlopp. En runda på 5,2 km runtom vårt område. När vi vaknade på morgonen så var jag så glad att vi möttes av strålande solsken. Efter bara några km längs med banan så började jag tycka att solens värme inte var särskilt lockande. Det var så jäkla varmt. Men men, varför klaga nu när solen är här? Ingen annan än jag själv hade ju bestämt att jag skulle springa. Nåja, i mål kom vi och jag kan väl säga att jag drack en hel del efteråt. Sedan blev det en lugn fortsättning av midsommarafton med traditionell lunch. Då lunchen serverades hade sommarsolen totalt gått upp i rök och det blev blåsigt och kallt och sedan började det regna. Jippi, not! Åskan drog även fram och vi såg hur det blixtrade på andra sidan vattnet. Alltså en ganska traditionell väderlek denna dag. När jordgubbstårtan senare skulle serveras så var det fint igen, härligt!




Jag påbörjade min sommarläsning av mina pocketböcker. Det var riktigt avkopplande att ligga där i en solstol och stifta bekantskap med rollinnehavarna i böckerna och få go värme från solen (ja, nu var det ok med värme....#ler) En skön promenad vid kvällskvisten avslutade midsommarafton. På midsommardagen ägnade jag mina timmar innan hemfärd till fastlandet till att måla baksidan av altanen. Då var det hot vill jag lova. Bikini var ett måste för att inte svettas ihjäl. Snyggt blev det och det var på håret att färgen räckte. Jag menar det verkligen när jag säger att jag skrapade ur absolut sista droppen ur hinken! På kvällen avnjöt vi en god måltid här hemma.

Ryggbiff, ruccola, salsa, mozarella
Det var så fint väder att i tog ut tv:n på altanen och satt där och såg på sommarkrysset. Vi brukar inte ringa in så ofta men igår tyckte dottern att vi skulle det och hon fick sin vilja igenom. Till hennes förtret så vann vi inte. Det syntes på henne att hon blev aningen deppig.
 
Idag har jag tvättat, bakat kakor och pillat med min iphone. Jag har ju blivit med en sådan nu då. Det blev en vit och just nu försöker jag lära mig hur den funkar. Är väl ungefär som ipaden men ändå inte. Maken tyckte att jag ställde en hel del  knasiga frågor men han är ju också så bra på allt sånt där tekniskt och datoriskt.
 
Idag är det dags för Fotoutmaning vänner emellan igen. Temat den här gången är SJU. Jag tog mina bilder till utmaningen i dag och gick ut och plockade 7 olika sorters blommor i min trädgård. Jag tänkte först sätta dem i en vas men sedan kom jag på det där med blommor och midsommar. Vem är då mer passande att tänka på om inte min älskade make. Honom drömmer jag gärna om! Blommorna hamnade inte under kudden men väl , tyckte att det blev vackrare bilder då. Här är nu mitt bidrag till Marias och Kristinas roliga fotoutmaning. Kolla in där så ser ni fler som deltar.
 


 
 
Snart vanlig arbetsdag igen. Nu börjar jag räkna nedåt, 2 veckor kvar, sedan är jag ledig. Det ska bli sååå skönt! Jag behöver verkligen slappna av och hämta nya krafter. Gillar mitt jobb på alla sätt och vis men semester behöver alla ha lite då och då. Hoppas att ni alla har haft en härlig midsommar! Vare sig ni är lediga eller går på jobb i morgon så önskar jag er alla en fantastisk måndag!
 
Ha det gott och tjingeling!
Kramelikram Veronica

söndag 16 juni 2013

Sommarlov, god mat och böcker att läsa

Så var det sommarlov då...ja iaf för mina barn. De slutade i fredags och jag var där och tittade när de stod där på scenen i sina fina avslutningskläder och sjung. Dottern sjöng med sin klass, sonen sjöng med sin och spelade gitarr med 3 av sina klasskompisar. Kvällen innan var han så himla nervös men jag försökte peppa och uppmuntra honom om att allt skulle gå bra. På något sätt så hamnade  han där till slut och spelade så fint. Jag var så stolt över honom. Efteråt så sa han: "Mamma, hörde du, jag spelade inte fel en enda gång!" Jag noterade ganska snabbt att en färg som verkligen är en sommarfärg är turkost. Var och varannan som stod där hade något turkost på sig. Om inte helt så iaf något inslag av färgen. Dottern som älskar den färgen skulle givetvis ha det på sig så det blev turkost och vitt. Först så skulle det varit med kjol men 4 minuter innan det var dags att åka så bytte hon om till ett par turkosa skjorts istället. (vilket jag tyckte var synd) men som hon så tydligt uttryckte det; "Mamma, du förstår, det är inne med skjorts nu för tiden!" Jaja, det är väl lika bra att hänga med i svängarna. Det var sista dagen som båda gick med sina respektive klasser, i augusti byter de skolor. Har svårt att fatta att sonen redan ska börja på högstadiet. På kvällen åkte vi in till stan hela familjen och åt  god mat. Ett mysigt sätt att fira barnens sommarledighet på.
 
