Sidor

fredag 30 mars 2012

Pyssliga presenter och kort!

När det  ska inhandlas presenter är  jag är en sån där mamma som funderar ganska mycket innan jag handlar. Jag köper inte första bästa grej. Näe, jag brukar fråga mina barn vad som kännetecknar kompisarna, deras intressen, om de har några favoritfärger, samlar på något osv.  Ibland blir det nåt praktiskt och ibland blir det lite crazypaket. Ikväll har det varit kalaskväll för dottern,  2 kalas! Ja, det fick bli så för hur sjutton ska man kunna välja när man får inbjudningarna samma dag. Det första var ett LASERGAMEKALAS och dottern var upp över öronen lycklig över att ÄNTLIGEN få gå på ett sånt kalas! När vi har lämnat/hämtat storebror där så har ögon och öron varit stora som tefat på henne. Efter att hon hade gjort ett snabbt ombyte på toaletten så körde "taximamman" iväg till nästa fest......... ett PYJAMASPARTY! För en liten stund sedan körde jag (för sista gången i kväll) och hämtade hem dottern. Kan säga att det är en mycket trött men otroligt glad tjej som håller på att ramla ihop här hemma. Tänkte visa er hur kort och paket blev.

Det första paketet var till en tjej som är pysslig, gillar att baka och älskar dumle. Förutom muggen och ett helt gäng med dumlekolor så fick hon även en lila penna (eftersom hon gillar den färgen) och ett stort knallrosa coolt hårspänne (som dottern uttryckte det)



Visst blir man lite fikasugen med den muggen i handen.



Den andra paketen var till en kille som är helt galen i godis och glass.



Det blev lite pyssligt oxå!



Vilken av paketen gillar du bäst?


Här är KORTEN och de talar för sig själva.....




Måste bli bättre på att måla motiven...känner att där behöver jag verkligen öva!





Om någon funderar över vad det röda är på kortet så kan jag meddela att det är pingisracket.


Igår kväll körde det ihop sig en aning! Samtidigt som jag hade hand om handbollsträningen så hade båda barnen hockeyavslutning. Dottern missade alltså sin handbollsträning men det var ok, för hennes lag spelade match mot A-laget. Sporthallen och ishallen ligger ihop så det gick snabbt för mig att kila dit efteråt. Tyvärr missade jag ändå alltihop. I helgen spelar de sista gångerna innan uppehållet och sen blir det inlines fram till augusti. Även handbollen börjar gå mot säsongsavslutning. Det känns lite vemodigt eftersom man tillbringar så mycket tid i ishallar och sporthallar. Nu väntar andra aktiviteter t.ex dotterns fotboll.


Nu till något helt annat. Såg att vi hade slut på plastpåsar och skulle handla det när vi åkte till stormarknaden. Till kundernas fördel så låg allt uppackat så stort och härligt. Det fanns 1,2 o 5 literspåsar. Jag skulle ha 2 o 5. Varför är det så att man alltid hittar otroligt mycket av det som man INTE behöver? När jag efter ett par minuters letande inte orkade leta längre och insåg att alla Kalmarbor verkar ha en enorm förkärlek till just 5 literspåsarna så vill dottern fortsätta leta. Det blir som en tävling för henne. Vet egentligen inte varför jag står kvar och ser hur hon letar och letar. Förmodligen för att jag är jag helt slut efter dagens dagsverk. Så .....DÄÄÄÄÄR hittar hon en 5:a.......var? Längst ner nästan på botten nere vid kanten. När hon väl hittat den så kan inte mamman säga att nu går vi. Tog ju inte tiden men jag kan säga att det tog en rejäl tid innan till slut dottern grep tag i den rätta! Stolt som en tupp lade hon den i korgen! Dessa påsar bidrog till ett gympapass av sällan skådat slag!!






Förresten, angående mitt förra inlägg.......jag kan säga att jag tog de TURKOSA skorna i går morse. De matchade så bra till min övriga utstyrsel........ och just det...........jag har köpt dem på Stadium!!!



Underbar lördag till er alla!




Kramelikram Veronica









tisdag 27 mars 2012

Beslutsångest om härliga färger!

Att det ska vara så svårt att välja!






