Sidor

onsdag 30 maj 2012

Hjärtan i ull...... otroligt roligt!!

Mycket ull blev det!! Ikväll har jag provat på något jag aldrig gjort förrut.......

Ulltovning och Nåltovning!!!!

Superkul faktiskt! Ibland har vi lite olika projekt för oss på jobbet....helt frivilligt förstås och jag brukar inte vara sen att hänga på. Vi har bl.a gjutit i cement, jobbat med lera, provat rit-och målartekniker, gjort dörrkransar mm. Ikväll stod det alltså ULL på schemat. En av mina kollegor hade köpt in ull i olika härliga färger. Hon visade hur man skulle göra och sedan var det bara att sätta igång och testa. Jag hade som vanligt alldeles för många ideér i mitt huvud men till slut så blev det ett hjärta i ljusgrå ull. Just nu sitter den på en skumgummiplatta men jag har en tanke om vad som ska hända med mitt hjärta. Jag gjorde även ett litet rött hjärta som jag bara placerade på det stora. Huruvida den ska sitta där sedan vet jag inte. I morgon tänkte jag fortsätta forma mitt hjärta.







Jag hann även påbörja en liten råtta eller mus om du så vill.
Den är inte heller färdig...ögon och lite annat saknas.



Sonen var med mig och han  fick oxå till nåt i ullen. Han experimenterade med flera färger och när vi åkte hem var hans ullgrej färdig, kanonsnygg och supergullig! Här hanns det även med ett par snygga armar ...kolla bara!!!





Älskade vän.....du har gjort ett jättefint jobb och jag är så stolt över dig!!

Jag har som sagt aldrig jobbat med ull tidigare men det ska jag absolut fortsätta med, det var verkligen sååå kul. Väldigt avkopplande och lite som balsam för själen som jag brukar säga. Den ullen som vi jobbade med var redan behandlad och färdig att använda, behövde alltså inte tvättas innan. Har du aldrig testat ULL...ge det en chans...det är jätteroligt!



Imorgon blir det alltså klippning av mitt något slitna hår. Nu börjar jag bli lite nervös men samtidigt lite spännande...undrar hur mycket som behöver klippas av. Lite toning skulle även sitta fint, tyvärr blir det inte det imorgon....det fanns det inte tid för. Ljusa slingor eller mörk toning...tja det återstår att se vid nästa besök!

TACK SÅ JÄTTEMYCKET för alla gulliga kommentarer, jag blir så otroligt glad när jag ser att ni läser det som jag skriver.

Den bästa av torsdagar till er!

Kramelikram Veronica


tisdag 29 maj 2012

Halsbandsfreak....JAG?

Nu har jag äntligen valt min 40 årspresent! Förra året var ju liksom mitt år. Det var året som kommunen gav mig 6 nya semesterdagar......så nu har man 31st! Vad som sedan är bra med att fylla 40 vet jag inte. I år tänkte jag gå neråt så 39 blir väl passande.....hahaha  Nåväl, tillbaka till min present. Av mina goa kollegor på jobbet så fick jag ett presentkort i en guldsmedsaffär. Som den sanna halsbandsfreak jag är så föll valet självklart på något till mitt Thomas Sabo halsband. Jag har redan köpt den sk. mellanlänken där man kan sätta fast 3 olika berlocker men hade lite pengar i presentkortet kvar. Jag kände för något somrigt så valet föll på denna läckra berlock.



Här har jag satt fast den tillsammans med några av mina andra berlocker. Det är så himla kul att byta ut dem och matcha till speciella teman. Min bokstav och en sandal tillsammans med blomman tyckte jag passade bra ihop. Jag har även en mellanlänk där man bara sätter dit EN berlock och det är oxå snyggt. Mer om mina berlocker en annan dag.......


När man handlar så kan man få sådana här läckra askar i vitt och svart.


Ibland händer det att man har flax måste jag säga! I går var jag på stan en liten stund innan stängningsdags och tog mig i kragen och gick in till min frisör. Ja, någon drop-in tid existerar inte där...det är verkligen supersvårt att få klipptid. Jodå, det fanns EN tid nu på torsdag pga ett återbud, annars var det knökfullt fram till efter midsommar. Eftersom jag jobbar kortdag på just torsdagar så var det perfekt för mig....ibland måste man ha lite tur!!! Det är då sannerligen dags för att sätta saxen i mitt hår...huvaligen......kan tänka mig att det blir en hel del som klipps bort! Jag som egentligen vill ha kvar mitt långa....nu blir det nog en lång page istället. Men vad säger ni...hellre page än rotborste va!!! Läste om årets trendigaste frisyrer och upptäckte att en lång page var en av dessa. Wow, då blir man ju en riktigt hipp morsa då!