Kyckling med pasta och vitlöksbröd

Glass med valnötter och jordgubbe
 
Ja, barnens ledighet, jag och maken jobbar på ännu ett par veckor innan ledigheten infinner sig även hos oss. Guuud, vad jag längtar efter min semester!
 
I går var jag iväg på en annan otroligt härlig eftermiddag/kväll. Jag och typ 20 av mina kollegor var hemma hos en kollega. I strålande solsken satt vi ute på altanen i flera timmar, tills regnet behagade visa sig, igen, hmm. Vi hade ett läckert uppdukat kök bestående av ett fisktema. (alla hade med sig något) I morgon på jobbet ska jag ta reda på receptet på flera goda pajer och annat gott som mina kollegor hade gjort. Perfekt sommarmat som jag gärna vill prova på att göra. På tal om sommaren, då läser jag gärna böcker. Jag är verkligen en periodare vad gäller litteraturläsning. Stundtals slukar jag bok efter bok och kan inte sluta läsa. Ibland kan det gå hur lång tid som helst innan jag öppnar en bok. Egentligen vill jag läsa men tidsbristen gör att detta intresse blir liggande på is, vilken grämer mig mycket. Just nu ligger det ett gäng med spännande text här och bara väntar på mig. Ikväll blir det ingen läsning, jag är alldeles för trött men i morgon kanske? Undrar vilken jag ska börja med?
 
 
 
 
 
Vad har ni själva hittat på den här helgen? Har det regnat på er eller har ni legat pall i en solstol? Kanske har ni haft fullt upp med studentfirande? Hur som helst så hoppas jag att ni har haft en helt finemang helg, vad ni än har gjort. Snart är det ny vecka igen, oj vad tiden går. Gör nåt bra av den här måndagen, den kommer aldrig tillbaka igen!
 
Kramelikram Veronica

fredag 7 juni 2013

Sötaste sommarklänningen och ett fikarecept!

Fredag, så underbart!  Ikväll blev det hämtmat, orkade inte ställa mig och laga någonting. Men ibland får man unna sig lite lyx. Jag har jobbat hela dagen, kanske har ni också gjort det. Eller har ni varit lediga den här klämdagen? Hur som helst, en kanonfin dag med sol, sol, sol och härlig värme. När jag kom hem fick jag vattna rejält i krukorna på altanen, de stackars blommorna hängde så sorgligt där och var verkligen törstiga. I morgon ska  jag plantera blommor i lådorna utanför köksfönstret och vid lekstugan. Det blir nog en utedag tänker jag mig. Men, jag ska även gå på bröllop. Det är ju i morgon som prinsessan M gifter sig. Då måste jag bänka mig, iaf en liten stund och kolla ceremonin på tv:n. Hur kommer hon att se ut i håret? Vilken klänning har hon på sig? Hur ser det ut i kyrkan? Kommer någon kändis att sjunga? Hur ser resten av kungligheterna ut? mm mm Ja, frågorna hopar sig. På tal om klänning så lovade jag  att visa er en fin klänning. I går när jag var på Öland hittade jag den här som jag föll pladask för. Den bara hängde där och ropade på mig. Att det var 50% rea gjorde inte saken sämre. När jag provat den så ville jag inte ta den av mig. Jag hade ju hittat sötaste sommarklänningen. Somrig, romantisk och rosa! Jag undrar om det kan bli bättre?
 

 

 

 
 
 
 

 
 
Ikväll har jag tittat jag på en hyrd film tillsammans med 4 ungdomar. Nästan 90 mil härifrån befinner sig maken på sin fisketripp. Han ringde innan och berättade att han rökte harr.  Jag såg bilder på några läckerheter som han fångat. Hade gärna suttit där och ätit tillsammans med honom. Kanske har vi tur och då kommer han hem på söndag med något som vi kan grilla och äta här, man vet ju aldrig.