Ibland har jag svårt att bestämma, tja eller rättare sagt ganska ofta har jag det. Som nu i dag när ungarna och jag åkte in till stan en sväng. Storebror behövde skor och lillasyster badkläder. Hittade dock inga skor till brorsan och inte blev det nåt i badväg till syrran heller. Att det blev så var deras egna beslut. Jag var inte delaktig i det. Men mamman hittade dessa skor som bara stod där så fina och liksom blinkade åt mig med sina nyputsade vita snören. I det läget får man lite svårt att bara gå förbi och låtsas som det regnar. Egentligen har jag bestämt mig för ett par converse men de är ju liiiiite dyrare. Dessa kostade mindre tillsammans än vad man får betala för 1 par converse!!! Lite skrattretande faktiskt, när man nu tänker efter. Det blev iallafall till slut både ROSA och TURKOST. Det blir säkert ett par av de dyrare skorna oxå om ett tag....ska bara komma överens med mig själv om vilken färg jag ska ha först......och det kan ju ta ett tag!


Vilken färg gillar ni bäst av dessa?

Brukar ni få beslutsångest?


Idag har jag även varit med storebror hos doktorn. Han har gjort tester för att se om han har astma. Vi har märkt att han under den senast tiden i samband med träningarna haft svårt att andas (han har själv uttalat detta och varit tvungen att gå av isen eller annan träning) Nu har vi tagit hem spray och ska se om det hjälper honom. Det är ju bra att det finns hjälp att få.

Nu i kväll har vi jobbat på en liten överraskning som ska vara ute. Avslöjar inte mer för tillfället för det är inte klart än men snart ska jag visa er, hoppas så att resultatet blir bra. Har förövrigt tagit kort på mina planteringar som jag fixat med ute men tyvärr så ska jag ta om bilderna, för de blev inte så bra skärpa.

Igår åkte sambon iväg med jobbet och kommer hem på fredag så nu är man "ensamma mamman" igen. Eller taximamman om ni så vill, det blir ett evigt körande hit och dit. Hockeyträning i morgon och handboll och hockey på torsdag avslutar fredagen med att skjutsa till 2 kalas. Herre gud, vad jag ska be om skjuts när jag blir gammal och skrynklig......hahaha


Här är oxå ett par skor....eller rättare sagt TRÄTOFFLOR som jag har sparat sedan jag var liten. Hade ofta just trätofflor som barn, vilket säkerligen berodde på att jag bodde i närheten av en trätoffelfabrik. Minns att det i korridorerna på skolan där jag gick stod uppradat med trätofflor. Svart var populärt men även sådana här. Kolla ....





Sov gott alla ni underbara!

Onsdagen närmar sig så sakteliga......



Kramelikram Veronica 

måndag 26 mars 2012

Grön måndag med vårkänslor!

Så var det måndag igen och här studsar jag igång direkt med mina 2 utmaningar!

Jag börjar med FÄRGUTMANINGEN som fortsätter hos Svea
och som den här veckan handlar om GRÖN.


Okej vad tänker jag om det då? GRÖN för mig är lugn och ro. Skog och friluftsliv, trädgård och grönska. "GRÖNA fingrar".Gräs...härligt att känna gräset killa under fötterna, gräs som ska klippas, gräs som dras in, blir GRÖNT överallt på golven, gräsfläckar på knäna. När jag tänker på GRÖNT ser jag i mina drömmar att sommaren snart nalkas.....midsommarstång och midsommarkrans och GRÖNska under kudden. GRÖNA alger i vattnet en het sommardag...inte roligt! Snoriga näsor...blää! Underbart härliga GRÖNA oliver, läskiga GRÖNA ärtor som jag inte idag kan äta p.g.a att jag blev tvingad att äta upp samtliga i matsalen en gång när jag var liten och kräktes efteråt, GRÖN såpa som luktar rent och gott och som jag alltid har hemma, gurka som jag brukar plantera i växthuset, min limeGRÖNAcuttlebag som jag använder ofta i min pysselhörna till kort odyl. Vårt hus som är GRÖNT och var så redan när vi flyttade in i det 2000. Några av mina grodor som jag samlar på och som dyker upp lite varstans, lime som jag äter och färgen lime som jag gillar mycket just nu, GRÖNA äpplen som alltid varit min favvo, Hulken som jag såg på tv:n när jag var yngre, den underbara filmen från 90-talet GRÖNA stekta tomater, grodan Kermit i Mupparna som är så himla sööööt, Militärer i sina GRÖNA kläder. Spenat som växer som ogräs och som är så attans gott stuvade. Mycket smakupplevelser blev det! och just det...GRÖNT ÄR SKÖNT!!




Måste få visa er denna fantastiska uppfinning som man sätter fast på petflaskan.
Nu kan även barnen hälla upp drickat utan att hälla ut hälften...och visst ser det lite skojigt ut.
Köpte den på designtorget för något år sedan och GRÖN är den!