Jag tänkte köpa fleecefiltar som ska hängas på stolarna runt matbordet på altanen. Jag har funderat på vilken färg jag skulle välja. Först tänkte jag svarta. Jag har ju en hel del i svart och vitt (trädgårdsmöblerna är vita) men sen tänkte jag om och då föll funderingarna på TURKOS  eller kanske LIMEGRÖN eller kanske RÖD  kanske nån helt annan färg??.....hmm. Ju mer jag funderar ju tokigare bli jag. Men visst skulle det vara snyggt med en färg som kan vara genomgående i ex.ljus, filtar, bordsunderlägg eller nåt annat. Hur tänker du om färg, vilken färg skulle du ha valt? Hur ser det ut på din altan eller balkong?....om du nu har någon förstås?

Nu ska jag titta igenom ett dokument som en tjej har skrivit på engelska. Hon kommer från Vancover i Canada och är för tillfället hos mig på mitt jobb och praktiserar. Tycker inte att min engelska är den bästa men vi kommuniserar bra med varandra och förstår vad vi menar. Inte alls dumt med engelsktalande studenter....plötsligt minns man väldigt många ord!!!



Ok friends...have a nice evening!

Kramelikram Veronica

söndag 27 maj 2012

All kärlek till mamma!!

Mor lilla mor, vem är väl som du.....ingen i hela världen! Mors dag....har alltid tyckt att det är en gullig dag på nåt sätt. När jag var liten så plockade jag alltid blommor till min mamma den här dagen. Ofta kom jag hem med en stor bukett liljekornvaljer....en blomma som min mamma tycker mycket om. Jag träffade min mamma igår, tyvärr fick hon inga liljekornvaljer .All kärlek till dig lilla mamma! Min lilla dotter bakade en kladdkaka idag alldeles själv, det enda jag hjälpte till med var när den skulle in och ut ur ugnen. Efteråt dekorerade vi den med violdekor och blomma från syrén. Det blev en himmelskt god kaka till mig dagen till ära. TACK älskade lilla gumman!!!!







Igår var barnen och jag hos min bror och firade kusin E som precis fyllt 6 år. Jag överraskade henne med att Pippi kom på besök och det blev uppskattat. Med kappsäcken fylld av gottepåsar och stooora såpbubblor i trädgården ville de små gästerna nästan inte gå hem. Sedan kom mina föräldrar och vi åt gott tillsammans.Min brors familj bor så härligt ute på landet med hagar och ängar runt omkring. När det är så här vackert vill man gärna leta fram kameran. Ja, ganska snart hamnade jag på knä i gräset och fotade.




Idag har tvätten trängts om utrymmet på linan. Härliga "rena" dofter har spridit sig i trädgården. Jag har städat på altanen och planterat blommor. I morgon blir det inte lika bra väder, sägs det. Hoppas att det bara är en liten svacka i så fall, för nu ser vi väl alla framemot den underbara sommaren. Om en liten stund kommer sambon hem igen från sin skidresa till riksgränsen. Härligt när familjen är samlad igen..om dock bara för några dagar.

Heja Sverige....ja hon vann ju igår Loreen!!! Spännande och rolig kväll med poäng från alla länder utom Italien....fattar inte varför...men jag tänker nog fortsätta äta parmaskinka och parmesan och dricka vin från det landet ändå!!! Ibland kan man tröttna på en låt men jag tycker den blir bättre och bättre för varje gång jag hör den. Okej, fråga mig i augusti när låten rullat dagligen på alla radiokanaler, i affärer och uteställen om jag säger likadant då.

Imorgon är det måndag igen och ännu en vecka närmare den kommande sommarsemestern, underbart!

Ha det bäst alla ni fina......

Kramelikram Veronica

lördag 26 maj 2012

Heja Loreen och heja Sverige!!!

Håller tummarna för vår fina Loreen i kvällens melodifestival! Vem tror ni vinner....tja tävlingen är väldigt oviss. Tror dock att vi har ganska bra chans. Har inte hört alla de andra låtarna ännu men gillar även Cyperns och Greklands bidrag. Nu återstår bara att se om man håller sig vaken till slutet. Efter en snabb blick bort mot den andra soffan konstaterar jag  att  där sussar redan kidsen så sött...okej, så var det med den här kvällen. Sambon kommer hem i morgonkväll så här blir det tv:n och jag själva nu då några timmar framöver.