Just det, nu höll jag nästan på att glömma bort receptet som jag skulle delge er. Det är ett recept  jag hittade inne hos Maria. Jag säger bara, Rabarberkaka med kardemumma, attans vad gott! Tack Maria! Nu för jag det vidare till andra fikasugna juveler. Okej, här kommer nu receptet...
 
 
Rabarberkaka med kardemumma
 
(till ca.8 personer)

75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
4 dl rabarber i ca 1 cm tärningar
 


 

Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
smält matfettet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det med matfettet i smeten.
Strö på rabarbertärningar och kardemumman.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp.




Hoppas att ni njutit av fredagen och att ni haft en fin kväll allihop!
 
 
Solskenshälsningar från mig!
Kramelikram Veronica
 

 
 

torsdag 6 juni 2013

Nu är det gött att leva!

Här dyker mina inlägg upp när andan faller på, när man har lust eller när man har tid. Ibland har jag svårt att veta vad jag ska skriva om och då kanske det blir mer sällan just därför. Någon timme kvar av vår svenska nationaldag innan det blir en alldeles vanlig fredag igen. För mig innebär den 6 juni inget speciellt förutom att vi brukar hissa flaggan och man får en extra ledig dag, vilket känns skönt. Men jag backar bandet en smula och berättar lite om gårdagen först.
 
Jo, då hade jag en sådan där härlig dag som man kan uppleva ibland. Ni vet sådana där dagar som man verkligen känner att det är gött att leva. Efter att min tidiga arbetsdag tagit slut så for jag in till stan för att möta upp en av mina fina vänner. Vi gick och fikade på ett av stadens mysigaste fik. Solen sken och vi satt utomhus och njöt av värmen. Det ena ämnet efter det andra avhandlades. Hade tänkt att få med något på bild men jag får väl skylla på att det vi åt var så smarrigt att vi helt enkelt inte hade tid med någon fotografering just då. Kan delge er att vi valde ut varsin bit underbart god paj med jordgubbar och rabarber. Till det valde vi vaniljsås. Nu heter det väl att man äter paj med vaniljsås och inte tvärtom men expediten på fiket måste blivit smått galen då hon hällde på sås. Vi balanserade ut varsin tallrik med maaaaaassor av sås. Tänkte på skoj fråga efter en djup tallrik till soppan men jag avstod. Hur eller hur så gled all såsen ner i strupen när vi satt där och språkade. Tiden går alltid alldeles för fort när man har roligt och efter ett tag var det dags för mig att lyfta på häcken, jag skulle och fixa mina naglar. De har verkligen vuxit bra och var behov av lite omvårdnad.  Nu är de fina igen, lite kortare, med enkel fransk manikyr som jag tycker är allra snyggast. Innan jag åkte hem så tog jag en runda nere vid vattnet. Det finns otroligt många platser i vår sjöstad som man aldrig blir mätt av att uppleva och fånga in med sina sinnen. Nu bjuder jag med er på en liten runda. Ta på er bra skor så drar vi. Öppna munnen och andas in det härliga junivädret, titta på den underbart blåa himlen, låt vinden sakta smeka er i ansiktet, lyssna på fågelskriket nere vid stenarna i sjön.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Senare på kvällen cyklade jag och hämtade dottern på poolpartyt som hon hade varit på. Vi pratade hela vägen hem om hur roligt hon hade haft det med sina blivande klasskompisar. Ni kan ju tänka er att det var en väldigt glad mamma som cyklade där bredvid och lyssnade och ställde 1000 frågor av nyfikenhet. Angående detta så måste jag tacka för alla era fina kommentarer om dotterns byte av skola. De betyder mer än ni tror och jag har läst dem flera gånger om. Ni må tro att jag har funderat och funderat om hur det ska gå.
 
Maken har åkt med en vän och gör den traditionella fisketrippen över några dagar. Här blir det jag och barnen kvar. Idag tog jag och sonen och hans vän en tripp över bron och strosade runt en stund i köpcentret innan vi tog färden ner mot hamnen och köpte glass som vi mumsade i oss. Vackert, varmt och fint som bara den. Resten av dagen har jag varit i trädgården och på altanen. Det har varit en helt fantastisk vacker sommardag!


Kulglass i våffla, det är grejer det!

Ölandsbron får jag aldrig nog av. Den är så fin!


Jag lovade ju att visa er mitt fika som jag bakade och berättade om i förra inlägget. Nu blir det ju tyvärr inte alltid som man tänkt sig. Kan ni hålla er på halster så kika in här i morgon igen så ska jag visa er receptet och värsta snyggklänningen. Ja, det tycker jag iaf. Jag köpte den idag när jag var över där på andra sidan bron. Nu ska jag strax krypa i säng, ska bara fånga den nedrans flugan som är så störig här bredvid. Hoppas att ni har haft en bra nationaldag. Har ni varit lediga eller jobbar ni?
 