Kom på att jag hade ju den här masken oxå.
Gjorde den när jag gick en dramakurs på högskolan.
Hade väl egentligen ingen tanke från början men tycker att den liknar 
Shreck med sin stora näsa och mun och luddet i öronen.



Kilar raskt över till nästa utmaning som är Humlebackens VÅRUTMANING



Idag har det varit ännu en underbar dag och i eftermiddags tog jag med mig barnen in till stan.
Vi gick till ner till  hamnen och vid slottet och då hittade vi det här................






Underbar blommor om man bara böjer sig ner!


Ja, den här är väl oxå ett vårtecken även om det inte är ett tecken som jag ser fram emot precis. Skränande fiskmåsar som är som hökar så fort man tar fram mat och som gärna gör sina behov där man minst vill eller anar det.

Jag får väl visa en bild på Kalmar slott så ni ser hur det ser ut. Tänkte prata mer om den vackra byggnaden men det är en helt annan historia som vi tar vid ett annat tillfälle!



Nog med utmaningar för nu.
Nu ska jag krypa till kojs

Ha det gott och kramelikram från en som fått vårkänslor men som ännu inte är GRÖN av avund!
/Veronica

söndag 25 mars 2012

Tranan på visit och lite pyssligt ute och inne

Tranan har varit här och stökat ner!
Ja, så var det dax igen, natten till Marie bebådelsedag brukar han, tja, eller hon...man kan ju aldrig veta vad det är för kön,  komma hit. I morse såg vi ganska klart och tydligt att skräpdjuret tagit sig in i huset.  Bästa vägen tycks alltid vara genom skorstenen för det är alltid aska på golvet. Detta brukar oxå vara den årstid som djuret ruggar, för fjädrar hittar vi lite överallt. Kvällen innan hänger barnen upp sina strumpor och har de tur så hittar de kanske lite "skräpgodis" där i. Efteråt blir det en massa jobb för....just det mamman som får städa undan. Men det kan det väl vara värt. Vad jag talar om är en tradition som jag tror (eller vet om) endast finns här i östra Småland. Det är inte i alla hushåll ens här som det existerar, själv så är jag dock uppvuxen med detta och tycker att det är en rolig sak att sprida vidare.


Vissa tänker taktiskt!!
Vilken helg vi har haft! Här har solen varit framme mest hela tiden, underbart. Igår städade jag lite i kryddlandet, vill gärna ligga före ogräset.Tyvärr leder ogräset med 1-0 men det är bara att kämpa på.
Har även plockat ner min påsklåda från vinden och pular med de grejerna. Så här blev det i en kruka som jag ställde i köksfönstret.


De små trääggen är ju bara sååå söta!!!

Våffeldagen blev jag utan våfflor men det går ju fler tåg om man säger så. Var hos en av mina goda vänner och drack MYCKET kaffe och åt jättegoda muffins istället och det var lika smarrigt det......mmmm

På tal om fika och mat....
Köpte några superbilliga (billigt är bra) fina tygfjärilar för ett tag sedan på Netto som man ska ha som servetthållare. Hittade några servetter hemma som jag tyckte passade så bra i färg. Sedan tänkte jag att fjärilarna även kunde ha ett annat användningsområde och då hamnade jag för en stund i pysselrummet.



Varför inte använda dem som placeringskortshållare!

Sommartiden börjar idag och jag har ställt om nästan alla klockorna. Insåg att jag glömt någon här och där, ex den i bilen...men det tar jag i morgonbitti. Nu ser vi FRAM emot den härliga ljusa tiden.....och ställer FRAM uren. Och nu ser jag FRAM emot måndagen som jag hoppas ska bli lika härlig som helgen varit!


 
Ha det bäst!
 
Kramelikram Veronica

fredag 23 mars 2012

Solig fredag med gul utmaning!

Solbrillorna har suttit på hela dagen och solen har värmt sååå gott! Kvällen har anlänt och fredagsmyset är i full gång! Med son och sambo i ishallen så är det bara dotter och jag hemma och myser. Efter gemensamt beslut så blev det pizzakväll med tv-mys. Just nu sappar vi lite mellan tv-kanalerna, pizzan är uppäten och chipspåsen uppsprättad. Måste säga att det är tjejmys på topp!!!!! Ledigheten har anlänt och det är helt underbart. Hela helgen är sambon i ishallen och hjälper till vid den sk. Kalmarpucken och säkerligen kommer sonen att hålla till där mer eller mindre hela tiden, även om det inte är hans lag som är med i år. Själv tänker jag fortsätta med min plantering i trädgården, ska ge mig ut och leta vårtecken och fika med vän på söndag. Vill egentligen inte skriva nåt om tvätt och städning, för det har jag inte lust med , men tänker mig att det säkerligen slinker in lite av det oxå.