Varför barnen somnade trots att de sett fram emot kvällens tävling....?.? Förmodligen pga allt vi hittat på idag men det berättar jag mer om i morgondagens inlägg. Nu ska jag fortsätta heja allt jag kan på Loreen och dricka mitt fantastiskt goda te.




 Kramelikram Veronica


onsdag 23 maj 2012

Taggig gäst och festliga dagar!

Nu är den vassa killen här igen! I går kväll upptäckte jag honom..tja eller henne. Lite svårt att veta vilket kön det är. Man vill ju inte gärna plocka upp den och kolla. Känns inte helt säkert. Vi får väl se om det dyker upp några "småkottar"...då vet vi! Några år tillbaka har vi haft igelkottar här i vår trädgård. Ett år hittade vi 4 ungar som sprang omkring här på tomten...himmel sååå söta!! De sista åren har vi haft en som bott under trätrallen vid garaget där veden ligger. För några dagar sedan upptäckte jag igelkottbajs där. Kul, den är tillbaka, tänkte jag. Läste dock att någon blivit jagad av en skrämd igelkott som högg i stövlarna. Låter ju sannerligen inget vidare. Kanske var det en hona som ville skydda sina ungar? Har ni någon erfarenhet av detta? Brukar ni ha igelkottar hos er? Den här lille juvelen sniffade snabbt upp skinkan...ja, det gäller ju att visa sin bästa sida när man får så fint besök och bjuda på nåt riktigt smarrigt!!! 



I går kväll var även jag besökare....... jag och dottern var hos härliga Eva en stund. Jag fick fina blommor att ta hem och plantera, vi fikade och hon hjälpte mig med min blogg. Så bra att få tips och kunna lära av varandra. TACK, snälla Eva för mysig visit hos dig!!

Idag är man så återigen "ensamma mamman". Sambon ringde just från Kiruna, på väg till riksgränsen för att åka skidor!!! Ja, ni läste rätt...somliga är väl födda i fel del av landet. Han älskar verkligen att åka skidor. Jag suger fortfarande på karamellen från när vi var i Österrike på sportlovet. Nu längtar jag efter sommaren och är inte direkt avundsjuk...även om jag oxå ÄLSKAR skidåkningen.

I kväll har vi haft sommarfest på mitt jobb. Härlig dag för en fest!! Det var många barn och föräldrar på plats. Även en hel del far-och morföräldrar kom. Vi hade vår grillplats öppen för diverse grillning....många korvar blev det!! Min kollega har en kör med barnen på förskolan och de sjöng fina sånger och fick stora applåder. Inget slår väl en klunga av barn som sjunger av hjärtans lust. En dag som denna kom även tjejen med rött hår, flätor och fräknar på näsan på besök. I morgon är det FÖRSKOLANS DAG och då blir det fest igen...såpbubblor, ansiktsmålning, vattenexperiment och en hel del annat. Ser att det ska bli underbart väder då oxå och det gör det hela bara roligare.

Nu ska jag sussa kudden några timmar och sedan väntar ny dag med nya fräknar och guldpengar i väskan. Hoppas att ni får en finfin torsdag kära vänner!



Solskenskramar från Veronica

söndag 20 maj 2012

Trädgårdsidéer, goa minnen och fotoutmaning!

Vilken helg! Solen har varit framme och bjudit på go värme mest hela tiden.....underbart!! Jag har varit i trädgården och pulat med lite av varje. Igår klippte jag gräsmattan ...och det tar en stund. Klippa gräsmattan är för mig väldigt rogivande faktiskt. Jag sätter på lite musik eller lyssnar på radion. Ofta väcks flera tankar vid liv när man går där fram och tillbaka över den gröna mattan. Igår hörde jag förresten att det i New Jersey (ligger inte så långt ifrån New York ) är böter på att GÅ och skicka SMS.!!! Tänker då att om jag bott där varit lusbank vid det här laget. Nåväl, nu lever man ju i lilla Sverige så det är lugnt..... Ibland kan låtar man lyssnar på få en att minnas tidigare händelser och så plötsligt är man tillbaka "då när det hände". En låt jag hörde fick mig att minnas min dotter (inte fyllda 3 år) som sommaren 2006 ständigt gick och sjöng på Martin Stenmarcks låt 7milakliv. Ni minns väl... "Jag kommer inte hem ikväll...." I augusti det året uppträdde han här hemma i vår stad. Det var Rix FM på turné och vi var där och tittade och lyssnade. Sist på kvällen kom han då upp på scenen och dottern satt i vagnen. När låten började spelas så skrek hon rätt ut: Mamma, det är den låten!!! Om det sedan var hon eller Martin som hördes mest på torget vet jag inte men hon sjöng iallafall hela låten helt utantill. Och de som stod närmast oss (och det var ju en hel del) log mot oss.......och jag log tillbaka! Oj, nu flög verkligen minnena iväg......men visst är det härligt att minnas!