Yes, nu fångade jag flugan...alltså blir det sängen nu!
 
Natti natti alla goa vänner!
Kramelikram Veronica
 
 

måndag 3 juni 2013

Altan, djur, en himla regnig lördag och glada barn!

3juni står på agendan. Helgen och de sista dagarna av maj månad försvann som i ett trollslag. Fredagen inleddes med att vi hade två små nattgäster här, nämligen barnens kusiner. Det blev en lugn kväll, 5 åringen som avgudar vår 12 årige son kröp upp bredvid och satt väl där tills det blev läggdags. Dottern och tjejkusinen som bara är ett år yngre kollade på film och smaskade på fredagsmys. Med andra ord så blev det en otroligt lugn kväll för mig och maken. Vi satt nöjsamt helt ensamma och såg finalen av Let's dance och drack en god flaska vin. Men det var i fredags det.

I lördags regnade det och regnade det och regnade det, vilket väder. Därav en passande dag för tvättmaskinsgöra. Den här nya maskinen är verkligen bra. Bara det att det finns ett program som gör att jag inte behöver stryka skjortorna är ju helt underbart. Ja, det funkar faktiskt. Med tanke på makens jobb så blir det en hel del skjortor, så ni förstår kanske min glädje. Jag bakade även en väldigt god kaka men den visar jag i nästa inlägg. Min make trotsade tappert väderleken och jobbade vidare med altanen. När han kom in efter avslutat pass så var han som en dränkt katt minst sagt. I går hade inte kläderna torkat men på med andra och ut igen. Själv började jag arbetet med kullen. Det blev en kamp mellan mig och kirskålen. För tillfället leder kålen men jag ger inte upp. Någon sa att jag kunde göra sallad på den men fattar ni hur mycket sallad vi skulle äta här då. Snart är kullen iaf äntligen snygg igen.  Sedan sopade jag på altanen och plockade bort alla brädor, skruvar, spån och lådor. För vet ni vad? Altanen är färdig! Nu är det bara lite annat som det ska fixas med, stenar runt om och lampor och så. Nu funderar vi på vad vi ska ha för möbler. Jag har tittat runt i tidningar och googlat för att få altantips och andra idéer.  Det finns en hel del som faller mig i smaken. Jag sa att jag gärna ville ha armeringsjärn så att det kunde klänga någon växt där vid altanen och vet ni...jag fick det! Det blev jättefint tycker jag.









Den här helgen har vi sett många djur av olika slag. Grannhunden som hastigt och lustigt besökte oss, rådjuret som kom och ät på plommonträdet, sniglarna med skal som kryper omkring typ överallt, nässelfjärilen som slog sig ner på altanen. Vi hälsade även på våra små flygfärdiga sparvungar. Två av dem gjorde tappra försök att använda sina vingar  men de har inte knäckt den koden ännu. De kanade fram på altanen och tjongade in i fönsterblecken många gånger. Det såg lite roligt ut men jag tyckte så synd om dem.




Ser ni rådjuret bredvid trädet?


Ja visst ja...det var ett djur till som vi upptäckte när vi skalade potatis i fredags. Har ni sett POTATISGRISEN? Ni vet, polis, polis, potatisgris! Jag trodde bara att det var en ramsa men tydligen så finns den, kolla här...


En sådan söting kan man ju inte skala!


Hoppas att ni har haft en bra helg allihop. Nu ser vi fram emot en ny vecka med nya utmaningar och många skratt och fint väder. Min vecka innehåller bl.a en sommarfest på jobbet och för en stund sedan kom vi hem från ett besök på sonens nya skola som han ska börja på i augusti. Han har fått träffa sina blivande klasskompisar och han sa att han var mycket nöjd. Ja, det bådar ju gott! Då vet jag att han kommer njuta av sommarlovet. Idag har dottern varit på sitt andra besök i skolan som hon ska börja i efter sommaren. Hon var också nöjd. Särskilt glad blev hon över att ha blivit bjuden på poolparty redan nu på onsdag av en tjej i klassen. Min ledighet närmar sig så sakteliga. För att uttrycka det i klartext...vääääldigt sakta. Nåja, snart är den här, den efterlängtade semestern. Om några ynka veckor slutar barnen skolan och går på sommarlov, vilken härlig tid!

 Bästa måndagen till er mina vänner!
Kramelikram Veronica