Nu ska jag visa en utmaning jag kom på att jag vill vara med i.
 Det är Svea som har en FÄRGUTMANING.
Varje vecka ska man ha med färgen i ett av sina inlägg.
 Man ska skriva om det som man först tänker på inom den färgen.

Den här veckan är det färgen GUL som gäller.



GUL får mig att tänka på:

CITRONER...sura citroner, jag älskar citroner. Åt en massa citroner när jag var gravid med mina barn. Drinkar får gärna vara med inslag av citron.

MAJS...det går åt måååånga burkar här hemma. Dessa små gula korn som är så fantastiskt underbara.

LÖK.....denna gula grej som kan få en att gråta men som man ändå alltid vill ha med i matlagningen.

PÅSK....ja, säg nåt som inte är gult då! Kycklingar, fjädrar, påskliljor....mm

IKEABATTERIER.......till det mesta....

Familjens KEXCHOKLADBANDANA..........funkar till allt....på huvudet, (under cykel-o skidhjälmar) eller bara ändå, runt halsen mm

SVAMP BOB.......en av sonens favvofigurer.

BANANER........äts det mycket  av i den här idrottsliga familjen.

SOLEN.......behöver jag säga mer...love it!!!

BARNVAGN.......min 70-tals barnvagn som jag skjutsade omkring min Skrållandocka i och som fortfarande finns kvar. Nu i vår lekstuga med nya dockor från 2000-talet.....still going strong!


Under flera år i min uppväxt som liten flicka hade jag GUL som min  favoritfärg!



Här är min underbara tröja som jag haft sååå himla länge men som jag inte kan göra mig av med. Gillar getingen, han är så cool.

Jaha, nu ser jag att lillgos sussar sött bredvid mig, så var det med det myset. Bäst att bära in henne i sängen och sen får jag väl fortsätta själv. Med tv-n i bakgrunden, en go tidning med lite trädgårdstips och en kopp te........ja, så får det nog bli! Helt ok......Det ska vá gött å leva annars kan det kvetta!


Bästa lördagen till er!

Kramelikram Veronica

Härliga paket !!!!

(Läs i går torsdag) Tillbaka på jobbet igen...första arbetsdagen den här veckan och det har gått så bra! Jag lovade ju att inte prata för mycket och det höll jag...hmm ett tag iallafall. Jag tycker inte att jag pratade lika mycket som jag brukar men det är ju i och för sig bara min åsikt. Halsen har fungerat kanon förutom att jag höll på att sätta en paprikabit, en ananasbit och en kakbit i halsen. Tycker väl ändå att det är helt ok med tanke på att jag inte kunde svälja alls igår. Men ni kan vara lugna, jag lovar att ta det med ro. Idag har vi alltså haft stängningsdag......herregud vad man äter då!! Det ena fikat har avlöst det andra och man sitter ner väääääldigt mycket! Men varför klaga, på en vanlig dag hinner man knappt gå på toaletten och sitta ner...ja, det är ju inte mycket! Vi har i varje fall haft många givande diskussioner under dagens lopp. Sedan bar det iväg till handbollstränigen där jag var tvungen att prata lite till för vi hade föräldramöte samtidigt som mina kollegor höll i träningen. Alla föräldrar är väldigt nöjda med verksamheten och det gör en så enormt glad. Kvällen ledde sedan vidare till kulturskolan där dottern skulle prova på olika instrument. Just nu spelar hon blockflöjt men vill börja spela annat till hösten. Redan innan vi kom dit så hade hon bestämt sig och när vi gick därifrån så var det oxå mycket riktigt det som hon sa igen....hon vill spela FIOL! Tja, varför inte, själv kan jag inte hjälpa henne för där är mina kunskaper 0! Hade hon valt gitarr som storebror så hade jag kunnat bidra med råd, för det kan jag spela. Men va fasen....hon kan ju lära MIG!! Har ni några dolda talanger vad gäller instrument?



Vet inte hur det är med er.......... men jag
ÄLSKAR ATT SLÅ IN PAKET!!!!




Jag tycker på nåt sätt att innehållet blir vackrare om presenten är inslagen med omsorg. Som jag berättat tidigare så har jag en viss förkärlek till prickigt, randigt och rutigt. Tycker att det är kul om papper och snöre matchar varandra.




När jag gör kort så brukar jag försöka göra den i samma färger som paketet eller tvärtom. Det är en utmaning som jag gillar. Till dessa paket är korten inte gjorda ännu men jag återkommer med resultatet.