Andra tankar som kan fylla mitt huvud när jag går där med gräsklipparen är hur jag vill ha det i trädgården. Just nu håller vi ju som bäst på med att flytta kryddorna och lite annat. Det blir säkert bra när det blir klart. Igår kväll berättade jag för sambon att jag vill ha en pergola vid växthuset och jag har några idéer om vad det ska planteras där. Han tyckte oxå att det var en bra idé. Det finns en bit armeringsjärn kvar så nu är det bara att sätta igång. Funderar oxå på att göra lite fler saker saker i cement. Måste visa mina hjärtan jag köpte på Öland. De ligger så fint tillsammans som ett förälskat par....love is in the air!!!!


Har fått de klassiska "räfssåren" i handflatorna. Granne med vår tomt ligger en lekplats och där finns det otroligt många stoooora ekar. Vet ni vad som händer med ekens löv? Jo, de förmultnar aldrig....inte roligt......jag har plockat löv på de flesta ställena i rabatterna. När jag nästan var färdig så upptäckte jag att min sekatör var borta som brukar sitta i min trädgårdsficka på magen....hm....hittade den efter en stunds letade i mina högar.......mindre kul....men bra att den kom till rätta.
Har ni stenplattor? Det har jag vid ingången och jag kan säga att plattor är snyggt om det är städat kring dem. NU är det snyggt där men igår var det INTE det........maskrosor, grästuvor och gud vet allt trängdes mellan plattorna och verkade trivas förträffligt! Med jämna mellanrum så behövs det åtgärdas. Förra året hittade jag en  fantastisk uppfinning...ja, den är otroligt bra att använda och nu går det fort, man slipper ligga på knäna och få ont och det blir snyggt! Kom precis på att jag inte tagit kort på min suveräna pryl men kan ju visa hur fina plattorna blev.



Den här veckan i FOTOUTMANINGEN vänner emellan så är temat NÄRA och så här blev min tolkning. Först ut är den LILLA SNÄCKAN jag hittade vid landet. Jag följde den tålmodigt på mycket nära håll när den saaaaaaakta efter mycket om och men kom fram ur skalet och jobbade sig fram till citronmelissen för att ta sig en mumsbit. Kolla här.......



Nu till en blomma som jag tycker otroligt mycket om.........nämligen SYRÉN!!!!




Idag har jag varit i bersån och bara inandats den underbara lukten som syrenen erbjuder......ahhhh!


Avslutningsvis så blev det en bild på den här fulingen............. BÅLGETINGEN! Kan väl säga att den vill man ju inte ha så väldigt nära inpå sig.....den flög omkring inne och letade säkerligen bostad. Nu har vi inte tänkt hyra ut något och med största säkerhet inte till någon med sån gadd. Om nu den lilla snäckan var slö så var den här krabaten betydligt snabbare. Det var faktiskt lite läskigt att köra upp kameran i fönstret samtidigt som den förde ett herrans liv bredvid mig. 





Nu ska jag lägga mig på kudden och vila mig i fin form inför morgondagens och veckans första arbetspass. Det har varit en underbar avkoppling att få vara ledig från jobbet i 4 dagar men allt varar inte för evigt. Känner på mig att måndagen blir en kanondag...och just det....då får man ju lön oxå!!!
som vanligt...........den bästa måndagen till er min vänner!
Kramelikram Veronica

fredag 18 maj 2012

Solskensfredag med citrondoft och lite gullvivesocker!

Idag vaknade jag av strålande solsken....underbart! Har väl tillbringat den mesta av tiden utomhus.....givetvis!!! Tog mitt morgonkaffe i den goa solen och insöp lukten av denna nya favorit.





Min CITRONVERBENA som jag köpte på Öland i söndags ska naturligtvis planteras ner i landet men för tillfället har den mellanlandat i den lilla skottkärran. Helt otrolig doft av citron...somrigt så det förslår!!

Har varit en stund i växthuset och pratat lite med mina plantor. Här ser ni mina nya TRÄDGÅRDSHANDSKAR.....visst är de söta....känner mig så pigg och glad när dessa åker på.......




När vi var på Öland så plockade vi hem en bukett härligt gula gullvivor. Dessa gjorde jag GULLVIVESOCKER av. Man kan göra sånt socker av andra blommor...ringblommor, lavendel....ja endast fantasin sätter väl gränserna.