Ibland kan en liten detalj som ett hjärta göra väldigt stor skillnad.


En pryl som jag verkligen gillar att använda till snörena. Den skär snöret i mindre remsor. Tyvärr så fungerar den inte på alla sorters snöre ( får inte vara för tunna) men den är en rolig liten manick. Jag köpte den här i en bokhandel i stan och använder den ofta.


Härliga presentpapper kan man inte få för många av!!!!!!

Nästa helg ska dottern på  två kalas så nya paket ska slås in och nya kort ska göras......
......underbart då blir det en stund i pysselrummet igen!!

Nu väntar snart nåt annat underbart
......nämligen FREDAGSMYS!!!

Kramelikram Veronica

onsdag 21 mars 2012

Blommor i massor och lite mer koll bland pysslet

Idag har jag haft städmani i pysselhörnan. Ja, vad ska man hitta på när man är hemma och måste vila halsen. Känner mig betydligt bättre och har kunnat svälja utan problem. I morgon ska jag försöka gå till jobbet. Vi har stängningsdag, vilket innebär att vi ska jobba med annat än barnen. Jag vet att det blir en hel del diskussioner då men jag ska vara tyst och inte anstränga halsen mer än nödvändigt. Ibland kan det ju vara nyttigt att lyssna oxå. I vilket fall som helst så har jag röjt i min lilla pysselvrå, slängt och sorterat en massa. Känner mig väldigt nöjd över dagens insats men vet att det finns en hel del kvar att ta itu med.

Dagens projekt; Blomsortering




En attans massa påsar blev det men kolla vilket läckert färgspektra!!!



 
Kan säga att det tog en bra stund...men...... det var det värt!!

Efter att ha haft mina blommor i glasburkar där jag inte kunde se eller hitta det jag sökte så fick det bli i påsar istället. Vet inte om det är den bästa lösningen.......men det få duga just nu. Det är åtminstone mer praktiskt när man ska iväg på någon pysselträff. Jag valde att samla i flera påsar så man lättare hittar just den färg man söker och så ser man ju snabbare vilken färg som håller på att ta slut.



Har gjort lite annat i den lilla vrån men det har jag inte tagit några foton på ännu så det visar jag en annan dag. Idag har  det varit en underbar vårdag här hos mig. I förmiddags tog jag mig en promenad ut i trädgården för att insupa lite härlig sol och värme. Mina lila krokusar har verkligen vaknat till liv ute i rabatten. Så här glada blir de när solen skiner..........





 



 
Hur fina mina lila blommor i påsen än månne vara,
 så finns det inget som går upp mot de som är alldeles äkta


Eller hur??



Ha det gott .......

Den bästa torsdagen till er!

Kramelikram Veronica










tisdag 20 mars 2012

Härliga dofter och scrappad låda!

Vilar halsen genom att vara tyst. Ganska svårt för en som alltid tjattrar men det går bra eftersom det bara är sonen och jag hemma. Han pysslar med sina läxor och jag pysslar med annat. Eftersom jag fortfarande är hemma så måste jag ju hitta på någonting att göra. Idag har det spridit sig härliga dofter i köket.






Andas in kaffebönorna.....kanelstängerna,....lavendelblommorna.....anisblommorna och nejlikorna.

Underbara dofter samlade på köksbordet!!




Jag har gjort doftpåsar till mitt jobb. Vill att barnen ska få använda alla sina sinnen och lukten är ju ett av dem.  Jag valde att använda svart tyg och svart band.





Nu får vi se vad de små liven säger och gör när jag tar med dem till jobbet. Vet att ingen är allergisk., så det är helt ok med alla dofterna. Jag ska ta och göra några påsar till mig själv oxå. Tänkte hänga upp dem inne på toaletterna. Härligt med lite god doft på ett sånt ställe......hahaha. Men det får bli en annan dag.



Sedan har jag städat lite i pysselhörnan. Det såg rent ut sagt för tråkigt ut där.....grejer överallt.  Passade på att göra en kortlåda till mina färdiga kort.




Tog bilden ute eftersom det gav färgerna mer rättvisa. Ibland blir det jättefina kort med kameran med klara färger och ibland kan jag bli helt tokig när jag håller på. Då blir skärpan kass och jag funderar på att köpa en ny. Någon som kan tipsa om en bra kamera som inte är alltför dyr att köpa?




Nu ska jag ta och förhöra sonen på engelskan. Jaja....han ska skriva ord och jag ska INTE prata så mycket! Ikväll slinker jag nog ner i soffan och slökollar på nåt tv- program. Vad brukar ni titta på?


Ha det bäst!

Kramelikram Veronica