Receptet är busenkelt:

Lika delar socker som blommor. Jag tog 2 dl socker + 2 dl blommor.

Ryck bort den gula blomman från allt det gröna. ( det är de gula blommorna som ska användas)
Mixa blommor o socker (jag hackade mina blommor med kniv väldigt fint, funkar bra)
Bred ut blandningen på en plåt som nu ska in i ugnen på svag värme, 50 grader ca 25 min.
Rör gärna om lite någon gång.
Häll upp blomstersockret i någon burk, gärna glas så man ser det fina sockret.
Använd i bakverk el. ex på en kladdkaka. Även här är det endast fantasin som sätter gränserna.


Nu ska jag berätta om "snabba ryck"....igår morse cyklade dottern iväg till en kompis för att leka. Ca 5 minuter senare ringde en mamma och berättade att kalaset som min dotter skulle på inte var på lördag utan idag.....okej? min dotter på kalas?....idag?...hur dags?......kl.11.......vad är kl nu? 10.10.....shit!!!!!! Jag la på och ringde dottern som var hemma inom 5 minuter. Fruktansvärt snabb ombyte......och en snabb titt i kalaslådan där vi hittade lite som skulle passa födelsedagsbarnet. Alla fattar ju att jag inte hann med något kort. Det som är helt otroligt är att vi kom till kalaset på utsatt tid...och jag körde faktiskt inte över några hastighetsbegränsningar (om nu någon trodde det). Kan  säga att detta är något jag helst inte vill uppleva men ibland glöms kommunikationen bort....och det löste ju sig den här gången...puh..!! Idag var det återigen kalas för dottern och det hade jag GOD vetskap om. Dottern slog in paket och jag hann med ett kort.







Ha det bäst!
 
Kramelikram Veronica


 

söndag 13 maj 2012

Kryddväxter,inspiration och fotbad i solsken

Hela långa dagen på härliga Öland! Den här helgen har det varit "Öland spirar", en motsvarighet till Ölands Skördefest. Tog med dottern och hennes kompis på en tripp över bron. Vi hamnade på lite olika ställen från Färjestaden upp till Borgholm. På ett ställe fick tjejerna plantera varsin tomatplanta som de fick ta med hem....kul grej! Jag har fått mycket inspiration och fina tips om kryddväxter och suktat runt och i stort sett viljat ha allt som jag tittat på. Visste ni tex att det finns apelsinmynta och chokladmynta? Luktsinnet har verkligen jobbat på högvarv idag...mmmmm . Jag såg en planteringsbänk som jag blev galet förälskad i....och massor av häftig trädgårdskonst som lockade.

 




Jag har inte handlat inte så mycket men fått visitkort  av några som vars grejer tilltalade mig MYCKET!! Kan säga att det blir en ny runda inom en snar framtid! Något handlade jag ju förstås och det får ni se i nästa inlägg.

När vi ändå var på Öland så körde vi till sommarstugan. Dottern ville visa sin kompis huset och sedan gick vi ner till vattnet. Tjejerna var bara tvungna att ta av sig skor och strumpor och känna på vattnet. Hade de haft badkläder så hade de säkert badat helt!!!





Kompisar som hittat en "mys-sten"
Dottern är glad att sommaren snart är här för hon ÄLSKAR sitt Öland!!

Här är vägen från huset ner till stranden.
Ett helt underbart ställe att springa på....som att vara i paradiset.

 

Jordgubbslandet
 
Snart kommer "gubbarna".

Är detta St Pers nycklar tro? Otroligt fina är de i allafall.

Gullvivor i massor

Slånbärsblommorna är som snö som lagt sig i buskarna.
Väldigt vackert mot den blåa himlen.


Ja, idag har det varit en underbart härlig dag med varmt och soligt väder hela dagen. Annat var det igår när det regnade och blåste och var tråkigt mest hela dagen. Vi var ute en stund på förmiddagen och klippte gräs och rensade lite i rabatterna. Det blev verkligen lite för när regnet kom så gick vi in och höll oss där hela dagen. Ibland är det ändå bra när det regnar för då tar man itu med sådant inne som man annars kanske skjuter på. Min stryktvättshög minskade drastiskt och det luktade gott i tvättsugan av ren tvätt. Dessa dagar blir även bra bakdagar. Tänk bara att sådana här bollar kan pigga upp vem som helst en regnig lördag!!!

 
Chokladbollar...enkelt men såååå gott!!!


Nu väntar sängen på en trött mamma som gärna säger hej för ikväll.

 

Snart måndag igen......hoppas den blir kanon för oss alla!

 

Kramelikram Veronica